Whiplash

Onze zorg bij aanhoudende klachten door een whiplash

Voor vrijblijvende informatie kunt u het contactformulier invullen.

Een van onze assistentes zal u binnen 48 uur bellen om u vragen zo goed mogelijk te beantwoorden.
  Hersenschudding

  Gespecialiseerd in hersenschuddingen


  Internationaal

  Internationaal
  erkend


  Wetenschappelijk

  Gebaseerd op weten- schappelijke studies

  Wat u moet weten over whiplash gerelateerde klachten

  De whiplash is eigenlijk een wat verwarrende term. Hiermee wordt namelijk de klap bedoeld die iemand kan oplopen door een botsing of val. Maar met een whiplash kunnen ook de klachten worden bedoeld, die iemand kan houden na de klap. Deze acute whiplash klachten zoals nekpijn en hoofdpijn verdwijnen meestal na een paar weken/ maanden.

  Daarnaast kan een whiplash chronisch klachten geven. Deze verzameling van aanhoudende klachten zoals hoofdpijn, vermoeidheid, concentratieproblemen etc. noemen we samen whiplash klachten. Helaas kunnen deze (neurologische) klachten heel erg lang aanhouden. Juist voor mensen die na een periode van meerdere maanden of zelfs jaren nog klachten hebben, bieden wij onze specialistische zorg aan.

  Hoe wij whiplash klachten behandelen

  De oorzaak van de chronische whiplashklachten, is een neurologisch probleem. Er is schade of disbalans tussen verschillende onderdelen van het zenuwstelsel. Hierdoor kunnen er op sommige plekken in het brein te veel prikkels zijn en op andere plekken te weinig.

  De sleutel tot een succesvolle behandeling ligt dan ook in het reguleren van de prikkels. Met onze intensieve behandelweek, stemmen wij de verschillende onderdelen van het brein weer op elkaar af zodat er geen sprake is van te veel of te weinig prikkels. Hierdoor is het zenuwstelsel weer in staat haar taken goed uit te voeren waardoor de klachten verdwijnen.

  Whiplash

  Wat verwacht CPK van u?

  Onze behandeling is effectief maar intensief. Dit betekent dat onze behandeling een volle week duurt en dat u in die tijd dagelijks bij ons in de kliniek aanwezig bent. Door het intensieve programma dat bestaat uit testen, trainingen, neuro feedback en actieve stimulatie brengen wij de balans terug tussen de verschillende onderdelen van het zenuwstelsel.

  Het is niet mogelijk om deze behandeling in delen aan te bieden omdat juist de intensiteit van de behandeling de sleutel tot het succes is. Van onze cliΓ«nten verwachten wij dan ook dat zij een volle week ingeroosterd hebben voor de behandeling. Wij vragen u dus om een week te investeren om daarna weer een leven te genieten.

  Wij zien u graag in ons centrum

  Ben Bolsenbroek

  BSC, DC, DACNB, FEAC(NEURO), FACFN

  Jesse Alexander

  DC, DACNB, FEAC
  (NEURO)

  Irving Fox

  DC, DACNB

  Ingrid van Loon

  INTERACTIEVE
  METRONOOM

  Wilt u weten of u een geschikte kandidaat bent voor de intensieve behandelweek?

  Neem contact op via het contactformulier of bel ons.