Tinnitus

Tinnitus

Eรฉn op de drie volwassenen hoort in het dagelijks leven wel eens een duidelijke toon in het oor van een paar seconden. Wanneer deze toon hinderlijke, niet te negeren vormen aanneemt en invloed heeft op het dagelijkse leven, dan kan er sprake zijn van Tinnitus.

Onze chiropractische zorg kan verlichting van Tinnitusklachten brengen.

Plan uw eigen intakegesprek in

Geef hieronder aan op welke dag u een afspraak wil. Zodra wij uw aanvraag binnen hebben, bellen we u binnen 24 uur om de afspraak te bevestigen.
  Wachtlijst

  Geen wachtlijst

  U kunt bij ons terecht binnen 24 uur


  Specialist

  Specialist in (lage) rug-, nek- en schouderklachten

  Door 30 jaar ervaring hebben wij veel kennis op het gebied van rug-, nek- en schouderklachten.


  Hoogopgeleid

  Hoogopgeleide erkende chiropractoren

  Geschoold volgens de nieuwste inzichten en onderzoeken

  Oorzaken van Tinnitus

  Tinnitus ontstaat wanneer het oor een tijd blootgesteld is aan veel lawaai. Na deze tijd komt het gehoorsysteem moeilijk tot rust en is ruis of een fluittoon hoorbaar, vooral in een rustige omgeving. Deze geluiden verdwijnen meestal na rust, maar als men zich blijvend aan veel lawaai blootstelt bestaat het risico dat deze geluiden niet meer verdwijnen.

  Het gehoororgaan is dan beschadigd of de zenuwbanen zijn veranderd. Zij blijven dan signalen doorgeven aan de hersenen die als โ€œgeluidโ€ worden begrepen. Ook spiertjes in en rondom de oren die zich samentrekken of problemen in het middenoor kunnen Tinnitusklachten veroorzaken.

  Waarom chiropractie bij Tinnitusklachten?

  Chiropractoren zijn gespecialiseerd in het behandelen van Tinnitusklachten. Zij hebben brede kennis van de autonomie van het gehoororgaan, de zenuwbanen en de hersenen. Verschillende individuele studies laten zien dat wanneer chiropractische zorg gericht op de wervels wordt toegepast er verlichting van tinnitus klachten kan optreden.

   

  Dit omdat de zenuwbanen en daarmee de communicatie met het brein wordt verbeterd en er door het brein zelf minder schijnwaarnemingen van geluid worden geproduceerd. Hierdoor is een chiropractor een goede keuze om uw Tinnitusklachten te laten behandelen. Vaak voelt men na een behandeling al verlichting. Verder laat chiropractie zich kenmerken door:

  Geen medicatie of operatie
  Klachten keren vaak niet terug
  Behandeling is niet pijnlijk
  Lichaamseigen genezingsproces wordt geactiveerd

  waarom chiropractie

  Hoe behandelen wij uw Tinnitusklachten?

  Een chiropractor houdt zich onder andere bezig met een optimale doorstroom van signalen in de zenuwen door het specifiek stimuleren van het bewegingsapparaat en de wervelkolom. Zoals hierboven gemeld worden Tinnitusklachten veroorzaakt door beschadigingen of veranderingen in het gehoororgaan, de zenuwbanen en de hersenen. Het is daarom van belang dat wij de wervelkolom goed in kaart brengen. We starten met een vraaggesprek om zo goed mogelijk de oorzaak van de klacht te achterhalen. Hierna doen wij uitvoerig lichamelijk onderzoek met eventuele scans. Zodra alle onderzoeken zijn gedaan maken wij, samen met u, een behandelplan. Na de behandeling zijn de zenuwbanen vaak weer vrij. Hierdoor wordt de communicatie via het zenuwstelsel tussen het de wervelkolom en het hoofd veel beter. Hierdoor ervaart u minder klachten en sommige gevallen zelfs geen klachten meer.
  Een chiropractor houdt zich onder andere bezig met een optimale doorstroom van signalen in de zenuwen door het specifiek stimuleren van het bewegingsapparaat en de wervelkolom. Zoals hierboven gemeld worden Tinnitusklachten veroorzaakt door beschadigingen of veranderingen in het gehoororgaan, de zenuwbanen en de hersenen. Het is daarom van belang dat wij de wervelkolom goed in kaart brengen. We starten met een vraaggesprek om zo goed mogelijk de oorzaak van de klacht te achterhalen.

  Hierna doen wij uitvoerig lichamelijk onderzoek met eventuele scans. Zodra alle onderzoeken zijn gedaan maken wij, samen met u, een behandelplan. Na de behandeling zijn de zenuwbanen vaak weer vrij. Hierdoor wordt de communicatie via het zenuwstelsel tussen het de wervelkolom en het hoofd veel beter. Hierdoor ervaart u minder klachten en sommige gevallen zelfs geen klachten meer.

  Fase 1

  Correctie wervelkolom

  De eerste fase is een intensieve fase waarbij u meerdere keren aaneengesloten wordt gezien voor behandeling. Met druk- en manipulatietechnieken heffen we blokkades op. Zo worden de klachten snel minder.

  Fase 2

  Stabilisatie wervelkolom

  De tweede fase bestaat uit verder stabilisatie van de wervelkolom en de verbetering van de communicatie via het zenuwstelsel tussen uw schouders en het brein. Dit doen wij met name door verbetering van het functioneren van het cerebellum en de zenuwbanen.

  Fase 3

  Periodiek onderhoud

  Wij raden aan om niet te wachten totdat u klachten heeft. Voorkomen is beter dan genezen. Wij adviseren om minimaal 1x in de maand een check te laten doen door ons.

  Waarom Chiropractie Praktijk Kennemerland?

  Met meer dan 25 jaar ervaring hebben wij al veel mensen geholpen met Tinnitus. Sommige mensen komen hier al meer dan 5 jaar voor lichamelijk onderhoud om klachten te voorkomen, want dat is natuurlijk altijd nog het beste. Wij zullen er alles aan doen om u te helpen uw kwaliteit van leven terug te krijgen.
  Wij doen geen concessies aan de kwaliteit van zorg en geven u alleen het beste behandelplan. In sommige gevallen is een multi-diciplinaire aanpak het beste en ook dat zullen wij met u bespreken.
  CPK is erop gebrand de mogelijkheid om de klachten weer opnieuw op te lopen tot een minimum te beperken.

  Geen standaard behandelplan

  Ieder lichaam is uniek, dus ook ieder klacht. Wij onderzoeken u uitvoerig en nemen ruim de tijd voor u.

  Geen
  wachtlijst

  U kunt bij ons binnen 24 uur terecht.

  Hoogopgeleide chiropractoren

  Onze erkende chiropractoren zijn universitair opgeleid en geschoold volgens de nieuwste inzichten en onderzoeken.

  Geen medicatie
  of operatie

  Chiropractie activeert het lichaamseigen genezingsproces.

  Engelstalige chiropractoren

  Heeft u liever een Engelstalig chiropractor? Bij ons geen probleem

  Vriendelijke, leuk en energiek

  Wij vertellen u precies wat we gaan doen en wat er gaat komen. Simpele en heldere uitleg.

  Wij zien u graag in onze praktijk

  Ben Bolsenbroek

  Jesse Alexander

  Duncan

  Duncan Jack

  Wilt u weten of chiropractie u kan helpen?

  Neem contact op via het contactformulier of bel ons.