Wat doet een chiropractor?

Binnen de medische wereld bestaan er veel verschillende zorgspecialisten die zich bezighouden met de vele componenten waaruit het menselijk lichaam is opgemaakt. Van de meeste van deze specialisten is algemeen bekend waarmee zij zich bezighouden. Zo weet u vast dat u met huidproblemen bij een dermatoloog moet zijn, dat een verloskundige gespecialiseerd is in bevallingen en dat een psychiater de mentale gesteldheid behandelt.

Meer informatie opvragen?

Stuur ons een mailtje of bel ons op 023-5427540

Dit zijn allemaal voorbeelden van specialismen binnen de reguliere zorg, wat eraan bijdraagt dat het algemeen bekend is wat deze specialismen inhouden. Naast de reguliere zorg bestaat er ook alternatieve zorg. Een bekend verschil tussen die twee is dat alternatieve zorg niet gedekt wordt door de basis zorgverzekering. Dit betekent echter niet dat alternatieve zorg niet kan bijdragen aan verbetering van klachten. Een deel van de Nederlanders heeft dit al ontdekt; volgens het CBS maakte tussen 2010 en 2012 bijna 1 miljoen mensen in Nederland gebruik van een vorm van alternatieve geneeskunde.

Chiropractische zorg valt onder alternatieve geneeskunde. Veel mensen denken bij chiropractie misschien aan ‘kraken’ of geloven niet in de effecten van chiropractie.
Omdat wij ons ervan bewust zijn dat er veel onduidelijkheid bestaat rond alternatieve zorg en daarmee chiropractie, willen wij u graag meer uitleggen over wat chiropractische zorg precies inhoudt.

Niet behandelen maar ondersteunen

Chiropractie biedt zorg die zich focust op het ondersteunen van een optimale gezondheid. Waar u bij reguliere zorg vaak te maken krijgt met medicijnen die uw klachten onderdrukken, kenmerkt chiropractie zich door de oorzaak van de klachten langdurig aan te pakken. Het uitgangspunt van chiropractie is het zenuwstelsel, die is betrokken bij het hele lichaam. De overtuiging hierbij is dat wanneer het zenuwstelsel wordt bevorderd, de juiste voorwaarden voor herstel worden gecreëerd. Vaak wordt dit gedaan door blokkades en verstoringen in het zenuwstelsel weg te nemen. Soms komt de verstoring door een fysieke oorzaak, zoals een hernia of een scoliose, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Ook stress kan een grote rol spelen.

De werkwijze van de chiropractor bestaat grotendeels uit het uitoefenen van druk op bepaalde punten van de rug of nek. Hierdoor worden zenuwcellen en verbindingen tussen zenuwcellen gestimuleerd, en dit stelt het zenuwstelsel in staat om beschadigingen te herstellen. Op deze manier wordt de bron van het ongemak aangepakt en wordt het lichaam als het ware begeleid naar herstel. Daarmee draagt chiropractie bij aan een goede gezondheid.

Ben Bolsenbroek – Neurologisch Chiropractor

“Chiropractie biedt zorg die zich focust op het ondersteunen van een optimale gezondheid. “

Welke klachten kunnen baat hebben bij Chiropractie?

Bij onze praktijk zien wij cliënten met een breed scala aan klachten. Hierbij moet u vooral denken aan klachten zoals rugpijn, nekpijn, hoofdpijn en vermoeidheid. Daarnaast hebben wij ook ervaring met het zorg verlenen aan onder andere cliënten met een scoliose, hernia, hersenschudding en migraine. Maar eigenlijk zou bijna iedereen baat hebben bij chiropractische ondersteuning, voor een optimaal werkend zenuwstelsel.

Wat doet Chiropractie Praktijk Kennemerland?

Bij Chiropractie Praktijk Kennemerland hebben wij veel ervaring met zorg bieden aan cliënten met allerlei soorten klachten. Bij ieder zorgplan nemen wij uw persoonlijke situatie zo goed mogelijk in acht. Wij beseffen ons ook dat iedere cliënt anders is en andere behoeften heeft, en dat is waarom wij in overleg met u ons zorgplan opstellen. Wij geloven dat een optimaal werkend zenuwstelsel een ontzettend positief effect heeft op de levenskwaliteit, of u nu klachten ervaart of niet. Dit optimaliseren gebeurt niet door het slikken van pillen maar door het aanpakken van de klachten bij de bron. Op ons blog kunt u meer lezen over bij welke klachten wij zorg bieden en op welke manier. Bent u nu benieuwd naar wat Chiropractie Praktijk Kennemerland voor u kan betekenen, of heeft u vragen? Neemt u dan contact met ons op.

Chiropractische Zorg

Chiropractische zorg is gericht op herstel van het lichaam, nooit op onderdrukken van symptomen.

Lees Ook

Wanneer is het verstandig om naar een chiropractor te gaan?

Wanneer is het verstandig om naar een chiropractor te gaan?

Chiropractie is een vorm in de alternatieve geneeswijze die zich focust op het herstellen en genezen van het lichaam. Waar de standaard geneeskunde zich vaak richt op medicijnen en behandeltrajecten, gaat chiropractie meer over het ondersteunen van het lichaam.

Wat doet een chiropractor anders dan een oefentherapeut?

Wat doet een chiropractor anders dan een oefentherapeut?

Iedereen ervaart weleens problemen met zijn of haar lichaam. Hierbij kan er sprake zijn van bijvoorbeeld mobiliteitsklachten, coördinatieproblemen, krachtafname of pijnklachten. Het is dan gewenst om de juiste behandelaar te kiezen die ervoor kan zorgen dat uw klachten verminderen.

Chiropractie bij ischias door overbelasting van de onderrug

Chiropractie bij ischias door overbelasting van de onderrug

Het menselijk lichaam zit ingewikkeld in elkaar en bestaat uit veel verschillende onderdelen. In al deze delen kan iets fout gaan. Hoe makkelijk het is om deze fout te herstellen is onder andere afhankelijk van hoe ingewikkeld de functie van het lichaamsdeel is.