Over ons

Hieronder kunt u lezen wie de mensen achter Chiropractie Praktijk Kennemeland zijn.

Ben Bolsenbroek

BSC, DC, DACNB, FEAC(NEURO), FACFN

Ben Bolsenbroek is opgegroeid in Haarlem en studeerde in 1994 af als Chiropractor (BSC en DC) aan de Anglo-European College of Chiropractic (AECC) in Bournemouth, Zuid Engeland.

Na eerst in Zoetermeer, Zaandam en Amersfoort te hebben gewerkt, heeft hij zich in 1998 in Haarlem met CPK gevestigd.

Al vroeg in zijn carrière bleek zijn speciale interesse in neurologie. Aangemoedigd door collega Roland Blaauw uit Gouda volgde hij een opleiding aan het Carrick Institute in Florida, Verenigde Staten. In 2003 behaalde hij de graad Diplomate in Functionele Neurologie (DACNB).

Geïnspireerd door de bijzondere resultaten die Ted Carrick met zijn aanpak in Functionele Neurologie behaalt, is hij sinds 2003 onophoudelijk blijven studeren in het veld van de Functionele Neurologie.

“Wij bieden nu intensive rehabilitatie voor een aantal specifieke Niet Aangeboren Hersenletsels (NAH’s) aan en kunnen met vertrouwen in 5 dagen goede resultaten bewerkstelligen.”

Lees verder

Ben is woonachtig in Hillegom en vader van 3 kinderen. Met veel plezier zet hij zich verder nog in voor een groot aantal vrijwilligersorganisaties. Hij is hierbij onder andere enkele jaren voorzitter geweest van de Nederlandse Chiropractoren Associatie (NCA), en Bestuurslid (penningmeester) European Chiropractors Union (ECU).

Voorzitter van de zwemvereniging Haerlem en zelf actief waterpoloër. Lid van Rotary Club Heemstede-Bennebroek. Voetbal, kijken naar alternative rock muziek en middeleeuwse geschiedenis hebben een speciale interesse.

Bij Ben bent u, naast de reguliere klachten, aan het goede adres voor klachten zoals Migraine, Duizeligheid, Hernia’s, Dystonie, Tinnitus, Tremoren, Clusterhoofdpijnen, POTTS, (dysautonomie), Mal Debarkement, Hersenschuddingen en complexe neurologische aandoeningen. Ook heeft Ben speciale interesse voor ADHD en ADD, TIC’s, Gilles de la Tourette, Parkinson’s en beginnende Dementie.

Kappers, Schilders, Stukadoors, Installateurs, Autotechnikers, Hoveniers en Tandartsen worden aangeraden elke 6 maanden langs te komen. Bij Ben geldt; hoe gekker de beter!

  • Lid van de Nederlandse Chiropractoren Associatie (NCA) en geregistreerd bij de Stichting Chiropractie Nederland (SCN)
  • Lid van de Chiropractische Functionele Neurologie Nederland (CFNN)
  • Lid van de European Chiropractors Union (ECU) en de World Federation of Chiropractors (WFC)
  • Member of the Specialty Interest Group in Neurology (SIG neuro)
  • Founding Member van de International Associatie for Functional Neurology en Research (MIAFNR)
  • Aangesloten bij de NeuroNetWork via Plasticity Brain Center in Orlando www.plasticitybraincenters.com

Jesse Alexander

DC, DACNB, FEAC (NEURO)

Chiropractor Jesse Alexander is opgegroeid in een klein plaatsje op het noordelijke schiereiland van Michigan in Amerika. Zijn eerste ervaring met chiropractie was op zijn 10de. Sindsdien wordt hij regelmatig chiropractisch behandeld en heeft hij zijn leven in het teken gesteld om alles te leren over deze fantastische manier van gezondheidszorg, zodat hij anderen kan helpen hun leven te verbeteren.

Nadat hij in 2006 Cum Laude afstudeerde aan het ‘Palmer College of Chiropractic’ is hij eerst verhuisd naar Adelaide in Australië. In de periode daar heeft hij als chiropractor gewerkt en post-doctorale opleidingen gevolgd op het gebied van functionele neurologie aan het Carrick Institute for graduate studies. In 2009 heeft hij een 3-jarige opleiding afgerond en behaalde zijn DACNB (Diplomate of the American Chiropractic Neurology Board) titel (www.carrickinstitute.com).

In 2010 is hij verhuisd naar Nederland en woont nu in Amsterdam. In zijn vrije tijd leest Jesse veel, studeert verder in Functionele Neurologie. Verder gaat hij regelmatig naar de bioscoop, reist hij geregeld en beoefent verschillende sporten.

Lees verder
Bij Jesse bent u, naast de reguliere klachten, aan het goede adres voor klachten zoals Distonia,Tremoren, Clusterhoofdpijnen, POTTS, Hersenschuddingen en Tinitus.

