Chiropractie voor kinderen

Het komt steeds vaker voor dat kinderen al op een jonge leeftijd last hebben van rug-, nek- of gewrichtsproblemen. Deze klachten kunnen ontstaan door het dragen van zware schooltassen, een verkeerde zithouding, valpartijen tijdens sport of de vele uren die op een beeldscherm worden doorgebracht. Hierdoor kan de groei van de wervelkolom verstoord raken.

Onze chiropractische zorg kan kan de wervelkolom weer in balans brengen.

Plan uw eigen intakegesprek in

Geef hieronder aan op welke dag u een afspraak wil. Zodra wij uw aanvraag binnen hebben, bellen we u binnen 24 uur om de afspraak te bevestigen.
  Wachtlijst

  Geen wachtlijst

  U kunt bij ons terecht binnen 24 uur


  Specialist

  Specialist in (lage) rug-, nek- en schouderklachten

  Door 30 jaar ervaring hebben wij veel kennis op het gebied van rug-, nek- en schouderklachten.


  Hoogopgeleid

  Hoogopgeleide erkende chiropractoren

  Geschoold volgens de nieuwste inzichten en onderzoeken

  Veranderingen tijdens de groei van kinderen

  Omdat kinderen volop in de groei zijn, vinden er grote veranderingen plaats in het lichaam. De structuren rondom de wervelkolom zijn zich bijvoorbeeld sterk aan het ontwikkelen. Dat betekent dat niet alleen de botten en spieren groeien, maar dat ook de interactie tussen deze structuren verandert. Het lichaam van een kind in de groei, is zich continu aan het aanpassen.

  Die aanpassingen verlopen natuurlijk niet altijd optimaal en worden, zoals u begrijpt, regelmatig verstoord door de hierboven genoemde bewegingen, belastingen en houdingen. Deze verstoringen zelf kunnen al tot klachten leiden. Daarnaast kunnen door deze verstoringen zenuwstructuren bekneld raken waardoor klachten met betrekking tot de wervelkolom kunnen ontstaan.

  Waarom chiropractie bij kinderen?

  Bij chiropractie bij kinderen wordt de wervelkolom goed bestudeerd door de chiropractor en de klachten uitgebreid besproken met een van de ouders/verzorgers. Bij kinderen wordt vooral gebruik gemaakt van lichte en zachtere druktechnieken. Dit is dus anders dan de technieken die voor volwassenen worden gebruikt. De focus ligt op het stimuleren van zenuwstructuren, waardoor het kind uiteindelijk van zijn/haar klachten verlicht wordt.

  Naast de druktechnieken richt de behandeling zich op het verbeteren van een verkeerde lichaamshouding met bepaalde oefeningen. Het aantal therapieΓ«n dat nodig zal zijn verschilt altijd per kind. Daarnaast verschillen de behandelmethoden van kinderen en volwassenen in de lengte van het tijdsinterval tussen twee afspraken.
  Wij adviseren uw kind regelmatig chiropractisch te laten behandelen. Dit is essentieel omdat het kind nog volop in de groei is en zo de kans op terugkerende klachten beperkt kan worden. Door het gebruik van andere technieken dan bij volwassenen, is chiropractie bij kinderen geheel veilig.

  Geen medicatie of operatie
  Klachten keren vaak niet terug
  Behandeling is niet pijnlijk
  Lichaamseigen genezingsproces wordt geactiveerd

  Hoe behandelen wij kinderen met lichamelijke klachten?

