Burn-out

Onze zorg bij klachten door burn-Out

Voor vrijblijvende informatie kunt u het contactformulier invullen.

Een van onze assistentes zal u binnen 48 uur bellen om u vragen zo goed mogelijk te beantwoorden.
  Hersenschudding

  Gespecialiseerd in hersenschuddingen


  Internationaal

  Internationaal
  erkend


  Wetenschappelijk

  Gebaseerd op weten- schappelijke studies

  Wat u moet weten over burn-out gerelateerde klachten

  Het woord β€œburn-out” zingt al enige tijd rond in onze maatschappij. Een burn-out is het gevolg van aanhoudende stress en roofbouw op het lichaam. Die stress ontstaat doordat we in werk- en privΓ© situaties het gevoel hebben de dingen niet meer onder controle te hebben. Daaruit ontstaan vermoeidheid, slaapproblemen, verminderde concentratie, prikkelbaarheid en een verslechterd geheugen. Als deze klachten meer dan zes maanden aanhouden, dan spreken we van een burn-out.

  Bij een burn-out is er sprake van blijvend hersenletsel. Aanhoudende, negatieve stress kan ervoor zorgen dat hersenweefsel verandert en dat de beschadigde delen niet goed meer met elkaar communiceren. Juist voor mensen die een periode van meerdere maanden of zelfs jaren klachten hebben, bieden wij onze specialistische zorg aan.

  Hoe wij burn-out behandelen

  De oorzaak van burn-out, is een neurologisch probleem. Er is schade of disbalans tussen verschillende onderdelen van het zenuwstelsel. Hierdoor kunnen er op sommige plekken in het brein te veel prikkels zijn en op andere plekken te weinig.

  De sleutel tot een succesvolle behandeling ligt dan ook in het reguleren van de prikkels. Met onze intensieve behandel week, stemmen wij de verschillende onderdelen van het brein weer op elkaar af zodat er geen sprake is van te veel of te weinig prikkels. Hierdoor is het zenuwstelsel weer in staat haar taken goed uit te voeren waardoor de klachten verdwijnen.

  burn-out

  Wat verwacht CPK van u?

  Onze behandeling is effectief maar intensief. Dit betekent dat onze behandeling een volle week duurt en dat u in die tijd dagelijks bij ons in de kliniek aanwezig bent. Door het intensieve programma dat bestaat uit testen, trainingen, neuro feedback en actieve stimulatie brengen wij de balans terug tussen de verschillende onderdelen van het zenuwstelsel.

  Het is niet mogelijk om deze behandeling in delen aan te bieden omdat juist de intensiteit van de behandeling de sleutel tot het succes is. Van onze cliΓ«nten verwachten wij dan ook dat zij een volle week ingeroosterd hebben voor de behandeling. Wij vragen u dus om een week te investeren om daarna weer een leven te genieten.

  Wij zien u graag in ons centrum

  Ben Bolsenbroek

  BSC, DC, DACNB, FEAC(NEURO), FACFN

  Jesse Alexander

  DC, DACNB, FEAC
  (NEURO)

  Irving Fox

  DC, DACNB

  Ingrid van Loon

  INTERACTIEVE
  METRONOOM

  Wilt u weten of u een geschikte kandidaat bent voor de intensieve behandelweek?

  Neem contact op via het contactformulier of bel ons.