1. Chiropractie
 2.  » Chiropractie bij rugklachten door een verschillende beenlengte

Chiropractie bij rugklachten door een verschillende beenlengte

datum
december 2021
leestijd
8 minuten
 1. Chiropractie
 2.  » Chiropractie bij rugklachten door een verschillende beenlengte

Chiropractie bij rugklachten door een verschillende beenlengte

datum
december 2021
leestijd
8 minuten
verschillende-beenlengte

In Nederland heeft tussen de 60 en 95% van de bevolking een beenlengteverschil van ongeveer 1 centimeter. Dit hoeft niet per se klachten te geven, maar als het verschil in beenlengte groter is geeft dit meestal wel complicaties. Vaak gaat deze aandoening dan gepaard met vervelende rugklachten. In dit artikel leest u wat chiropractie in het geval van een beenlengteverschil kan betekenen.

Het ontstaan en de gevolgen van een beenlengteverschil

Een verschil in beenlengte kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan het bijvoorbeeld ontstaan door een aangeboren (genetische) afwijking, een groeistoornis of door de schade die is opgelopen bij een botbreuk in de benen.

Het hebben van een verschil in beenlengte kan vervelende klachten met zich meebrengen. Zo kan er, doordat het ene been iets korter is dan het andere been, een scheefstand van de bekken ontstaan. Ter compensatie zal de schouder aan de kant van het kortere been zich automatisch wat optrekken. Door deze zijwaartse kromming ontstaat er een C of S vorm van de wervelkolom, ook wel scoliose genoemd. Dit resulteert vaak in spierspanningen rondom de wervelkolom, schouders, de nek en in het bekkengebied. Bij volwassenen heeft scoliose zich vaak al ontwikkeld. Bij jonge kinderen nog niet en daarom is het zeer belangrijk om een beenlengteverschil tijdig op te merken zodat scoliose voorkomen kan worden.

Door een verstoring in de houding van het bewegingsapparaat kunnen er naast rugklachten, klachten in de schouders en in de nek ontstaan. Een beenlengteverschil resulteert hoofdzakelijk in pijn in de (lage) rug. Als de klachten die opspelen bij het hebben van een beenlengteverschil niet serieus worden genomen kan dit slijtage van de heup of kniegewrichten tot gevolg hebben. Gelukkig kan chiropractie uitkomst bieden!

Ontstaan Beenlengte Verschil

Wat kan chiropractie betekenen bij rugklachten door een beenlengteverschil?

Chiropractie heeft als doel om de communicatie tussen het centrale zenuwstelsel en het bewegingsapparaat te verbeteren, zodat u van uw klachten verlicht wordt. In het geval van rugklachten door een beenlengteverschil is het allereerst van belang dat de lichaamshouding verbeterd wordt zodat de belasting van de rug beter verdeeld wordt. In de meeste gevallen raken zenuwen door het aannemen van een verkeerde houding en het compensatiegedrag door de scheefstand bekneld, in dit geval rondom het rug-gebied. Dit noemt men ook wel neurologische blokkades.

Deze zenuwen probeert de chiropractor dan te ontlasten door middel van handmatige druktechnieken uit te oefenen op het lichaam, waardoor zenuwcellen (neuronen) worden aangespoord om nieuwe verbindingen te maken, zodat het zenuwstelsel in staat is om beschadigingen te herstellen. Op deze manier worden niet de klachten, maar de oorzaken van de klachten aangepakt met als doel een langdurige verbetering van het gezond functioneren van de rug. Op deze manier zorgt de chiropractor ervoor dat het lichaam zichzelf weer kan herstellen, volledig op een natuurlijke manier en dus zonder medicatie!

Chiropractie Praktijk Kennemerland

Heeft u last van rugklachten door een beenlengteverschil? Bij Chiropractie Praktijk Kennemerland bent u altijd van harte welkom voor een intake gesprek. Bij onze praktijk stellen we altijd samen met u een zorgplan op. Ieder mens (en dus ook ieder lichaam) is anders en dat vraagt dan ook om een uniek en persoonlijk zorgplan. Het ondersteunen van het zenuwstelsel, zodat klachten verminderen, staat bij onze praktijk centraal. Overweegt u chiropractie om van uw rugklachten verlicht te worden? Of heeft u misschien vragen? Neem gerust contact met ons op!

Gesprek met Chiropractie Praktijk Kennemerland

Voor vrijblijvende informatie kunt u het contactformulier invullen. Een van onze assistentes zal u binnen 48 uur bellen om u vragen zo goed mogelijk te beantwoorden.

 

  Functionele Neurologie

  Het 5-daagse traject heeft mij enorm veel gebracht

  Ik zat thuis met een zware concentratie en vermoeidheidsproblemen na een aanrijding en was uit het veld geslagen. Na een aantal tests bleek dat ik helemaal uit balans was en jullie konden dat rechtzetten. Ik voelde mij begrepen. Ik ga de dag weer door met energie! - Jan, deelnemer 5-daagse behandeltraject

  Chiropractie

  Vakkundig & aardig!

  In verband met RSI klachten bij Ben gekomen en na jaren van fysio zonder resultaat hielp de behandeling bij Ben binnen weken. Vakkundig personeel en altijd aardig!

  Functionele Neurologie

  Wij willen dat mensen weer worden zoals ze waren voor het incident

  Soms kunnen mensen met 10% verbetering het leven alweer aan. Ik zou iedereen aanraden die nog een zorgvraag heeft, in elk geval te laten onderzoek of we iets voor ze kunnen betekenen - Ben, specialist in functionele neurologie

  Chiropractie

  Hier kom je ECHT van je klachten af

  Hier kom je echt van je klachten af. Echt aan te raden!

  Functionele Neurologie

  Ik voel mij weer gewoon mens!

  Sporten, fietsen, traplopen, autorijden, het ging allemaal niet meer. Halverwege het traject had ik al minder pijn en lukte kleine dingen weer. Inmiddels kan ik weer gewoon van het leven genieten - Pearl, deelnemer 5-daagse behandeltraject

  Chiropractie

  Echte aanrader!

  Hier kom je echt van je klachten af. Echt aan te raden!

  “Ik ervaarde veel pijnklachten in mijn nek en schouder. Dat straalde zich uit naar mijn onderrug en rechterbeen. Na mijn eerste afspraak bij Ben Bolsebroek zijn mijn klachten voor 80 % verbeterd. Ik ervaarde gelijk verlichting. Ik kon eindelijk een nacht door slapen zonder pijnklachten, minder last van oorsuizingen en meer stabiliteit in mijn lichaam. Echt een verbetering. Geen 5 sterren maar 10 sterren waard.”

  – Van Bosch