1. Functionele Neurologie
 2.  » Welke Neurologische klachten verhelpen wij?

Welke Neurologische klachten verhelpen wij

datum
december 2021
leestijd
8 minuten
 1. Functionele Neurologie
 2.  » Welke Neurologische klachten verhelpen wij?

Welke Neurologische klachten verhelpen wij

datum
december 2021
leestijd
8 minuten
Neurologische klachten
Ben Bolsenbroek
Ben Bolsenbroek – Amsterdam Brain Center
Specialist in Neurologische klachten

Ben Bolsenbroek – Amsterdam Brain Center
Specialist in Neurologische klachten

Belangrijk om te weten voordat u de blogs leest.

U bent op de website van Chiropractie-kennemerland.nl. In deze blogs zult u de naam “Amsterdam Brain Center” zien. Amsterdam Brain Center is onderdeel van Chiropractie Praktijk Kennemerland. Mocht u contact opnemen via de website, dan wordt er opgenomen door Chiropractie praktijk Kennemerland”. Meld dan dat u voor Amsterdam Brain Center belt en vragen heeft over uw klacht of direct een afspraak wil maken voor u klacht.

Neurologische klachten zijn een heel breed scala aan klachten. Grofweg komt het erop neer dat alle klachten waarbij zenuwen zijn betrokken, neurologische klachten zijn. Omdat in ons lichaam onderdelen bijna altijd gezamenlijk werken, is het onderscheid soms niet duidelijk.

Wat bijvoorbeeld lijkt op een probleem van de spieren, kan in werkelijkheid een neurologische afwijking als oorzaak hebben. Om deze reden hebben wij in de praktijk geleerd, dat we altijd verder moeten zoeken naar echte oorzaak van een klacht.

Te vaak wordt er gekozen voor het behandelen van symptomen in plaats van het herstellen van de gehele gezondheid. We hebben hier een tweetal veel voorkomende neurologische klachten uitgelicht.

Vanzelfsprekend is onze hulp breder dan deze twee aandoeningen, deze aandoeningen geven echter een duidelijk beeld van onze hulp bij neurologische klachten.

De Hersenschudding of Contusio Cerebri

De hersenschudding of hersenkneuzing is misschien wel de bekendste neurologische klacht. Waar er soms een beetje lacherig wordt gedaan over de hersenschudding is deze klacht wel een heel serieuze bedreiging van de gezondheid! Wanneer u uw knie stoot, dan kan deze opzwellen.

Die ruimte is er in uw hoofd niet, daarom kan een hersenschudding te koste gaan van het functioneren van uw hersenen. Omdat deze hersenen bestaan uit tientallen miljarden neuronen is er dan sprake van een neurologisch probleem.

Vaak worden wij dan ook benaderd door patiënten die na een (zware) hersenschudding met restsymptomen kampen. U kunt hierbij denken aan een terugkerende hoofdpijn. Vaak uit zich dit ook in een sneller opkomende vermoeidheid of een verminderd concentratievermogen.

Al deze signalen geven aan dat de hersenen niet volledig hersteld zijn en nog niet berekend zijn op hun taak om het lichaam te besturen. Om deze reden bieden wij een uitgebreid en intensief programma aan waarbij de hersenen weer worden opgetraind.

Door lichaam en brein (complexe) handelingen uit te laten voeren, herstellen de hersenen en raken deze weer ingesteld op hun taken. Door oefeningen te herhalen, krijgen de hersenen weer de kans om te wennen aan functie.

De resultaten hiermee zijn ronduit spectaculair. Zeker wanneer we bedenken dat patiënten vaak te laat naar ons toekomen omdat niet eerder duidelijk was waar de klachten vandaan komen.

Om deze reden vragen wij altijd aan onze patiënten om ook anderen met vergelijkbare klachten met ons in contact te brengen.

Er blijven helaas veel te veel mensen met klachten na een hersenkneuzing rondlopen.

Hersenschudding

Hulp bij migraine hoofdpijn bij Amsterdam Brain Center

Migraine is een bekend begrip. Honderdduizenden mensen hebben hier last van. Naast de hoofdpijn is er ook vaak sprake van misselijkheid, duizeligheid en overgevoeligheid voor licht. Al deze klachten vinden hun oorsprong in de zenuwen.

De meest recente inzichten lijken te suggereren dat migraine een samenspanning is van zenuwen en vaten in de hersenen. Door overprikkeling van banen in de hersenstam heeft dit allerlei klachten tot gevolg.

Bij de functionele neurologische hulp bij deze klachten is de aanpak tweeledig. Functionele neorologen proberen altijd de gezondheid te bevorderen door oorzaken van klachten weg te nemen. Dit kan betekenen dat blokkades in de nek moeten worden verholpen.

Naast het voorkomen en verminderen van de aanvallen, biedt functionele neurologie ook oefeningen en methodes die tijdens een aanval kunnen worden toegepast. Deze handelingen zorgen voor een milder verloop van de aanval en een kortere periode van klachten.

