Over Chiropractie Praktijk Kennemerland

Collega chiropractoren komen bij ons voor hun behandeling. Vanwege onze vakkundigheid en ervaring in bijzonder complexe aandoeningen hebben wij het vertrouwen van onze collega’s als hun keuze van behandelaar. Het behandelen van collega’s zien wij als een extra erkenning voor onze vakkundigheid. Ook doen wij diagnostiek voor collega’s voor complexere casussen.

Vaak nemen wij de cliënt tijdelijk onder onze hoede, of wij regelen een co-management voor de client in samenwerking met de collega. Vaak als deze collega verder van onze praktijk gevestigd is.
Dit hebben wij gedaan voor collega’s in het hele land, maar ook in Frankrijk, Italië, Duitsland, Engeland, Zweden, Finland en Spanje.

Geen wachtlijsten

Door onze uitgebreide openingstijden, kennen wij geen wachtlijsten. U kunt dus binnen 24 uur terecht met uw klacht!
Onze praktijk bevindt zich midden in Haarlem en is zowel met de auto als met het openbaar vervoer zeer goed bereikbaar.

Onze praktijk is gespecialiseerd in neurologische klachten. U kunt hierbij denken aan duizeligheid, dystrofie of whiplash. Hieronder vallen echter ook de gevolgen van een hersenbloeding/infarct of gedragsstoornissen. Onze praktijk heeft een grote doelgroep van ouders met kinderen met bijvoorbeeld  ADHD of dyslexie. Wij zien bij zeer veel van deze patiënten grote vooruitgang door onze behandelingen. Deze behandelingen kenmerken zich door een combinatie van aandacht, wetenschap en grote kennis van het menselijk lichaam.

U kunt voor een afspraak telefonisch contact opnemen met een van onze assistentes of direct een afspraak maken via onze site.

Ben Bolsenbroek, Chiropractor met Specialisatie Functionele Neurologie

BSC, DC, DACNB, FEAC(NEURO), FACFN

Ben Bolsenbroek is opgegroeid in Haarlem en studeerde in 1994 af als Chiropractor (BSC en DC) aan de Anglo-European College of Chiropractic (AECC) in Bournemouth, Zuid Engeland.

Na eerst in Zoetermeer, Zaandam en Amersfoort te hebben gewerkt, heeft hij zich in 1998 in Haarlem met CPK gevestigd.

Al vroeg in zijn carrière bleek zijn speciale interesse in neurologie. Aangemoedigd door collega Roland Blaauw uit Gouda volgde hij een opleiding aan het Carrick Institute in Florida, Verenigde Staten. In 2003 behaalde hij de graad Diplomate in Functionele Neurologie (DACNB).

Geïnspireerd door de bijzondere resultaten die Ted Carrick met zijn aanpak in Functionele Neurologie behaald, is hij sinds 2003 onophoudelijk blijven studeren in het veld van de Functionele Neurologie.

“Wij bieden nu intensive rehabilitatie voor een aantal specifieke Niet Aangeboren Hersenletsels (NAH’s) aan en kunnen met vertrouwen in 5 dagen goede resultaten bewerkstelligen.”

De patiënt op zo’n korte termijn van problemen af kunnen helpen die zo’n grote impact op hun leven heeft gehad, is fantastisch om onderdeel van uit te mogen maken.

Ben is woonachtig in Hillegom en vader van 3 kinderen. Met veel plezier zet hij zich verder nog in voor een groot aantal vrijwilligersorganisaties. Hij is hierbij onder andere enkele jaren voorzitter geweest van de Nederlandse Chiropractoren Associatie (NCA), en Bestuurslid (penningmeester) European Chiropractors Union (ECU).

Voorzitter van de zwemvereniging Haerlem en zelf actief waterpoloër. Lid van Rotary Club Heemstede-Bennebroek. Voetbal, kijken naar alternative rock muziek en middeleeuwse geschiedenis hebben een speciale interesse.