Lid van de Nederlandse Chiropractoren Associatie (NCA) en geregistreerd bij de Stichting Chiropractie Nederland (SCN). Lid van de Chiropractische Functionele Neurologie Nederland (CFNN). Lid van de European Chiropractors Union (ECU) en de World Federation of Chiropractors (WFC). Member of the Specialty Interest Group in Neurology (SIG neuro).

Irving Fox 

DC, DACNB, FEAC (NEURO)

Dr. Irving Fox was born and raised in Los Angeles, California. Since childhood, he was always fascinated by the neurosciences. This led him to major in molecular neurobiology and cognitive neuroscience at UC Berkeley for his undergraduate, which he completed in 2014. Afterwards, Irving moved back to Los Angeles to work in a reputable neuro-oncology research lab for 2 years. During his time doing research, he realized that he wanted to work more directly with patients. As a result, he attended Western States University in Portland, Oregon, from where he received his chiropractic doctorate (DC) in 2021.

To further his passion and understanding of neurology, he began his training from the Carrick Institute in 2018, from where he completed specialty training in the clinical neurosciences, including but not limited to vestibular rehabilitation and concussion management. Shortly after receiving his DC, Irving also earned his Diplomate of the American Chiropractic Neurology Board (DACNB). In addition to completing over 1,000 post-graduate neurology hours, he has completed various functional medicine programs to help complement his approach to treating patients.

Read more
Before sustaining multiple knee injuries, Irving was a highly-competitive basketball player. Though he no longer gets to play basketball, he has established a regular yoga routine as a replacement. He is a fan of reading, drawing, world music, classic cinema, and pretending to know how to cook. On any given evening, you will likely find him studying and playing online chess.

Duncan Jack

CHIROPRACTOR

Duncan Jack heeft het grootste deel van zijn leven in Zuid-Afrika gewoond, waarna hij naar Haarlem verhuisde met zijn vrouw en zoon om het CPK team versterken. Duncan voltooide in 2015 zijn master in chiropractie aan de Durban University of Technology in Zuid-Afrika.

Door zijn liefde voor sport en mechanica, heeft Duncan zijn masterscriptie over verwondingen bij mixed martial arts (MMA) atleten gedaan en heeft hij nauw samengewerkt met MMA-kampioenen.

Duncan ontving onderscheidingen van de Chiropractic Association of South Africa als de best presterende stagiair in Zuid-Afrika.

Lees verder
Na zijn afstuderen en een jaar ervaring te hebben opgedaan in een bestaande praktijk, heeft hij zijn eigen praktijk in Umhlanga (Durban) gestart. Door het succes in zijn praktijk en de vraag van een collega die ook ervaring heeft met sportblessures werd hem gevraagd een tweede praktijk in Ballito te beginnen.
Na 3 jaar praktijk, heeft Duncan als docent en tutor gediend voor eindejaars studenten aan zijn universiteit. Ook behaalde hij in die tijd een diploma in sportgeneeskunde via het FIFA Medical Program.
Hoewel Duncan een speciale interesse in sportchiropractie heeft, behandelt hij een breed scala aan klachten en problemen. Zijn diepgewortelde passie om patiënten van alle leeftijden te mogen helpen zal direct duidelijk worden wanneer u Duncan ontmoet.
Duncan is zijn hele leven actief judoka geweest, hij heeft 5e Dan zwarte band. Hij bracht ook 12 jaar door bij de vrijwillige reddingsbrigade. (Erelid van zijn Judovereniging en Reddingsbrigade). Duncan doet aan hardlopen en openwater zwemmen.
Duncan

Joost Hogervorst

SPORTMASSEUR

Sportmasseur Joost Hogervorst is een geboren en getogen Haarlemmer.

Na 25 jaar werkzaam in het bedrijfsleven in pensioenbeheer wilde hij 7 jaar geleden graag een andere weg inslaan. Sport en massage hebben altijd zijn interesse gehad. Deze interesse is mede aangewakkerd door zijn eigen fysieke ongemakken en blessures, die hij door de jaren heeft ondervonden.

In september 2011 is Joost gestart met de NGS opleiding tot sportmasseur. Hiervoor heeft hij heeft in november 2012 zijn diploma behaald! Om zijn kennis nog verder te verdiepen heeft hij daarna een tweede opleiding doorlopen waardoor hij nog specifieker gezondheidsproblemen kan aanpakken. In juli 2015 heeft Joost zijn opleiding tot gediplomeerd stoelmasseur TouchPro Stoelmassage succesvol afgerond.

Lees verder
Naast zijn dagelijks werk, haalt Joost voldoening uit het bijdragen van het oplossen van problemen waar de patiënt mee te maken heeft. Het doel is voor Joost dan ook altijd om mensen fitter en meer ontspannen de praktijk zien verlaten. Dat is de reden waarom hij sportmassage is gaan doen. Dat dit in teamverband gebeurt, maakt het voor hem extra mooi.

Naast zijn werk houdt Joost van voetbal en probeert hij zoveel mogelijk op zijn racefiets te stappen om een stukje te gaan wielrennen. Joost is getrouwd en vader van 3 kinderen.

