Evenwichts-
stoornissen

Onze zorg bij evenwichtsstoornissen

Voor vrijblijvende informatie kunt u het contactformulier invullen.

Een van onze assistentes zal u binnen 48 uur bellen om u vragen zo goed mogelijk te beantwoorden.
  Hersenschudding

  Gespecialiseerd in hersenschuddingen


  Internationaal

  Internationaal
  erkend


  Wetenschappelijk

  Gebaseerd op weten- schappelijke studies

  Wat u moet weten over evenwichtsstoornissen

  Wat u moet weten over evenwichts- stoornissen

  Eigenlijk is een evenwichtsstoornis zelf geen aandoening. Het is een kenmerk van een andere aandoening. De hersenen krijgen dan de verkeerde informatie over de beweging die u maakt. Meestal ligt de oorzaak in het evenwichtsorgaan, waar de informatie over het evenwicht wordt omgezet naar bruikbare informatie voor de hersenen. Als de verkeerde informatie wordt doorgestuurd, kan stilzitten bijvoorbeeld kunnen worden opgevat als beweging en een rustige beweging als een snelle beweging.

  Bij evenwichtsstoornissen is er sprake van schade aan het evenwichtsorgaan. Dit kan ontstaan na hersenletsel, bijvoorbeeld door een klap tegen het hoofd, vallen of auto-ongelukken. Struikelen, licht in het hoofd, duizeligheid en vallen zijn klachten die door oud hersenletsel lang kunnen aanhouden. Juist voor mensen die een periode van meerdere maanden of zelfs jaren klachten hebben, bieden wij onze specialistische zorg aan.

  Hoe wij evenwichtsstoornissen behandelen

  Hoe wij evenwichts- stoornissen behandelen

  De oorzaak van evenwichtsstoornissen, is een neurologisch probleem. Er is schade of disbalans tussen verschillende onderdelen van het zenuwstelsel. Hierdoor kunnen er op sommige plekken in het brein te veel prikkels zijn en op andere plekken te weinig.

  De sleutel tot een succesvolle behandeling ligt dan ook in het reguleren van de prikkels. Met onze intensieve behandel week, stemmen wij de verschillende onderdelen van het brein weer op elkaar af zodat er geen sprake is van te veel of te weinig prikkels. Hierdoor is het zenuwstelsel weer in staat haar taken goed uit te voeren waardoor de klachten verdwijnen.

  Evenwichtsstoornis

  Wat verwacht CPK van u?

  Onze behandeling is effectief maar intensief. Dit betekent dat onze behandeling een volle week duurt en dat u in die tijd dagelijks bij ons in de kliniek aanwezig bent. Door het intensieve programma dat bestaat uit testen, trainingen, neuro feedback en actieve stimulatie brengen wij de balans terug tussen de verschillende onderdelen van het zenuwstelsel.

  Het is niet mogelijk om deze behandeling in delen aan te bieden omdat juist de intensiteit van de behandeling de sleutel tot het succes is. Van onze cliΓ«nten verwachten wij dan ook dat zij een volle week ingeroosterd hebben voor de behandeling. Wij vragen u dus om een week te investeren om daarna weer een leven te genieten.

  Wij zien u graag in ons centrum

  Ben Bolsenbroek

  BSC, DC, DACNB, FEAC(NEURO), FACFN

  Jesse Alexander

  DC, DACNB, FEAC
  (NEURO)

  Irving Fox

  DC, DACNB

  Ingrid van Loon

  INTERACTIEVE
  METRONOOM

  Wilt u weten of u een geschikte kandidaat bent voor de intensieve behandelweek?

  Neem contact op via het contactformulier of bel ons.