Omdat dit geen methodes zijn die gebaseerd zijn op medicaties maar op de kracht en de vermogens van het eigen lichaam, zijn dit methoden die actief door de patiënt geoefend en gepraktiseerd moeten worden.

Onze behandeling van neurologische klachten bij Amsterdam Brain Center

Omdat er grote verschillen kunnen zijn de oorzaak of de aanleiding van neurologische klachten. Zijn er ook verschillende methoden die wij hanteren om de klachten aan te pakken.

Wij proberen altijd de onderliggende oorzaak van de klachten te vinden. Dus het meest primaire probleem dat de klachten veroorzaakt.

 • Dat kan betekenen dat wij een intensieve behandelperiode starten waarin wij door specifieke oefeningen en inspanning, zenuwen stimuleren en activeren.
 • Dit kan ook betekenen dat wij corrigerende sessies zullen uitvoeren om blokkades van neuronen op te heffen.

De intensieve behandelperiode start met het neurologisch onderzoek betreft het Functioneel Neurologisch Onderzoek. Tijdens dit onderzoek komt u een dagdeel naar onze praktijk in Haarlem, waar u ontvangen wordt door één van onze experts in neurologische klachten.

Gesprek met Amsterdam Brain Center

Voor vrijblijvende informatie kunt u het contactformulier invullen. Een van onze assistentes zal u binnen 48 uur bellen om u vragen zo goed mogelijk te beantwoorden

  Functionele Neurologie

  Het 5-daagse traject heeft mij enorm veel gebracht

  Ik zat thuis met een zware concentratie en vermoeidheidsproblemen na een aanrijding en was uit het veld geslagen. Na een aantal tests bleek dat ik helemaal uit balans was en jullie konden dat rechtzetten. Ik voelde mij begrepen. Ik ga de dag weer door met energie! - Jan, deelnemer 5-daagse behandeltraject

  Functionele Neurologie

  Wij willen dat mensen weer worden zoals ze waren voor het incident

  Soms kunnen mensen met 10% verbetering het leven alweer aan. Ik zou iedereen aanraden die nog een zorgvraag heeft, in elk geval te laten onderzoek of we iets voor ze kunnen betekenen - Ben, specialist in functionele neurologie

  Functionele Neurologie

  Ik voel mij weer gewoon mens!

  Sporten, fietsen, traplopen, autorijden, het ging allemaal niet meer. Halverwege het traject had ik al minder pijn en lukte kleine dingen weer. Inmiddels kan ik weer gewoon van het leven genieten - Pearl, deelnemer 5-daagse behandeltraject

  “Vandaag mijn zoon gehaald na een week intensieve behandeling. Vorig jaar juni kreeg hij een motorongeluk, met als gevolg een zware hersenschudding. De reguliere zorg kon hem niet verder helpen, het devies was, leer er maar mee leven. Ik heb me grote zorgen gemaakt de afgelopen anderhalf jaar tot we terecht kwamen bij Amsterdam Brain Center. Vanaf dag 1 hadden we er een goed gevoel bij en na de eerste testen hebben we besloten dat mijn zoon de intensieve week moest volgen. Na 5 dagen intensieve behandeling door Jessie heb ik een andere zoon terug. Hij is weer vrolijk, kan het geluid van z’n moeder en een muziekje tegelijkertijd aan. Het is ongelooflijk wat jullie hebben bereikt in 5 dagen! Ontzettend bedankt voor jullie professionaliteit, goede zorgen en natuurlijk het resultaat wat tot nu toe al is bereikt!”

  – Liesje Blue

  Het functioneel neurologisch onderzoek bij Amsterdam Brain Center

  Tijdens het functioneel neurologisch onderzoek vertel jij onze experts over jouw klachten, die mogelijk de symptomen van hersenletsel zijn. Uit dit onderzoek kan blijken dat je in aanmerking komt voor ons intensieve, 5-daagse behandeltraject.

  De onderdelen en volgorde van het functioneel neurologisch onderzoek zijn als volgt:

  Vraaggesprek
  Als eerst zal er een vraaggesprek plaatsvinden. Dit zal gebeuren met twee Functioneel Neurologische experts. Dit zijn Irving Fox, Jesse Alexander en Ben Bolsenbroek.

  Volledig lichamelijk functioneel neurologisch onderzoek
  In dit gedeelte wordt het perifere en het centrale zenuwstelsel onderzocht en geanalyseerd. Het perifere zenuwstelsel is het zenuwstelsel aan de buitenzijde van het lichaam, dit zijn o.a. de ledematen. Onder het centrale zenuwstelsel verstaan wij de hersenen en het ruggenmerg.

  Kwantificeren van testuitslagen
  In deel 1 van het onderzoek worden veel tests gedaan. In dit deel van het onderzoek worden alle uitslagen gekwantificeerd. Met behulp van machines en apparatuur worden alle uitslagen meetbaar gemaakt. Dit wil zeggen dat alle uitslagen in waardes worden uitgeschreven.

  Uitleg gegevens en bevindingen met voorstel tot intensief behandeltraject
  In de laatste deel zullen de gekwantificeerde gegevens en bevindingen met u besproken worden. Ook zullen wij het behandeltraject dat wij hebben gemaakt aan u voorstellen.

