Waarom schrijft een chiropractor geen medicijnen voor?

Chiropractie richt zich op klachten met betrekking tot de wervelkolom, zoals hoofd-, rug- en nekklachten, of klachten rondom de spieren en gewrichten. Daarnaast richt chiropractie zich ook op de preventie van mogelijke klachten. Bij chiropractische zorg wordt geen gebruik gemaakt van medicatie. In dit artikel leest u waarom een chiropractor geen medicijnen voorschrijft.

Chiropractie valt onder de alternatieve geneeswijzen en maakt geen gebruik van medicijnen of andere chemicaliën. Dit maakt chiropractie uniek tegenover bijvoorbeeld reguliere geneeswijzen waarbij vrijwel altijd gebruik wordt gemaakt van farmaceutische middelen. Medicatie zorgt er vaak voor dat symptomen alleen onderdrukt worden, maar chiropractie pakt de klachten aan bij de bron.

Bij een chiropractor hoeft u dus geen ellenlange bijsluiters met allerlei mogelijke bijwerkingen te verwachten. Er wordt puur en alleen gebruik gemaakt van een natuurlijke aanpak en daarom zijn er dus ook geen bijwerkingen van medicijnen.
Daarnaast heeft u ook geen verwijzing van de huisarts nodig om gebruik te kunnen maken van chiropractische hulp. Iedereen kan ten alle tijden een bezoek brengen aan een chiropractor.

Meer informatie opvragen?

Stuur ons een mailtje of bel ons op 023-5427540

Chiropractie als natuurlijke aanpak van klachten

Chiropractie heeft als doel het bevorderen van herstel van het lichaam en niet het onderdrukken van klachten, zoals vaak wel het geval is bij het kiezen voor medicatie. Bij chiropractie staat een natuurlijke aanpak centraal en worden problemen aangepakt bij de bron. Klachten rondom de wervelkolom worden vaak veroorzaakt door zenuwblokkades.

Met behulp van druktechnieken kan de chiropractor de communicatie tussen het bewegingsapparaat en het zenuwstelsel corrigeren. Zo is het lichaam weer in staat zichzelf te herstellen zonder dat er ook maar enige vorm van medicatie of andere farmaceutische middelen aan te pas komen!

Ben Bolsenbroek – Neurologisch Chiropractor

“Chiropractie heeft als doel het bevorderen van herstel van het lichaam en niet het onderdrukken van klachten, zoals vaak wel het geval is bij het kiezen voor medicatie. “

De chiropractor als gezondheidsbevorderaar

Chiropractie richt zich niet alleen op het verlenen van zorg bij klachten, maar ook op de preventie hiervan. Dit is dan ook één van de redenen waarom een chiropractor geen medicijnen voorschrijft. Een chiropractor is een gezondheidsbevorderaar en richt zich daarmee op het voorkomen van klachten. Steeds meer mensen komen in onze praktijk langs voor advies en ondersteuning bij het behouden van een gezond en sterk lichaam. Wanneer een optimale gezondheid wordt bewaakt, kan dit een preventieve werking hebben op mogelijk toekomstige klachten.

Ben Bolsenbroek – Neurologisch Chiropractor

“Wat zorg betreft, is chiropractie een perfecte uitkomst om een gezonde levensstijl voort te blijven zetten. Chiropractie is in Nederland dan ook sterk in opkomst. “

Trend van reguliere naar alternatieve zorg

Steeds meer mensen besteden aandacht aan hoe ze zo gezond mogelijk kunnen leven. We kiezen steeds vaker voor biologische voedingsmiddelen of plantaardige producten en beginnen liever niet aan medicatie als dit niet per se nodig is. Wat zorg betreft, is chiropractie een perfecte uitkomst om een gezonde levensstijl voort te blijven zetten. Chiropractie is in Nederland dan ook sterk in opkomst. Zo zegt de Nederlandse Chiropractoren Associatie dat er zelfs een tekort aan gekwalificeerde chiropractoren dreigt te ontstaan. Inmiddels heeft al zo’n 23% van de Nederlanders gekozen voor een chiropractische behandeling.

 

Chiropractie Praktijk Kennemerland

Zou u graag de stap willen maken naar een medicijnvrije, natuurlijke aanpak van uw klachten? Of bent u nieuwsgierig geworden naar de werkwijze van chiropractie? Bij Chiropractie Praktijk Kennemerland helpen wij u graag. De medewerkers van onze praktijk hebben jarenlange ervaring in zowel preventieve als klachtgerichte zorgverlening. Mocht u vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

Chiropractische Zorg

Chiropractische zorg is gericht op herstel van het lichaam, nooit op onderdrukken van symptomen.

Lees Ook

Is een kraker hetzelfde als een chiropractor?

Is een kraker hetzelfde als een chiropractor?

Er worden met name twee benamingen gebruikt voor degene die chiropractische zorg verlenen: allereerst is dit natuurlijk de chiropractor, maar “kraker” is ook een welbekende term. In dit artikel leest u meer over de werkzaamheden van een chiropractor, oftewel een kraker.

Wat is het verschil tussen Mensendieck Therapie en Chiropractie?

Wat is het verschil tussen Mensendieck Therapie en Chiropractie?

Alternatieve geneeswijzen nemen een steeds prominentere rol aan binnen ons zorgstelsel. Dit is onder andere te zien in de cijfers: in 1977 kenden we in Nederland nog maar 5 soorten alternatieve geneeswijzen, terwijl er in 2004 al 404 soorten waren te onderscheiden (Bron: CBS).