Parkinson

Onze zorg bij parkinson

Voor vrijblijvende informatie kunt u het contactformulier invullen.

Een van onze assistentes zal u binnen 48 uur bellen om u vragen zo goed mogelijk te beantwoorden.
  Hersenschudding

  Gespecialiseerd in hersenschuddingen


  Internationaal

  Internationaal
  erkend


  Wetenschappelijk

  Gebaseerd op weten- schappelijke studies

  Wat u moet weten over parkinson

  Parkinson is een enorm complexe ziekte die ontstaat in de hersenen. EΓ©n concreet antwoord op het ontstaan ervan is er nog niet. Het is wel bekend dat een tekort aan dopamine in de hersenen een groot deel van de problemen en klachten veroorzaakt. Dopamine is een boodschapperstof in de hersenen die belangrijk is voor het bewegen en het denken. Dat tekort ontstaat door het afsterven van dopamine producerende hersencellen in de zogenaamde β€œzwarte kern” van de hersenen. Dit is het middendeel van de hersenen en hoort bij het centrale zenuwstelsel.

  De klachten en problemen door parkinson verschillen per persoon. Denk aan het trillen van van handen en benen, trager worden in bewegen en stijfheid van de spieren. Wanneer de ziekte langer bestaat kunnen houdings- en evenwichtsproblemen ontstaan. Juist voor mensen die al langer met de ziekte kampen, bieden wij onze specialistische zorg aan.

  Hoe wij parkinson behandelen

  De oorzaak van parkinson, is een neurologisch probleem. Er is schade of disbalans tussen verschillende onderdelen van het zenuwstelsel. Hierdoor kunnen er op sommige plekken in het brein te veel prikkels zijn en op andere plekken te weinig.

  De sleutel tot een succesvolle behandeling ligt dan ook in het reguleren van de prikkels. Met onze intensieve behandel week, stemmen wij de verschillende onderdelen van het brein weer op elkaar af zodat er geen sprake is van te veel of te weinig prikkels. Hierdoor is het zenuwstelsel weer in staat haar taken goed uit te voeren waardoor de klachten verdwijnen.

  Parkinson behandelen

  Wat verwacht CPK van u?

  Onze behandeling is effectief maar intensief. Dit betekent dat onze behandeling een volle week duurt en dat u in die tijd dagelijks bij ons in de kliniek aanwezig bent. Door het intensieve programma dat bestaat uit testen, trainingen, neuro feedback en actieve stimulatie brengen wij de balans terug tussen de verschillende onderdelen van het zenuwstelsel.

  Het is niet mogelijk om deze behandeling in delen aan te bieden omdat juist de intensiteit van de behandeling de sleutel tot het succes is. Van onze cliΓ«nten verwachten wij dan ook dat zij een volle week ingeroosterd hebben voor de behandeling. Wij vragen u dus om een week te investeren om daarna weer een leven te genieten.

  Wij zien u graag in ons centrum

  Ben Bolsenbroek

  BSC, DC, DACNB, FEAC(NEURO), FACFN

  Jesse Alexander

  BSC, DC, DACNB, FEAC(NEURO), FACFN

  Yvonne Cottaar

  BSC, DC, DACNB, FEAC(NEURO), FACFN

  Ingrid van Loon

  BSC, DC, DACNB, FEAC(NEURO), FACFN

  Wilt u weten of u een geschikte kandidaat bent voor de intensieve behandelweek?

  Neem contact op via het contactformulier of bel ons.