  Gesprek met Amsterdam Brain Center

  Voor vrijblijvende informatie kunt u het contactformulier invullen. Een van onze assistentes zal u binnen 48 uur bellen om u vragen zo goed mogelijk te beantwoorden

   Functionele Neurologie

   Het 5-daagse traject heeft mij enorm veel gebracht

   Ik zat thuis met een zware concentratie en vermoeidheidsproblemen na een aanrijding en was uit het veld geslagen. Na een aantal tests bleek dat ik helemaal uit balans was en jullie konden dat rechtzetten. Ik voelde mij begrepen. Ik ga de dag weer door met energie! - Jan, deelnemer 5-daagse behandeltraject

   Functionele Neurologie

   Wij willen dat mensen weer worden zoals ze waren voor het incident

   Soms kunnen mensen met 10% verbetering het leven alweer aan. Ik zou iedereen aanraden die nog een zorgvraag heeft, in elk geval te laten onderzoek of we iets voor ze kunnen betekenen - Ben, specialist in functionele neurologie

   Functionele Neurologie

   Ik voel mij weer gewoon mens!

   Sporten, fietsen, traplopen, autorijden, het ging allemaal niet meer. Halverwege het traject had ik al minder pijn en lukte kleine dingen weer. Inmiddels kan ik weer gewoon van het leven genieten - Pearl, deelnemer 5-daagse behandeltraject

   Herstel van je hersenletsel

   Eén week intensief behandelen

   Stap 1

   Vrijblijvend intakegesprek (online)

   Jij vertelt onze specialist over jouw neurologische klachten. Zo bepalen wij of je geschikt bent voor het functioneel neurologisch onderzoek.

   Stap 2

   Het Functioneel Neurologisch onderzoek

   Een inhoudelijk gesprek met onze specialist in neurologische klachten, lichamelijk onderzoek met diverse testen, bespreken van de uitslagen en mogelijkheid naar intensief behandeltraject.

   Stap 3

   Het 5 daagse behandeltraject

   De weg naar herstel van jouw hersenletsel klachten.

   Het 5 daagse behandeltraject bij Amsterdam Brain Center

   Na het bespreken van het behandeltraject kan met u de uitvoering ingepland worden. Dit traject bestaat uit 5 behandeldagen. Per dag zal er 3 uren behandeld worden. In totaal zal het behandeltraject ongeveer 15 uur duren.

   Deze 5 dagen beslaan ook het volledige behandeltraject. Het is een kort, intensief en compleet traject dat na dag 5 wordt afgesloten. Er komt geen vervolg.

   In dit behandeltraject kunnen onder meer de volgende testen worden gedaan:

   • Meting van oogbeweging
   • Meten van draaiduizeligheid
   • Balans testen en metingen
   • Analyse van oogsprongsbeweging
   • Een psychosociale test

   Wilt u weten of uw klachten aan hersenletsel te wijten zijn en of onze behandelingen u kunnen helpen? Plan dan een vrijblijvend telefonisch gesprek in met één van onze neurologische experts in.

   Samen met hen kunt u bepalen of een functioneel neurologisch onderzoek u kan helpen en of u in aanmerking komt voor het 5-daagse behandelprogramma.

   Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief

    

   Wilt u op de hoogte worden gehouden van nieuwe ontwikkelingen en behandelmogelijkheden voor neurologische klachten?

   Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief:

   Gesprek met Amsterdam Brain Center

   Voor vrijblijvende informatie kunt u het contactformulier invullen. Een van onze assistentes zal u binnen 48 uur bellen om u vragen zo goed mogelijk te beantwoorden

    Functionele Neurologie

    Het 5-daagse traject heeft mij enorm veel gebracht

    Ik zat thuis met een zware concentratie en vermoeidheidsproblemen na een aanrijding en was uit het veld geslagen. Na een aantal tests bleek dat ik helemaal uit balans was en jullie konden dat rechtzetten. Ik voelde mij begrepen. Ik ga de dag weer door met energie! - Jan, deelnemer 5-daagse behandeltraject

    Functionele Neurologie

    Wij willen dat mensen weer worden zoals ze waren voor het incident

    Soms kunnen mensen met 10% verbetering het leven alweer aan. Ik zou iedereen aanraden die nog een zorgvraag heeft, in elk geval te laten onderzoek of we iets voor ze kunnen betekenen - Ben, specialist in functionele neurologie

    Functionele Neurologie

    Ik voel mij weer gewoon mens!

    Sporten, fietsen, traplopen, autorijden, het ging allemaal niet meer. Halverwege het traject had ik al minder pijn en lukte kleine dingen weer. Inmiddels kan ik weer gewoon van het leven genieten - Pearl, deelnemer 5-daagse behandeltraject

    Gesprek met Amsterdam Brain Center

    Voor vrijblijvende informatie kunt u het contactformulier invullen. Een van onze assistentes zal u binnen 48 uur bellen om u vragen zo goed mogelijk te beantwoorden.

     verbergen