Zwangerschap

Zwanger- schap

Tijdens de zwangerschap kunnen vrouwen last hebben van veel verschillende soorten klachten. Deze klachten zijn onder andere afhankelijk van de fase van de zwangerschap en van persoonlijke aanleg. Bij Chiropractie Praktijk Kennemerland zijn wij bekend met het chiropractisch verzorgen van vrouwen die in verwachting zijn.

De ervaring leert dat juist deze vrouwen veel baat kunnen hebben bij chiropractie.

Plan uw eigen intakegesprek in

Geef hieronder aan op welke dag u een afspraak wil. Zodra wij uw aanvraag binnen hebben, bellen we u binnen 24 uur om de afspraak te bevestigen.
  Wachtlijst

  Geen wachtlijst

  U kunt bij ons terecht binnen 24 uur


  Specialist

  Specialist in (lage) rug-, nek- en schouderklachten

  Door 30 jaar ervaring hebben wij veel kennis op het gebied van rug-, nek- en schouderklachten.


  Hoogopgeleid

  Hoogopgeleide erkende chiropractoren

  Geschoold volgens de nieuwste inzichten en onderzoeken

  Oorzaken van klachten door zwangerschap

  Zwangerschapshormonen zorgen ervoor dat het kraakbeen in het bekken gaat verweken. De bekkendelen kunnen dan van elkaar gaan verschuiven waardoor de spieren en banden rond het bekken extra hard moeten werken om het bekken stabiel te houden. Tegelijkertijd komt tijdens de zwangerschap een steeds grotere druk op de wervelkolom en het bekken te staan. Dit kan zorgen voor pijnklachten in het bekken en de onderrug.

  Deze problemen kunnen erger worden naarmate de zwangerschap vordert. Terwijl een goede stand van de wervelkolom en het bekken juist zeer belangrijk is voor de bevalling. Met name de stand van de bekken, kan de positie van het kind in de buik beΓ―nvloeden en daarmee mede het verloop van de bevalling bepalen.

  Waarom chiropractie tijdens en na zwangerschap?

  De stand van de wervelkolom en het bekken hebben invloed op het verloop van de zwangerschap. Met chiropractie kan deze stand verbeterd worden, waardoor het lichaam beter kan omgaan met de grote veranderingen die optreden tijdens de zwangerschap en bevalling. Wanneer het bekken goed staat, heeft dit ook een positieve invloed op de ligging van het kind, wat kan bijdragen aan de ontwikkeling van het kind.

  Hiernaast kan ook het preventief verzorgen van de wervelkolom en bekken zinvol zijn tijdens de zwangerschap, wanneer u pijn ervaart. De chiropractische behandeling is daarnaast gericht op het herstellen van de normale bewegingsfunctie en vergroting van de stabiliteit. Vaak voelt men na een behandeling al verlichting. Verder laat chiropractie zich kenmerken door:

  Geen medicatie of operatie
  Klachten keren vaak niet terug
  Behandeling is niet pijnlijk
  Lichaamseigen genezingsproces wordt geactiveerd

  Hoe behandelen wij uw zwangerschapsklachten?

  Een chiropractor houdt zich onder andere bezig met een optimale doorstroom van signalen in de zenuwen door het specifiek stimuleren van het bewegingsapparaat en de wervelkolom. Zoals hierboven gemeld worden zwangerschapsklachten mede veroorzaakt door veranderingen in de weefsels en belasting van de wervelkolom en het bekken. Het is daarom van belang dat wij de wervelkolom en bekken goed in kaart brengen. We starten met een vraaggesprek om zo goed mogelijk de oorzaak van de klacht te achterhalen. Hierna doen wij uitvoerig lichamelijk onderzoek met eventuele scans. Zodra alle onderzoeken zijn gedaan maken wij, samen met u, een behandelplan. Na de behandeling zijn de zenuwbanen vaak weer vrij en de stand van het bekken in zekere mate gecorrigeerd. Hierdoor ervaart u minder klachten en sommige gevallen zelfs geen klachten meer.
  Een chiropractor houdt zich onder andere bezig met een optimale doorstroom van signalen in de zenuwen door het specifiek stimuleren van het bewegingsapparaat en de wervelkolom. Zoals hierboven gemeld worden zwangerschapsklachten mede veroorzaakt door veranderingen in de weefsels en belasting van de wervelkolom en het bekken.

  Het is daarom van belang dat wij de wervelkolom en bekken goed in kaart brengen. We starten met een vraaggesprek om zo goed mogelijk de oorzaak van de klacht te achterhalen. Hierna doen wij uitvoerig lichamelijk onderzoek met eventuele scans. Zodra alle onderzoeken zijn gedaan maken wij, samen met u, een behandelplan. Na de behandeling zijn de zenuwbanen vaak weer vrij en de stand van het bekken in zekere mate gecorrigeerd. Hierdoor ervaart u minder klachten en sommige gevallen zelfs geen klachten meer.

  Fase 1

  Correctie wervelkolom en bekken

  De eerste fase is een intensieve fase waarbij u meerdere keren aaneengesloten wordt gezien voor behandeling. Met druk- en manipulatietechnieken heffen we blokkades op. Zo worden de klachten snel minder.

  Fase 2

  Stabilisatie wervelkolom en bekken

  De tweede fase bestaat uit verder stabilisatie van de wervelkolom en de verbetering van de communicatie via het zenuwstelsel tussen uw schouders en het brein. Dit doen wij met name door verbetering van het functioneren van het cerebellum en de zenuwbanen.

  Fase 3

  Periodiek onderhoud

  Wij raden aan om niet te wachten totdat u klachten heeft. Voorkomen is beter dan genezen. Wij adviseren om minimaal 1x in de maand een check te laten doen door ons.

  Waarom Chiropractie Praktijk Kennemerland?

  Met meer dan 25 jaar ervaring hebben wij al veel vrouwen geholpen tijdens de zwangerschap. Sommige vrouwen komen hier al meer dan 5 jaar voor lichamelijk onderhoud tijdens en na de zwangerschap om klachten te voorkomen, want dat is natuurlijk altijd nog het beste. Wij zullen er alles aan doen om u te helpen uw kwaliteit van leven terug te krijgen.
  Wij doen geen concessies aan de kwaliteit van zorg en geven u alleen het beste behandelplan. In sommige gevallen is een multi-diciplinaire aanpak het beste en ook dat zullen wij met u bespreken.
  CPK is erop gebrand de mogelijkheid om de klachten weer opnieuw op te lopen tot een minimum te beperken.

  Geen standaard behandelplan

  Ieder lichaam is uniek, dus ook ieder klacht. Wij onderzoeken u uitvoerig en nemen ruim de tijd voor u.

  Geen
  wachtlijst

  U kunt bij ons binnen 24 uur terecht.

  Hoogopgeleide chiropractoren

  Onze erkende chiropractoren zijn universitair opgeleid en geschoold volgens de nieuwste inzichten en onderzoeken.

  Geen medicatie
  of operatie

  Chiropractie activeert het lichaamseigen genezingsproces.

  Engelstalige chiropractoren

  Heeft u liever een Engelstalig chiropractor? Bij ons geen probleem

  Vriendelijke, leuk en energiek

  Wij vertellen u precies wat we gaan doen en wat er gaat komen. Simpele en heldere uitleg.

  Wij zien u graag in onze praktijk

  Ben Bolsenbroek

  Jesse Alexander

  Duncan

  Duncan Jack

  Wilt u weten of chiropractie u kan helpen?

  Neem contact op via het contactformulier of bel ons.