Hersenschudding

(Postcommotioneel Syndroom)

Hersen-schudding

(Postcommotioneel Syndroom)

Onze zorg bij klachten door een hersenschudding (postcommotioneel syndroom)

Voor vrijblijvende informatie kunt u het contactformulier invullen.

Een van onze assistentes zal u binnen 48 uur bellen om u vragen zo goed mogelijk te beantwoorden.
  Hersenschudding

  Gespecialiseerd in hersenschuddingen


  Internationaal

  Internationaal
  erkend


  Wetenschappelijk

  Gebaseerd op weten- schappelijke studies

  Wat u moet weten over postcommotionele klachten

  Van het Postcommotioneel Syndroom (PCS) kan sprake zijn wanneer klachten zoals hoofdpijn, duizeligheid, vermoeidheid, geheugen- en concentratieproblemen en ook somberheid langer dan 3 maanden aanhouden, nadat men traumatisch hersenletsel heeft opgelopen. Denk hierbij aan een hersenschudding of hersenkneuzing door een harde klap op het hoofd.

  Deze klachten kunnen soms wel langer dan een jaar aanhouden en op den duur ook erger worden. Alle facetten van het leven worden er moeilijker door. Werken, studeren, sporten, het gezinsleven; alles is minder goed vol te houden. Juist voor mensen die na een periode van meerdere maanden of zelfs jaren nog klachten hebben, bieden wij onze specialistische zorg aan.

  Hoe wij het postcommotioneel syndroom behandelen

  De oorzaak van het postcommotioneel syndroom, is een neurologisch probleem. Er is schade of disbalans tussen verschillende onderdelen van het zenuwstelsel. Hierdoor kunnen er op sommige plekken in het brein te veel prikkels zijn en op andere plekken te weinig.

  De sleutel tot een succesvolle behandeling ligt dan ook in het reguleren van de prikkels. Met onze intensieve behandelweek, stemmen wij de verschillende onderdelen van het brein weer op elkaar af zodat er geen sprake is van te veel of te weinig prikkels. Hierdoor is het zenuwstelsel weer in staat haar taken goed uit te voeren waardoor de klachten verdwijnen.

  Postcommotioneel Syndroom

  Wat verwacht CPK van u?

  Onze behandeling is effectief maar intensief. Dit betekent dat onze behandeling een volle week duurt en dat u in die tijd dagelijks bij ons in de kliniek aanwezig bent. Door het intensieve programma dat bestaat uit testen, trainingen, neuro feedback en actieve stimulatie brengen wij de balans terug tussen de verschillende onderdelen van het zenuwstelsel.

  Het is niet mogelijk om deze behandeling in delen aan te bieden omdat juist de intensiteit van de behandeling de sleutel tot het succes is. Van onze cliΓ«nten verwachten wij dan ook dat zij een volle week ingeroosterd hebben voor de behandeling. Wij vragen u dus om een week te investeren om daarna weer een leven te genieten.

  Wij zien u graag in ons centrum

  Ben Bolsenbroek

  BSC, DC, DACNB, FEAC(NEURO), FACFN

  Jesse Alexander

  DC, DACNB, FEAC
  (NEURO)

  Irving Fox

  DC, DACNB

  Ingrid van Loon

  INTERACTIEVE
  METRONOOM

  Wilt u weten of u een geschikte kandidaat bent voor de intensieve behandelweek?

  Neem contact op via het contactformulier of bel ons.