Hernia

Hernia’s komen is vele soorten en maten voor. Een van de bekendste en meeste voorkomende is een hernia in de lage rug. Bij een hernia hebben mensen vaak pijn in 1 bil of been. Dit kan een branderige , zeurende pijn zijn. Niet iedereen ondervindt pijn; de helft van de gevallen gaat het om tintelingen of andere klachten.

Wanneer cliënten zich bij ons melden is niet het altijd al duidelijk of er zich een hernia voordoet of dat het gewoon om uitstralingsklachten van andere aard gaat. Echter wanneer er duidelijkheid is over het bestaan van een hernia, kan onze chiropractische zorg een uitstekende oplossing zijn voor een hernia. 

Plan uw eigen intakegesprek in

Geef hieronder aan op welke dag u een afspraak wil. Zodra wij uw aanvraag binnen hebben, bellen we u binnen 24 uur om de afspraak te bevestigen.
  Wachtlijst

  Geen wachtlijst

  U kunt bij ons terecht binnen 24 uur


  Specialist

  Specialist in (lage) rug-, nek- en schouderklachten

  Door 30 jaar ervaring hebben wij veel kennis op het gebied van rug-, nek- en schouderklachten.


  Hoogopgeleid

  Hoogopgeleide erkende chiropractoren

  Geschoold volgens de nieuwste inzichten en onderzoeken

  Oorzaken van Hernia

  Een beschadiging of breuk aan de tussenwervelschijf is vaak de oorzaak van een hernia. Tussenwervelschijven hebben een zachte elastische kern met een stevige vezelwand gemaakt van bindweefsel. Een verzakking, breuk of beschadiging van een tussenwervelschijf zorgt ervoor dat de zachte kern tegen de zenuwbaan aan komt te liggen.

  Waarom chiropractie bij hernia?

  Chiropractoren zijn gespecialiseerd in het behandelen van hernia’s. Zij hebben brede kennis van de autonomie van wervelkolom en de zenuwen die daar doorheen lopen. Een rughernia zit in de wervelkolom. Hierdoor is een chiropractor de professional om uw herniaklachten te laten behandelen. Wetenschappelijk onderzoek en Patiëntervaringen wijzen dit uit. Vaak voelt men na een behandeling al verlichting. Verder laat chiropractie zich kenmerken door:

  Geen medicatie of operatie
  Klachten keren vaak niet terug
  Behandeling is niet pijnlijk
  Lichaamseigen genezingsproces wordt geactiveerd

  chiropractie bij hernia

  Hoe behandelen wij herniaklachten?

  De rug is een complex bewegingsapparaat welke bestaat uit botstructuren, spieren, pezen, kapsel en bovenal veel zenuwen. Zoals hierboven gemeld is een hernia direct te herleiden aan blokkades en stoornissen in de wervelkolom. Het is daarom van belang dat wij de wervelkolom goed in kaart brengen. We starten met een vraaggesprek om zo goed mogelijk de oorzaak van de klacht te achterhalen. Hierna doen wij uitvoerig lichamelijk onderzoek met eventuele scans. Zodra alle onderzoeken zijn gedaan maken wij, samen met u, een behandelplan. Tijdens de behandeling maken we de wervels weer vrij waardoor we de beweeglijkheid van de wervels en de verdeling van de druk op de tussenwervelschijven verbeteren. Hierdoor wordt de communicatie via het zenuwstelsel tussen het brein en de rug veel beter. Hierdoor ervaart u minder pijn en sommige gevallen zelf geen pijn meer.

  De rug is een complex bewegingsapparaat welke bestaat uit botstructuren, spieren, pezen, kapsel en bovenal veel zenuwen. Zoals hierboven gemeld is een hernia direct te herleiden aan blokkades en stoornissen in de wervelkolom. Het is daarom van belang dat wij de wervelkolom goed in kaart brengen. We starten met een vraaggesprek om zo goed mogelijk de oorzaak van de klacht te achterhalen. Hierna doen wij uitvoerig lichamelijk onderzoek met eventuele scans.

  Zodra alle onderzoeken zijn gedaan maken wij, samen met u, een behandelplan. Tijdens de behandeling maken we de wervels weer vrij waardoor we de beweeglijkheid van de wervels en de verdeling van de druk op de tussenwervelschijven verbeteren. Hierdoor wordt de communicatie via het zenuwstelsel tussen het brein en de rug veel beter. Hierdoor ervaart u minder pijn en sommige gevallen zelf geen pijn meer.

  Fase 1

  Correctie wervelkolom

  De eerste fase is een intensieve fase waarbij u meerdere keren aaneengesloten wordt gezien voor behandeling. Met druk- en manipulatietechnieken heffen we blokkades op. Zo worden de klachten snel minder.

  Fase 2

  Stabilisatie wervelkolom

  De tweede fase bestaat uit verder stabilisatie van de wervelkolom en de verbetering van de communicatie via het zenuwstelsel tussen uw rug en het brein. Dit doen wij met name door verbetering van het functioneren van het cerebellum en de zenuwbanen.

  Fase 3

  Periodiek onderhoud

  Wij raden aan om niet te wachten totdat u klachten heeft. Voorkomen is beter dan genezen. Wij adviseren om minimaal 1x in de maand een check te laten doen door ons.

  Waarom Chiropractie Praktijk Kennemerland?

  Met meer dan 25 jaar ervaring hebben wij al veel mensen geholpen met een hernia. Sommige mensen komen hier al meer dan 5 jaar voor lichamelijk onderhoud om klachten te voorkomen, want dat is natuurlijk altijd nog het beste. Wij zullen er alles aan doen om u te helpen uw kwaliteit van leven terug te krijgen.
  Wij doen geen concessies aan de kwaliteit van zorg en geven u alleen het beste behandelplan. In sommige gevallen is een multi-diciplinaire aanpak het beste en ook dat zullen wij met u bespreken.
  CPK is erop gebrand de mogelijkheid om de klachten weer opnieuw op te lopen tot een minimum te beperken.

  Geen standaard behandelplan

  Ieder lichaam is uniek, dus ook ieder klacht. Wij onderzoeken u uitvoerig en nemen ruim de tijd voor u.

  Geen
  wachtlijst

  U kunt bij ons binnen 24 uur terecht.

  Hoogopgeleide chiropractoren

  Onze erkende chiropractoren zijn universitair opgeleid en geschoold volgens de nieuwste inzichten en onderzoeken.

  Geen medicatie
  of operatie

  Chiropractie activeert het lichaamseigen genezingsproces.

  Engelstalige chiropractoren

  Heeft u liever een Engelstalig chiropractor? Bij ons geen probleem

  Vriendelijke, leuk en energiek

  Wij vertellen u precies wat we gaan doen en wat er gaat komen. Simpele en heldere uitleg.

  Wij zien u graag in onze praktijk

  Ben Bolsenbroek

  Jesse Alexander

  Duncan

  Duncan Jack

  Wilt u weten of chiropractie u kan helpen?

  Neem contact op via het contactformulier of bel ons.