Bekkenklachten

Bekkenklachten of bekkeninstabiliteit komen voor bij veel vrouwen. Deze instabiliteit van het bekken tijdens of na een zwangerschap geeft pijn rond de bekkengewrichten en het schaambeen.

Onze chiropractische zorg kan een uitstekende oplossing zijn voor bekkenklachten / bekkeninstabiliteit.

Plan uw eigen intakegesprek in

Geef hieronder aan op welke dag u een afspraak wil. Zodra wij uw aanvraag binnen hebben, bellen we u binnen 24 uur om de afspraak te bevestigen.
  Wachtlijst

  Geen wachtlijst

  U kunt bij ons terecht binnen 24 uur


  Specialist

  Specialist in (lage) rug-, nek- en schouderklachten

  Door 30 jaar ervaring hebben wij veel kennis op het gebied van rug-, nek- en schouderklachten.


  Hoogopgeleid

  Hoogopgeleide erkende chiropractoren

  Geschoold volgens de nieuwste inzichten en onderzoeken

  Oorzaken van bekkenklachten / bekkeninstabiliteit

  Dit wordt veroorzaakt door hormoonwisselingen die de gewrichtsbanden verweken en verzwakken. Deze hormoonwisseling komt tot stand doordat het lichaam zich gaat voorbereiden op een bevalling. Hierdoor moet het bekken beter kunnen bewegen. De gewrichten worden mobieler. In sommige gevallen is het evenwicht dusdanig in de richting van mobiliteit verschoven dat er bijna geen stabiliteit meer is.

  Waarom chiropractie bij bekkeninstabiliteit?

  Chiropractoren zijn gespecialiseerd in het behandelen van pijn in het bekken. Zij hebben brede kennis van de autonomie van wervelkolom en de zenuwen die daar doorheen lopen. Het bekken staat in directe verbinding met de wervelkolom. Hierdoor is een chiropractor de beste keuze om bekkenklachten te laten behandelen. De chiropractische behandeling is gericht op het herstellen van de normale bewegingsfunctie en vergroting van de stabiliteit. Vaak voelt men na een behandeling al verlichting. Verder laat chiropractie zich kenmerken door:

  Geen medicatie of operatie
  Klachten keren vaak niet terug
  Behandeling is niet pijnlijk
  Lichaamseigen genezingsproces wordt geactiveerd

  chiropractie bij bekkeninstabiliteit

  Hoe behandelen wij bekkenklachten?

  De rug en het bekken zijn een complexe bewegingsapparaten welke bestaan uit botstructuren, spieren, pezen, kapsel en bovenal veel zenuwen. Het is daarom van belang dat wij het bekken en de wervelkolom goed in kaart brengen. We starten met een vraaggesprek om zo goed mogelijk de oorzaak van de klacht te achterhalen. Hierna doen wij uitvoerig lichamelijk onderzoek met eventuele scans. Zodra alle onderzoeken zijn gedaan maken wij, samen met u, een behandelplan. Tijdens de behandeling maken we de wervels weer vrij waardoor we de beweeglijkheid van de wervels en de verdeling van de druk op de tussenwervelschijven verbeteren. Hierdoor wordt de communicatie via het zenuwstelsel tussen het brein, de rug en het bekken veel beter. Hierdoor ervaart u minder pijn en sommige gevallen zelf geen pijn meer.

  De rug en het bekken zijn een complexe bewegingsapparaten welke bestaan uit botstructuren, spieren, pezen, kapsel en bovenal veel zenuwen. Het is daarom van belang dat wij het bekken en de wervelkolom goed in kaart brengen. We starten met een vraaggesprek om zo goed mogelijk de oorzaak van de klacht te achterhalen. Hierna doen wij uitvoerig lichamelijk onderzoek met eventuele scans.

  Zodra alle onderzoeken zijn gedaan maken wij, samen met u, een behandelplan. Tijdens de behandeling maken we de wervels weer vrij waardoor we de beweeglijkheid van de wervels en de verdeling van de druk op de tussenwervelschijven verbeteren. Hierdoor wordt de communicatie via het zenuwstelsel tussen het brein, de rug en het bekken veel beter. Hierdoor ervaart u minder pijn en sommige gevallen zelf geen pijn meer.

  Fase 1

  Correctie wervelkolom

  De eerste fase is een intensieve fase waarbij u meerdere keren aaneengesloten wordt gezien voor behandeling. Met druk- en manipulatietechnieken heffen we irritaties en blokkades van de zenuwen op. Zo worden de klachten snel minder.

  Fase 2

  Stabilisatie wervelkolom

  De tweede fase bestaat uit verder stabilisatie van het bekken en de wervelkolom en de verbetering van de communicatie via het zenuwstelsel tussen het bekken en het brein. Dit doen wij met name door verbetering van het functioneren van het cerebellum en de zenuwbanen.

  Fase 3

  Periodiek onderhoud

  Wij raden aan om niet te wachten totdat u klachten heeft. Voorkomen is beter dan genezen. Wij adviseren om minimaal 1x in de maand een check te laten doen door ons.

  Waarom Chiropractie Praktijk Kennemerland?

  Met meer dan 25 jaar ervaring hebben wij al veel mensen geholpen met bekkenklachten / bekkeninstabiliteit. Sommige mensen komen hier al meer dan 5 jaar na de bevalling voor lichamelijk onderhoud om verdere klachten te voorkomen. Wij zullen er alles aan doen om u te helpen uw kwaliteit van leven terug te krijgen.
  Wij doen geen concessies aan de kwaliteit van zorg en geven u alleen het beste behandelplan. In sommige gevallen is een multi-diciplinaire aanpak het beste en ook dat zullen wij met u bespreken.
  CPK is erop gebrand de mogelijkheid om de klachten weer opnieuw op te lopen tot een minimum te beperken.

  Geen standaard behandelplan

  Ieder lichaam is uniek, dus ook ieder klacht. Wij onderzoeken u uitvoerig en nemen ruim de tijd voor u.

  Geen
  wachtlijst

  U kunt bij ons binnen 24 uur terecht.

  Hoogopgeleide chiropractoren

  Onze erkende chiropractoren zijn universitair opgeleid en geschoold volgens de nieuwste inzichten en onderzoeken.

  Geen medicatie
  of operatie

  Chiropractie activeert het lichaamseigen genezingsproces.

  Engelstalige chiropractoren

  Heeft u liever een Engelstalig chiropractor? Bij ons geen probleem

  Vriendelijke, leuk en energiek

  Wij vertellen u precies wat we gaan doen en wat er gaat komen. Simpele en heldere uitleg.

  Wij zien u graag in onze praktijk

  Ben Bolsenbroek

  Jesse Alexander

  Duncan

  Duncan Jack

  Wilt u weten of chiropractie u kan helpen?

  Neem contact op via het contactformulier of bel ons.