Leer- en Gedragsproblemen (ADD & ADHD)

Leer- en Gedrags- problemen (ADD & ADHD)

Onze zorg bij Leer- en Gedragsproblemen (ADD & ADHD)

Voor vrijblijvende informatie kunt u het contactformulier invullen.

Een van onze assistentes zal u binnen 48 uur bellen om u vragen zo goed mogelijk te beantwoorden.
  Hersenschudding

  Gespecialiseerd in hersenschuddingen


  Internationaal

  Internationaal
  erkend


  Wetenschappelijk

  Gebaseerd op weten- schappelijke studies

  Wat u moet weten over leer- en gedragsproblemen

  Bij ADD & ADHD ligt in de jongere jaren de nadruk vooral op het overschot aan activiteit waar bij volwassenen de moeite met concentratie meer prominent is. Bij kinderen uit zich dit vaak in problemen op school en het stempel “lastig kind”. Volwassenen hebben moeite zich te concentreren op taken of verliezen het overzicht in hun werk en privé.

  ADD & ADHD worden mede veroorzaakt door problemen in het zenuwstelsel. Door een verstoorde ontwikkeling van de hersenen, hebben mensen met ADD & ADHD een verminderd functioneren van specifieke delen van de hersenen. Dit zijn bijvoorbeeld de frontale hersenen die gedrag en planning beïnvloeden maar ook de kleine hersenen (cerebellum) die de fijne motoriek aansturen. Doordat deze hersengebieden minder ontwikkeld zijn, ligt de sleutel tot herstel in het stimuleren van deze gebieden.

  Hoe wij (ADD & ADHD) behandelen

  Leer- en gedragsproblemen zijn mede een neurologisch probleem. Er is schade of disbalans tussen verschillende onderdelen van het zenuwstelsel ontstaan. Hierdoor kunnen er op sommige plekken in het brein te veel prikkels zijn en op andere plekken te weinig.

  De sleutel tot een succesvolle behandeling ligt dan ook in het reguleren van de prikkels. Met onze intensieve behandelweek, stemmen wij de verschillende onderdelen van het brein weer op elkaar af zodat er geen sprake is van te veel of te weinig prikkels. Hierdoor is het zenuwstelsel weer in staat haar taken goed uit te voeren waardoor de klachten verdwijnen.

  Whiplash

  Wat verwacht CPK van u?

  Onze behandeling is effectief maar intensief. Dit betekent dat onze behandeling een volle week duurt en dat u in die tijd dagelijks bij ons in de kliniek aanwezig bent. Door het intensieve programma dat bestaat uit testen, trainingen, neuro feedback en actieve stimulatie brengen wij de balans terug tussen de verschillende onderdelen van het zenuwstelsel.

  Het is niet mogelijk om deze behandeling in delen aan te bieden omdat juist de intensiteit van de behandeling de sleutel tot het succes is. Van onze cliënten verwachten wij dan ook dat zij een volle week ingeroosterd hebben voor de behandeling. Wij vragen u dus om een week te investeren om daarna weer een leven te genieten.

  Wij zien u graag in ons centrum

  Ben Bolsenbroek

  BSC, DC, DACNB, FEAC(NEURO), FACFN

  Jesse Alexander

  DC, DACNB, FEAC
  (NEURO)

  Irving Fox

  DC, DACNB

  Ingrid van Loon

  INTERACTIEVE
  METRONOOM

  Wilt u weten of u een geschikte kandidaat bent voor de intensieve behandelweek?

  Neem contact op via het contactformulier of bel ons.