Inge Rolvink

CHIROPRACTOR

Inge Rolvink is geboren en getogen in Velsen en is in 2008 afgestudeerd aan de Anglo European College of Chiropractic in het zuiden van Engeland.
Hierna is zij begonnen met werk bij CPK en na 6 jaar heeft zij besloten naar Singapore te verhuizen met haar man op zoek naar avontuur en mooie reizen.

Na de geboorte van hun 2 kinderen heeft zij zich gespecialiseerd in de chiropractische behandeling van families rondom de bevalling. Veel voorkomende klachten zijn (lage) rugpijn tijdens de zwangerschap, stuitlig voor baby en vermoeidheid.
Hiernaast is is zij ook werkzaam als doula om jonge families zo goed mogelijk te begeleiden in deze belangrijke periode in hun leven.

Sinds 2022 is Inge weer met veel plezier werkzaam bij ons in de praktijk en versterkt het team op maandagen en donderdagen. Zij werkt samen met bekken fysiotherapeuten en doulas in de omgeving om zo de beste zorg te kunnen bieden.
Ze is bekwaam in “Webster technique” en ‘Spinning babies’.

Inge-Chiropractie-Praktijk-Kennemerland

Yvonne Cottaar

PRAKTIJK ASSISTENTE

Yvonne Cottaar is praktijk assistente en woont in Zandvoort. Yvonne werkt sinds 1 april 2019 voor CPK. Yvonne kent de eigenaar Ben Bolsenbroek al heel erg lang vanuit haar verleden.

In 2000 werd Yvonne getroffen door een hersenbloeding. Daar waar verschillende specialisten verder geen mogelijkheden meer zagen om haar fysieke beperkingen te verbeteren, zag Ben die wel. Yvonne zegt dan ook altijd dat ze mede dankzij hem in staat is geweest te blijven werken en golfen.

Lees verder
Ik ben ooit begonnen als rechterhand van een directeur die een groothandel in herenconfectie had. Toen besloot ik het roer om te gooien en heb ik 9 jaar als cruise director gewerkt voor een Griekse rederij. Een fantastische tijd waarbij ik heel veel van de wereld heb gezien. Na 9 jaar vond ik het genoeg en ben ik gaan werken voor een grote financiële instelling waar ik ook mijn man heb ontmoet. Ik heb mijn carrière daar afgesloten als assistente voor een van de Raad van Bestuur leden.

Ik vond mezelf nog te jong om te gaan “rentenieren” en zo ben ik bij als praktijk assistente bij CPK terecht gekomen. Een job die ik heel erg leuk vind door het contact met de patiënten en waar ik door mijn eigen fantastische ervaringen met heel veel plezier en overtuiging werk.

Thera van den Berg

PRAKTIJKASSISTENTE
Ik ben Thera van den Berg en werk sinds 2018 als praktijkassistente bij CPK.

Ik woon in Haarlem en ben moeder van 2 inmiddels volwassen kinderen, Ellen en Max.

Ben Bolsenbroek ken ik al meer dan 15 jaar.

Vanaf mijn 20e heb ik in de zorg gewerkt, in verpleeghuizen, de thuiszorg, (kinder- en jeugd) psychiatrie, in de stervensbegeleiding.
Chiropractie heeft me vaak geholpen als ik last van mijn lijf had na bijvoorbeeld overbelasting in het werk.

Ik draag CPK daardoor een warm hart toe! Ik werk op donderdag en vrijdag in de praktijk. De rest van de week werk ik als verpleegkundige bij Expertisecentrum Euthanasie, waarbij ik samen met een arts patiënten bezoek die een euthanasiewens hebben, maar niet bij hun eigen arts terecht kunnen. Het werken bij CPK doe ik met veel plezier.

We hebben een goed, vertrouwd en fijn team en het is heerlijk patiënten na een paar chiropractische behandelingen te zien opknappen en goed de deur uit te zien gaan!

Isabel Kiel

PRAKTIJK ASSISTENTE

Ik ben Isabel Kiel. Sinds 1 maart 2023 werk ik met heel veel plezier in de praktijk als Praktijkassistente op maandag, dinsdag en woensdag. Ik ben getrouwd met Jeroen en wij hebben 3 zoons, Tim, Maarten en Jochem.

Ik heb 16 jaar gewerkt als receptioniste bij een groot farmaceutisch bedrijf voor ik bij CPK kwam.
De wereld van de chiropractie is nieuw voor mij en ik leer elke dag weer veel nieuwe en interessante dingen. Het is ook leuk om te zien hoe mensen opgeknapt de praktijk verlaten.

Ik lees graag, ik speel dwarsfluit en ik zing met heel veel plezier in een popkoor. Verder wandel en fiets ik ook graag in mijn vrije tijd.

Samen met het gezellige team van CPK verwelkom ik u graag in de praktijk.

Isabel CPK