  Een chiropractor houdt zich onder andere bezig met een optimale doorstroom van signalen in de zenuwen door het specifiek stimuleren van het bewegingsapparaat en de wervelkolom. Zoals hierboven gemeld worden deze klachten veroorzaakt door beschadigingen of veranderingen in de structuren rondom de de botten, spieren en de wervelkolom. Het is daarom van belang dat wij de wervelkolom goed in kaart brengen. We starten met een vraaggesprek om zo goed mogelijk de oorzaak van de klacht te achterhalen. Hierna doen wij uitvoerig lichamelijk onderzoek met eventuele scans. Zodra alle onderzoeken zijn gedaan maken wij, samen met u, een behandelplan. Na de behandeling zijn de zenuwbanen vaak weer vrij. Hierdoor wordt de communicatie via het zenuwstelsel tussen het de wervelkolom en het hoofd veel beter. Hierdoor ervaart uw kind minder klachten en sommige gevallen zelfs geen klachten meer.
  Een chiropractor houdt zich onder andere bezig met een optimale doorstroom van signalen in de zenuwen door het specifiek stimuleren van het bewegingsapparaat en de wervelkolom. Zoals hierboven gemeld worden deze klachten veroorzaakt door beschadigingen of veranderingen in de structuren rondom de de botten, spieren en de wervelkolom. Het is daarom van belang dat wij de wervelkolom goed in kaart brengen. We starten met een vraaggesprek om zo goed mogelijk de oorzaak van de klacht te achterhalen.

  Hierna doen wij uitvoerig lichamelijk onderzoek met eventuele scans. Zodra alle onderzoeken zijn gedaan maken wij, samen met u, een behandelplan. Na de behandeling zijn de zenuwbanen vaak weer vrij. Hierdoor wordt de communicatie via het zenuwstelsel tussen het de wervelkolom en het hoofd veel beter. Hierdoor ervaart uw kind minder klachten en sommige gevallen zelfs geen klachten meer.

  Fase 1

  Correctie wervelkolom

  De eerste fase is een intensieve fase waarbij u meerdere keren aaneengesloten wordt gezien voor behandeling. Met druk- en manipulatietechnieken heffen we blokkades op. Zo worden de klachten snel minder.

  Fase 2

  Stabilisatie wervelkolom

  De tweede fase bestaat uit verder stabilisatie van de wervelkolom en de verbetering van de communicatie via het zenuwstelsel tussen uw rug en het brein. Dit doen wij met name door verbetering van het functioneren van het cerebellum en de zenuwbanen.

  Fase 3

  Periodiek onderhoud

  Wij raden aan om niet te wachten totdat u klachten heeft. Voorkomen is beter dan genezen. Wij adviseren om minimaal 1x in de maand een check te laten doen door ons.

  Waarom Chiropractie Praktijk Kennemerland?

  Met meer dan 25 jaar ervaring hebben wij al veel mensen geholpen met Tinnitus. Sommige mensen komen hier al meer dan 5 jaar voor lichamelijk onderhoud om klachten te voorkomen, want dat is natuurlijk altijd nog het beste. Wij zullen er alles aan doen om u te helpen uw kwaliteit van leven terug te krijgen.
  Wij doen geen concessies aan de kwaliteit van zorg en geven u alleen het beste behandelplan. In sommige gevallen is een multi-diciplinaire aanpak het beste en ook dat zullen wij met u bespreken.
  CPK is erop gebrand de mogelijkheid om de klachten weer opnieuw op te lopen tot een minimum te beperken.

  Geen standaard behandelplan

  Ieder lichaam is uniek, dus ook ieder klacht. Wij onderzoeken u uitvoerig en nemen ruim de tijd voor u.

  Geen
  wachtlijst

  U kunt bij ons binnen 24 uur terecht.

  Hoogopgeleide chiropractoren

  Onze erkende chiropractoren zijn universitair opgeleid en geschoold volgens de nieuwste inzichten en onderzoeken.

  Geen medicatie
  of operatie

  Chiropractie activeert het lichaamseigen genezingsproces.

  Engelstalige chiropractoren

  Heeft u liever een Engelstalig chiropractor? Bij ons geen probleem

  Vriendelijke, leuk en energiek

  Wij vertellen u precies wat we gaan doen en wat er gaat komen. Simpele en heldere uitleg.

  Wij zien u graag in onze praktijk

  Ben Bolsenbroek

  Jesse Alexander

  Duncan

  Duncan Jack

  Wilt u weten of chiropractie u kan helpen?

  Neem contact op via het contactformulier of bel ons.