Hersenkneuzing bij Kinderen

Onze zorg bij een hersenkneuzing bij kinderen

Voor vrijblijvende informatie kunt u het contactformulier invullen.

Een van onze assistentes zal u binnen 48 uur bellen om u vragen zo goed mogelijk te beantwoorden.
  Hersenschudding

  Gespecialiseerd in hersenschuddingen


  Internationaal

  Internationaal
  erkend


  Wetenschappelijk

  Gebaseerd op weten- schappelijke studies

  Wat u moet weten over een hersenkneuzing bij kinderen

  Een hersenkneuzing is voor uw kind ernstiger dan een hersenschudding. Een belangrijk verschil tussen beiden is dat er bij een hersenkneuzing langdurige beschadiging van het hersenweefsel optreedt en bij een hersenschudding niet. Hoofdpijnklachten, vermoeidheid en prikkelbaarheid voor licht, lawaai en drukte zijn klachten waar uw kind een lange tijd na een hersenkneuzing last van kan blijven houden.

  Bij de behandeling van een hersenkneuzing kan een team van verschillende medisch specialisten betrokken zijn, zoals een kinderneuroloog, neuropsycholoog en logopedist. Functionele neurologie kan een ondersteunende rol hebben in het herstelproces na neurologisch letsel. Onze experts in neurologische klachten hebben veel ervaring met het hersteltraject na hersenletsel en helpen u en uw kind graag verder met een behandelplan op maat.. Functionele neurologie is voor kinderen geheel veilig.

  Hoe wij een hersenkneuzing bij kinderen behandelen

  De klachten van een hersenkneuzing zijn neurologische problemen. Er is schade of disbalans tussen verschillende onderdelen van het zenuwstelsel ontstaan. Hierdoor kunnen er op sommige plekken in het brein te veel prikkels zijn en op andere plekken te weinig.

  De sleutel tot een succesvolle behandeling ligt dan ook in het reguleren van de prikkels. Met onze intensieve behandelweek, stemmen wij de verschillende onderdelen van het brein weer op elkaar af zodat er geen sprake is van te veel of te weinig prikkels. Hierdoor is het zenuwstelsel weer in staat haar taken goed uit te voeren waardoor de klachten verdwijnen.

  Whiplash

  Wat verwacht CPK van u?

  Onze behandeling is effectief maar intensief. Dit betekent dat onze behandeling een volle week duurt en dat u samen met uw kind in die tijd dagelijks bij ons in de kliniek aanwezig bent. Door het intensieve programma dat bestaat uit testen, trainingen, neuro feedback en actieve stimulatie brengen wij de balans terug tussen de verschillende onderdelen van het zenuwstelsel.

  Het is niet mogelijk om deze behandeling in delen aan te bieden omdat juist de intensiteit van de behandeling de sleutel tot het succes is. Van onze cliΓ«nten verwachten wij dan ook dat zij een volle week ingeroosterd hebben voor de behandeling. Wij vragen u dus om een week te investeren om daarna weer een leven te genieten.

  Wij zien u graag in ons centrum

  Ben Bolsenbroek

  BSC, DC, DACNB, FEAC(NEURO), FACFN

  Jesse Alexander

  DC, DACNB, FEAC
  (NEURO)

  Irving Fox

  DC, DACNB

  Ingrid van Loon

  INTERACTIEVE
  METRONOOM

  Wilt u weten of u een geschikte kandidaat bent voor de intensieve behandelweek?

  Neem contact op via het contactformulier of bel ons.