Wat kunt u doen tegen Migraine

Jaarlijks heeft ongeveer 10% van de Nederlandse bevolking last van migraineaanvallen. Gemiddeld krijgen deze mensen twee aanvallen per maand. Iedereen kan in zijn of haar leven wel eens een aanval krijgen. Echter wordt er pas van migraine gesproken als deze aanvallen regelmatig voorkomen. Maar wat is migraine nu precies en wat kunt u ertegen doen? Daar vertellen we u graag meer over.

Meer informatie opvragen?

Stuur ons een mailtje of bel ons op 023-5427540

Wat is Migraine

Mensen die last hebben van migraine zijn gevoeliger voor bepaalde prikkels. Een migraineaanval kan enkele minuten, uren of zelfs dagen duren. Bij migraine zijn de volgende symptomen mogelijk:

– Hevige bonzende eenzijdige hoofdpijn
– Misselijkheid
– Diarree
– Overgevoeligheid voor licht en/of geluid
– Wazig zien aan de rand van uw blikveld
– Het zien van flitsen

Over het algemeen komt migraine vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Migraine kan effect hebben op uw hele lichaam. Migraine kan uw dagelijks leven dus flink verstoren.

Ben Bolsenbroek – Neurologisch Chiropractor

“Mensen die regelmatig last hebben van migraine aanvallen zullen herkennen dat ze in bepaalde situatie last krijgen van een aanval.”

Wat veroorzaakt de Migraineaanvallen

Mensen die regelmatig last hebben van migraineaanvallen zullen herkennen dat ze in bepaalde situatie last krijgen van een aanval. Dit kan te maken hebben met oververmoeidheid, slaap tekort of stress. Soms kan ook bepaalde voeding een migraineaanval erger maken.

Tijdens een aanval verkrampen de spieren in de nek en drukken op bloedvaten en zenuwen. Bloedvaten zetten uit en vernauwen. Zenuwen geven soms meer signalen af dan normaal en zenuwen worden tegelijkertijd geactiveerd of gedeactiveerd.

Kan migraine worden behandeld

Veel mensen met migraine gaan naar de huisarts en krijgen medicijnen voorgeschreven. U bent dan tijdelijk van de pijn af, maar later komt de pijn in alle hevigheid weer terug. Veel medicijnen hebben ook bijwerkingen. Iets waar u uiteraard niet op zit te wachten. Maar als u vaak last heeft van migraineaanvallen bent u bereid om veel te doen om van de pijn af te zijn.

Medicijnen onderdrukken de klachten, maar zijn geen oplossing. En een oplossing is nu juist zo belangrijk. Maar in de medische wereld is er weinig bekend over de oorzaken van migraine.

Ben Bolsenbroek – Neurologisch Chiropractor

“Wat veel mensen nog niet weten, maar gelukkig steeds meer mensen ontdekken, is dat chiropractie niet uitgaat van het onderdrukken van de klacht. Wij helpen u niet tijdelijk van de pijn af. “

Wat is een oplossing voor Migraine

Wat veel mensen nog niet weten, maar gelukkig steeds meer mensen ontdekken, is dat chiropractie niet uitgaat van het onderdrukken van de klacht. Wij helpen u niet tijdelijk van de pijn af. Wij pakken de oorzaak aan en zorgen ervoor dat u juist minder last krijgt van migraine. Migraine is een waarschuwing van het lichaam om aan te geven dat er iets niet goed zit. Met functionele chiropractie gaan wij op zoek naar die oorzaak.

Als functioneel chiropractor zijn wij gespecialiseerd in het verzorgen van het zenuwstelsel. Door de zenuwen weer vrij baan te geven en blokkades op te heffen. Door gebruik te maken van verschillende druktechnieken op de wervels kunnen spieren en zenuwen beter functioneren, omdat de zenuwbanen en doorbloeding worden hersteld.

Naast het verhelpen van de stoornis zal de chiropractor ook kijken naar uw voedingspatroon en leefstijl.

Is één afspraak genoeg

Om er voor te zorgen dat u zo min mogelijk migraineaanvallen krijgt en de aanvallen minder heftig te maken is het van belang dat u niet alleen langskomt bij een chiropractor tijdens een aanval. Maar ook preventieve verzorging wordt geadviseerd. Naast dat u minder last zult hebben van migraine zult u merken dat u zich een stuk gezonder voelt met een regelmatige check.

Doet de verzorging pijn

De verzorging zelf doet geen pijn. Echter kan het zijn dat u na de afspraak met een chiropractor last krijgt van spierpijn. Deze spierpijn trekt vanzelf weer weg. Dus onderdruk niet langer de pijn, maar pak de oorzaak van de pijn aan!

Wilt u ook geholpen worden door een van onze chiropractoren? Neem dan nu contact met ons op en maak een afspraak.

Chiropractische Zorg

Chiropractische zorg is gericht op herstel van het lichaam, nooit op onderdrukken van symptomen.

Lees Ook

Wanneer is het verstandig om naar een chiropractor te gaan?

Wanneer is het verstandig om naar een chiropractor te gaan?

Chiropractie is een vorm in de alternatieve geneeswijze die zich focust op het herstellen en genezen van het lichaam. Waar de standaard geneeskunde zich vaak richt op medicijnen en behandeltrajecten, gaat chiropractie meer over het ondersteunen van het lichaam.

Wat doet een chiropractor anders dan een oefentherapeut?

Wat doet een chiropractor anders dan een oefentherapeut?

Iedereen ervaart weleens problemen met zijn of haar lichaam. Hierbij kan er sprake zijn van bijvoorbeeld mobiliteitsklachten, coördinatieproblemen, krachtafname of pijnklachten. Het is dan gewenst om de juiste behandelaar te kiezen die ervoor kan zorgen dat uw klachten verminderen.

Chiropractie bij ischias door overbelasting van de onderrug

Chiropractie bij ischias door overbelasting van de onderrug

Het menselijk lichaam zit ingewikkeld in elkaar en bestaat uit veel verschillende onderdelen. In al deze delen kan iets fout gaan. Hoe makkelijk het is om deze fout te herstellen is onder andere afhankelijk van hoe ingewikkeld de functie van het lichaamsdeel is.