Bij Ben bent u, naast de reguliere klachten, aan het goede adres voor klachten zoals Migraine, Duizeligheid, Hernia’s, Dystonie, Tinnitus, Tremoren, Clusterhoofdpijnen, POTTS, (dysautonomie), Mal Debarkement, Hersenschuddingen en complexe neurologische aandoeningen. Ook heeft Ben speciale interesse voor ADHD en ADD, TIC’s, Gilles de la Tourette, Parkinson’s en beginnende Dementie.

Kappers, Schilders, Stukadoors, Installateurs, Autotechnikers, Hoveniers en Tandartsen worden aangeraden elke 6 maanden langs te komen. Bij Ben geldt; hoe gekker de beter!

  • Lid van de Nederlandse Chiropractoren Associatie (NCA) en geregistreerd bij de Stichting Chiropractie Nederland (SCN)
  • Lid van de Chiropractische Functionele Neurologie Nederland (CFNN)
  • Lid van de European Chiropractors Union (ECU) en de World Federation of Chiropractors (WFC)
  • Member of the Specialty Interest Group in Neurology (SIG neuro)
  • Founding Member van de International Associatie for Functional Neurology en Research (MIAFNR)
  • Aangesloten bij de NeuroNetWork via Plasticity Brain Center in Orlando www.plasticitybraincenters.com

Jesse Alexander, Chiropractor (met specialisatie in functionele neurologie)

DC, DACNB, FEAC (neuro)

Chiropractor Jesse Alexander is opgegroeid in een klein plaatsje op het noordelijke schiereiland van Michigan in Amerika. Zijn eerste ervaring met chiropractie was op zijn 10de, sindsdien wordt hij regelmatig chiropractisch behandeld en heeft hij zijn leven in het teken gesteld om alles te leren over deze fantastische manier van gezondheidszorg zodat hij anderen kan helpen hun leven te verbeteren.

Nadat hij in 2006 Cum Laude afstudeerde aan het ‘Palmer College of Chiropractic’ is hij eerst verhuisd naar Adelaide in Australië. In de periode daar heeft hij als chiropractor gewerkt en post-doctorale opleidingen gevolgd op het gebied van functionele neurologie aan het Carrick Institute for graduate studies. In 2009 heeft hij een 3-jarige opleiding afgerond en behaalde zijn DACNB (Diplomate of the American Chiropractic Neurology Board) titel. (www.carrickinstitute.com)

In 2010 is hij verhuisd naar Nederland en woont nu in Amsterdam. In zijn vrije tijd leest Jesse veel, studeert verder in Functionele Neurologie. Verder gaat hij regelmatig naar de bioscoop reist hij geregeld en beoefend verschillende sporten.

Bij Jesse bent u, naast de reguliere klachten, aan het goede adres voor klachten zoals Distonia,Tremoren, Clusterhoofdpijnen, POTTS, Hersenschuddingen en Tinitus.

Lid van de Nederlandse Chiropractoren Associatie (NCA) en geregistreerd bij de Stichting Chiropractie Nederland (SCN). Lid van de Chiropractische Functionele Neurologie Nederland (CFNN). Lid van de European Chiropractors Union (ECU) en de World Federation of Chiropractors (WFC). Member of the Specialty Interest Group in Neurology (SIG neuro).

Laurens Dekker, Chiropractor

DC, MChiro

Sinds september 2010 versterkt Laurens Dekker het CPK-team. In juli 2010 studeerde hij af aan het Anglo-European College of Chiropractic in Bournemouth, Engeland. Laurens is een enthousiaste beoefenaar van de wieler- en tennissport. Hierdoor hij zich momenteel aan het specialiseren in de chiropractische behandeling van sport blessures.

Thera van den Berg

Praktijk assistente

Ik ben Thera, woon in Haarlem en werk sinds april 2018 bij CPK. Vanaf 2003 kom ik zelf bij Ben Bolsenbroek voor chiropractische behandelingen samen met mijn dochter Ellen. Jullie hebben haar vast weleens gezien als assistente op de vrijdagavonden, waar zij ruim 8 jaar assistente is geweest.
Ik voel me bij CPK dan ook thuis en werk op de donderdag en vrijdag.

