Hoofdpijn / migraine

Maar liefst 33% van de vrouwen en 13% van mannen heeft wel eens een migraine aanval gehad. Soms weten mensen dit niet eens. Het is een hevige, stekende pijn in of aan het hoofd die in aanvallen komt.

Onze chiropractische zorg kan een uitstekende oplossing zijn voor hoofdpijn en migraine

Plan uw eigen intakegesprek in

Geef hieronder aan op welke dag u een afspraak wil. Zodra wij uw aanvraag binnen hebben, bellen we u binnen 24 uur om de afspraak te bevestigen.
  Wachtlijst

  Geen wachtlijst

  U kunt bij ons terecht binnen 24 uur


  Specialist

  Specialist in (lage) rug-, nek- en schouderklachten

  Door 30 jaar ervaring hebben wij veel kennis op het gebied van rug-, nek- en schouderklachten.


  Hoogopgeleid

  Hoogopgeleide erkende chiropractoren

  Geschoold volgens de nieuwste inzichten en onderzoeken

  Oorzaken van hoofdpijn en migraine

  Hoofdpijn kun je verdelen in een aantal soorten. Gewone hoofdpijn ( ook wel spanningshoofdpijn genoemd) is de meest voorkomende. Migraine is een ander soort hoofdpijn. Deze is heftiger en pijnlijker. Gewone hoofdpijn kan komen door slecht zien, koorts, te veel alcohol en hormoonwisselingen. Vaak gaat deze hoofdpijn vanzelf weer over, maar in sommige gevallen niet. Datzelfde geldt voor migraine. Er zijn mensen die af en toe een aanval hebben door stress of zintuiglijke prikkels, maar er zijn ook mensen die er vaak en heftig last van hebben.

  Waarom chiropractie bij migraine?

  Chiropractoren zijn gespecialiseerd in het behandelen van hoofdpijn en migraine. Zij hebben brede kennis van de autonomie van wervelkolom en de zenuwen die daar doorheen lopen. Migraine is een pijn in het hoofd. Ons hoofd is vanzelfsprekend sterk verbonden met de rug. Vanuit de rug en nek lopen er ontzettend veel directe zenuwen naar ons hoofd. Door het behandelen van de rug en/of nek worden blokkades opgeheven en komen de zenuwbanen weer vrij. Dit kan voor verlichten zorgen.

  Hierdoor is een chiropractor de beste keuze om uw migraineklachten te laten behandelen. Wetenschappelijk onderzoek en patiΓ«ntervaringen wijzen dit uit. Vaak voelt men na een behandeling al verlichting. Verder laat chiropractie zich kenmerken door:

  Geen medicatie of operatie
  Klachten keren vaak niet terug
  Behandeling is niet pijnlijk
  Lichaamseigen genezingsproces wordt geactiveerd

  chiropractie bij migraine

  Hoe behandelen wij uw migraineklachten?

  Zoals hierboven gemeld staan onze rug en nek in directe verbinding met het hoofd. Hoofdpijn en/of migraine is daarom vaak terug te voeren op blokkades en stoornissen in de wervelkolom. Het is daarom van belang dat wij de wervelkolom goed in kaart brengen. We starten met een vraaggesprek om zo goed mogelijk de oorzaak van de klacht te achterhalen. Hierna doen wij uitvoerig lichamelijk onderzoek met eventuele scans. Zodra alle onderzoeken zijn gedaan maken wij, samen met u, een behandelplan. Na de behandeling zijn de zenuwbanen vaak weer vrij. Hierdoor wordt de communicatie via het zenuwstelsel tussen het de wervelkolom en het hoofd veel beter. Hierdoor ervaart u minder pijn en sommige gevallen zelf geen pijn meer.

  Zoals hierboven gemeld staan onze rug en nek in directe verbinding met het hoofd. Hoofdpijn en/of migraine is daarom vaak terug te voeren op blokkades en stoornissen in de wervelkolom. Het is daarom van belang dat wij de wervelkolom goed in kaart brengen. We starten met een vraaggesprek om zo goed mogelijk de oorzaak van de klacht te achterhalen. Hierna doen wij uitvoerig lichamelijk onderzoek met eventuele scans.

  Zodra alle onderzoeken zijn gedaan maken wij, samen met u, een behandelplan. Na de behandeling zijn de zenuwbanen vaak weer vrij. Hierdoor wordt de communicatie via het zenuwstelsel tussen het de wervelkolom en het hoofd veel beter. Hierdoor ervaart u minder pijn en sommige gevallen zelf geen pijn meer.

  Fase 1

  Correctie wervelkolom

  De eerste fase is een intensieve fase waarbij u meerdere keren aaneengesloten wordt gezien voor behandeling. Met druk- en manipulatietechnieken heffen we blokkades op. Zo worden de klachten snel minder.

  Fase 2

  Stabilisatie wervelkolom

  De tweede fase bestaat uit verder stabilisatie van de wervelkolom en de verbetering van de communicatie via het zenuwstelsel tussen uw hoofd en het brein. Dit doen wij met name door verbetering van het functioneren van het cerebellum en de zenuwbanen.

  Fase 3

  Periodiek onderhoud

  Wij raden aan om niet te wachten totdat u klachten heeft. Voorkomen is beter dan genezen. Wij adviseren om minimaal 1x in de maand een check te laten doen door ons.

  Waarom Chiropractie Praktijk Kennemerland?

  Met meer dan 25 jaar ervaring hebben wij al veel mensen geholpen met allerlei soorten klachten. Sommige mensen komen hier al meer dan 5 jaar voor lichamelijk onderhoud om klachten te voorkomen, want dat is natuurlijk altijd nog het beste. Wij zullen er alles aan doen om u te helpen uw kwaliteit van leven terug te krijgen.
  Wij doen geen concessies aan de kwaliteit van zorg en geven u alleen het beste behandelplan. In sommige gevallen is een multi-diciplinaire aanpak het beste en ook dat zullen wij met u bespreken.
  CPK is erop gebrand de mogelijkheid om de klachten weer opnieuw op te lopen tot een minimum te beperken.
  waarom chiropractie

  Geen standaard behandelplan

  Ieder lichaam is uniek, dus ook ieder klacht. Wij onderzoeken u uitvoerig en nemen ruim de tijd voor u.

  Geen
  wachtlijst

  U kunt bij ons binnen 24 uur terecht.

  Hoogopgeleide chiropractoren

  Onze erkende chiropractoren zijn universitair opgeleid en geschoold volgens de nieuwste inzichten en onderzoeken.

  Geen medicatie
  of operatie

  Chiropractie activeert het lichaamseigen genezingsproces.

  Engelstalige chiropractoren

  Heeft u liever een Engelstalig chiropractor? Bij ons geen probleem

  Vriendelijke, leuk en energiek

  Wij vertellen u precies wat we gaan doen en wat er gaat komen. Simpele en heldere uitleg.

  Wij zien u graag in onze praktijk

  Ben Bolsenbroek

  Jesse Alexander

  Duncan

  Duncan Jack

  Wilt u weten of chiropractie u kan helpen?

  Neem contact op via het contactformulier of bel ons.