Hersenschudding

Hersen- schudding

Onze zorg bij het klachten door een Hersenschudding

Voor vrijblijvende informatie kunt u het contactformulier invullen.

Een van onze assistentes zal u binnen 48 uur bellen om u vragen zo goed mogelijk te beantwoorden.
  Hersenschudding

  Gespecialiseerd in hersenschuddingen


  Internationaal

  Internationaal
  erkend


  Wetenschappelijk

  Gebaseerd op weten- schappelijke studies

  Wat u moet weten over klachten door een hersenschudding

  Een hersenschudding of hersenkneuzing is het resultaat van een klap tegen het hoofd tijdens het sporten of door een ongeluk. Bij een hersenschudding worden de hersenen heen en weer geschud waarbij ze tegen de wanden van de schedel botsen. Hierdoor kunnen de hersenen beschadigd raken en kneuzen. We spreken dan van een hersenkneuzing.

  Vlak na de klap kan men voor een korte tijd bewusteloos raken. Na het bijkomen is men vaak gedesoriΓ«nteerd, onrustig en verward. Ook kan er sprake zijn van geheugenverlies. Andere klachten op korte termijn zijn gehele of gedeeltelijke verlamming, hoofdpijn en/of duizeligheid, wazig zien, dubbel zien, overgevoelig voor licht of voor geluid of evenwichtsproblemen. Als deze klachten langer dan 3 maanden aanhouden na het incident, kan sprake zijn van het Postcommotioneel Syndroom (PCS).

  Hoe wij een hersenschudding behandelen

  De klachten van een hersenschudding zijn neurologische problemen. Er is schade of disbalans tussen verschillende onderdelen van het zenuwstelsel ontstaan. Hierdoor kunnen er op sommige plekken in het brein te veel prikkels zijn en op andere plekken te weinig.

  De sleutel tot een succesvolle behandeling ligt dan ook in het reguleren van de prikkels. Met onze intensieve behandelweek, stemmen wij de verschillende onderdelen van het brein weer op elkaar af zodat er geen sprake is van te veel of te weinig prikkels. Hierdoor is het zenuwstelsel weer in staat haar taken goed uit te voeren waardoor de klachten verdwijnen.

  Whiplash

  Wat verwacht CPK van u?

  Onze behandeling is effectief maar intensief. Dit betekent dat onze behandeling een volle week duurt en dat u in die tijd dagelijks bij ons in de kliniek aanwezig bent. Door het intensieve programma dat bestaat uit testen, trainingen, neuro feedback en actieve stimulatie brengen wij de balans terug tussen de verschillende onderdelen van het zenuwstelsel.

  Het is niet mogelijk om deze behandeling in delen aan te bieden omdat juist de intensiteit van de behandeling de sleutel tot het succes is. Van onze cliΓ«nten verwachten wij dan ook dat zij een volle week ingeroosterd hebben voor de behandeling. Wij vragen u dus om een week te investeren om daarna weer een leven te genieten.

  Wij zien u graag in ons centrum

  Ben Bolsenbroek

  BSC, DC, DACNB, FEAC(NEURO), FACFN

  Jesse Alexander

  DC, DACNB, FEAC
  (NEURO)

  Irving Fox

  DC, DACNB

  Ingrid van Loon

  INTERACTIEVE
  METRONOOM

  Wilt u weten of u een geschikte kandidaat bent voor de intensieve behandelweek?

  Neem contact op via het contactformulier of bel ons.