Ik heb meer dan 25 jaar als verpleegkundige in o.a. de psychiatrie gewerkt en ben thuis in verschillende takken van de zorg.
De andere dagen van de week werk ik bij de Levenseindekliniek. Gecombineerd met mijn eigen ervaringen en mijn hulpverlenerachtergrond vind ik het fijn mensen wat verder te kunnen helpen in het leven, dit alles wel met een nuchtere benadering en humor.

In mijn vrije tijd kun je mij in de natuur vinden om een lange strandwandeling te maken of een flink stuk te fietsen. Verder ga ik graag naar muziekconcerten.

De persoonlijke aandacht die er voor iedereen is en de snelle resultaten na de behandelingen van de Chiropractoren vind ik mooi om een onderdeel van uit te kunnen maken. Ik ga iedere keer met veel plezier naar mijn werk en geniet ervan hoe mensen opknappen.

Het liefst zie ik dan ook iedereen met een fijn gevoel de praktijk weer verlaten!

Yvonne Cottaar

Praktijk assistente

Ik ben Yvonne en woon in Zandvoort. Ik werk sinds 1 april 2019 voor CPK. Ik ken de eigenaar Ben Bolsenbroek al heel erg lang vanuit mijn verleden.

In 2000 werd ik getroffen door een hersenbloeding. Daar waar verschillende specialisten verder geen mogelijkheden meer zagen om mijn fysieke beperkingen te verbeteren zag Ben die wel. Ik zeg dan ook altijd dat ik mede dankzij hem in staat ben geweest te blijven werken en golfen.

Ik ben ooit begonnen als rechterhand van een directeur die een groothandel in herenconfectie had. Toen besloot ik het roer om te gooien en heb ik 9 jaar als cruise director gewerkt voor een Griekse rederij. Een fantastische tijd waarbij ik heel veel van de wereld heb gezien. Na 9 jaar vond ik het genoeg en ben ik gaan werken voor een grote financiële instelling waar ik ook mijn man heb ontmoet. Ik heb mijn carrière daar afgesloten als assistente voor een van de Raad van Bestuur leden.

Ik vond mezelf nog te jong om te gaan “rentenieren” en zo ben ik bij als praktijk assistente bij CPK terecht gekomen. Een job die ik heel erg leuk vind door het contact met de patiënten en waar ik door mijn eigen fantastische ervaringen met heel veel plezier en overtuiging werk.

Joost Hogervorst

Sportmasseur

Sportmasseur Joost Hogervorst is een geboren en getogen Haarlemmer.

Na 25 jaar werkzaam in het bedrijfsleven in pensioenbeheer wilde hij 7 jaar geleden graag een andere weg inslaan. Sport en massage hebben altijd zijn interesse gehad. Deze interesse is mede aangewakkerd door zijn eigen fysieke ongemakken en blessures, die hij door de jaren heeft ondervonden.

In september 2011 is Joost gestart met de NGS opleiding tot sportmasseur. Hiervoor heeft hij heeft in november 2012 zijn diploma behaald! Om zijn kennis nog verder te verdiepen heeft hij daarna een tweede opleiding doorlopen waardoor hij nog specifieker gezondheidsproblemen kan aanpakken. In juli 2015 heeft Joost zijn opleiding tot gediplomeerd stoelmasseur TouchPro Stoelmassage succesvol afgerond.

Naast zijn dagelijks werk, haalt Joost voldoening uit het bijdragen van het oplossen van problemen waar de patiënt mee te maken heeft. Het doel is voor Joost dan ook altijd om mensen fitter en meer ontspannen de praktijk zien verlaten. Dat is de reden waarom hij sportmassage is gaan doen. Dat dit in teamverband gebeurt, maakt het voor hem extra mooi.

Naast zijn werk houdt Joost van voetbal en probeert hij zoveel mogelijk op zijn racefiets te stappen om een stukje te gaan wielrennen. Joost is getrouwd en vader van 3 kinderen.

 

Ingrid van Loon

Trainer Interactieve Metronoom

Ik ben Ingrid, woonachtig in Hoofddorp met man en 2 kinderen en werkt sinds 2019 voor CPK als trainer Interactieve Metronoom. Ik ben ooit bij Ben terecht gekomen vanwege een, bij een auto-ongeluk opgelopen, whiplash. En na deze succeservaring altijd ben hem terug blijven komen.

Na 28 jaar in de financiële dienstverlening te hebben gewerkt, heb ik enkele jaren geleden ervoor gekozen om me om te scholen tot kindercoach. Ervaringen bij mijn eigen kind (zoon met Tourette Syndroom) en alles waar je dan tegen aanloopt, hebben mijn ogen hiervoor geopend. Omdat ik ook altijd zeer geïnteresseerd ben geweest in alles op het medische vlak en ik door mijn zoon bekend was met de mogelijkheden van de Interactieve Metronoom (IM) heeft Ben me gevraagd of ik het niet leuk zou vinden het coachen van kinderen te combineren met het geven van IM trainingen. En dat vond ik zeker, dus ben ik begonnen met de opleiding tot trainer IM en daarna gestart binnen de praktijk met de focus op kinderen.

De IM is een op bewijs gebaseerd trainings- en beoordelingsinstrument. Met deze trainingsmethode is bewezen dat het de cognitieve ontwikkeling, aandacht, focus, geheugen, spraak/taal, executieve functies, begrip en motorische en sensorische vaardigheden verbeterd. De IM traint de hersenen effectiever informatie te verwerken waarbij het maken van nieuwe verbindingen wordt gestimuleerd.
Onder andere in te zetten bij autisme, AD(H)D en dyslexie.

Maar de IM kan ook worden ingezet voor traumatisch hersenletsel, CVA, evenwichtsstoornissen, Parkinson, MS en zelfs topsporters maken er gebruik van om de verwerkingssnelheid te verbeteren.

Door alle goede resultaten die ik door de jaren heen heb gezien binnen deze praktijk ben ik trots om deel te mogen uitmaken van dit geweldige team.

Duncan Jack

Chiropractor

Duncan Jack heeft het grootste deel van zijn leven in Zuid-Afrika gewoont alvorens naar Haarlem te verhuizen met zijn vrouw en zoon om het CPK team versterken. Duncan voltooide in 2015 zijn master in chiropractie aan de Durban University of Technology in Zuid-Afrika
Door zijn liefde voor sport en mechanica, heeft Duncan zijn masterscriptie over verwondingen bij mixed martial arts (MMA) atleten gedaan en heeft hij nauw samengewerkt met MMA-kampioenen. Duncan ontving onderscheidingen van de Chiropractic Association of South Africa als de best presterende stagiair in Zuid-Afrika
Na zijn afstuderen en een jaar ervaring te hebben opgedaan in een bestaande praktijk, heeft hij zijn eigen praktijk in Umhlanga (Durban) gestart. Door het succes in zijn praktijk en de vraag van een collega die ook ervaring heeft met sportblessures werd hem gevraagd een tweede praktijk in Ballito te beginnen.
Na 3 jaar praktijk, heeft Duncan als docent en tutor gediend voor eindejaars studenten aan zijn universiteit. Ook behaalde hij in die tijd een diploma in sportgeneeskunde via het FIFA Medical Program.
Hoewel Duncan een speciale interesse in sportchiropractie heeft, behandelt hij een breed scala aan klachten en problemen. Zijn diepgewortelde passie om patiënten van alle leeftijden te mogen helpen zal direct duidelijk worden wanneer u Duncan ontmoet.
Duncan is zijn hele leven actief judoka geweest, hij heeft 5e Dan zwarte band. Hij bracht ook 12 jaar door bij de vrijwillige reddingsbrigade. (Erelid van zijn Judovereniging en Reddingsbrigade). Duncan doet aan hardlopen en openwater zwemmen.

Wilt u een afspraak maken?

Heeft u een vraag / opmerking of wilt u gewoon wat meer informatie ontvangen?