Waarom is chiropractie zo populair?

In de moderne maatschappij is men veel bezig met gezondheid. We eten graag bewust, zijn massaal aan het wielrennen en hardlopen en zijn steeds nieuwsgieriger naar welke effecten bepaalde invloeden kunnen hebben op ons lichaam en daarmee onze gezondheid. Naast aandacht voor het fysieke, zijn we ook bezig met de mentale gesteldheid door bijvoorbeeld te mediteren. Omdat er steeds meer informatie voor steeds meer mensen beschikbaar is, kan iedereen op een bewustere manier een eigen invulling geven aan hoe zij willen zorgen voor lichaam en geest. Hierbij komt de natuur steeds vaker centraal te staan en kiezen sommigen vaker voor een natuurlijke aanpak naast of zelfs in plaats van medicatie. Natuurlijk is hierbij de expertise van professionals essentieel en toonaangevend.

Meer informatie opvragen?

Stuur ons een mailtje of bel ons op 023-5427540

Van regulier naar alternatief

Een dergelijke trend is ook te zien in de hoeveelheid mensen die gebruik maakt van alternatieve geneeskunde. In de periode 2010-2012 waren bijna 1 miljoen Nederlanders onder behandeling van een alternatieve genezer. Onder andere chiropractie is sterk in opkomst in Nederland. Volgens de Nederlandse Chiropractie Associatie is er zelfs een toenemend tekort aan gekwalificeerde chiropractoren.

Ben Bolsenbroek – Neurologisch Chiropractor

“Omdat er steeds meer informatie voor steeds meer mensen beschikbaar is, kan iedereen op een bewustere manier een eigen invulling geven aan hoe zij willen zorgen voor lichaam en geest. “

Wat houdt chiropractie in?

Chiropractie is een alternatieve geneeswijze die al ruim 100 jaar wordt beoefend. Chiropractoren hebben een jarenlange buitenlandse opleiding gevolgd op universitair niveau, waarbij zij kennis hebben opgedaan over het hele menselijk lichaam. Er wordt bij chiropractie geen gebruik gemaakt van chemicaliën of medicatie, en dus is de zorgverlening volledig natuurlijk. Dit uitgangspunt sluit goed aan bij onze tijdsgeest waarin we meer aandacht hebben voor onze plek in de natuur en voor hoe we bewuster met ons lichaam omgaan. Chiropractische zorg heeft als uitgangspunt om de balans in het lichaam te herstellen door zich te richten op blokkades in het zenuwstelsel.

Veel mensen denken misschien dat het bezoeken van een chiropractor vooral handig is wanneer u last heeft van pijnklachten in de nek of rug. Dit is ook deels waar; de chiropractor is gespecialiseerd in het herstellen van de communicatie tussen het bewegingsapparaat en het zenuwstelsel door op specifieke plekken handmatige druk uit te oefenen, waardoor klachten weggenomen kunnen worden. Maar ook mensen zonder klachten bezoeken steeds vaker de chiropractor. Dit omdat wanneer de optimale gezondheid wordt bewaakt, dit een preventieve werking kan hebben op mogelijk toekomstige klachten. Dus naast het verlenen van zorg bij klachten is een chiropractor gespecialiseerd in het voorkomen van klachten.

Ben Bolsenbroek – Neurologisch Chiropractor

“. Maar ook mensen zonder klachten bezoeken steeds vaker de chiropractor.”

Neem contact op met Chiropractie Praktijk Kennemerland

Bent u na het lezen van bovenstaand artikel benieuwd geworden en wilt u zelf de positieve effecten van chiropractie ervaren? Hebt u interesse in het implementeren van meer natuurlijke zorg en minder zorg waarbij u medicijnen krijgt voorgeschreven?

Dan bent u bij Chiropractie Praktijk Kennemerland aan het juiste adres. De medewerkers van onze praktijk hebben jarenlange ervaring in zowel preventieve als klachtgerichte zorgverlening. Op onze blog komen de verschillende klachten die wij behandelen uitgebreid aan bod en daar kunt u ook meer informatie vinden over chiropractie als alternatieve geneeswijze. Daarnaast hechten wij als praktijk grote waarde aan het behandelen van iedere cliënt als individu, en zullen wij uw zorgplan dus altijd in overleg met u opstellen. Wij nodigen u van harte uit om contact op te nemen met ons en de voordelen van chiropractische zorg zelf te ervaren.

Chiropractische Zorg

Chiropractische zorg is gericht op herstel van het lichaam, nooit op onderdrukken van symptomen.

Lees Ook

Waarom schrijft een chiropractor geen medicijnen voor?

Waarom schrijft een chiropractor geen medicijnen voor?

Chiropractie richt zich op klachten met betrekking tot de wervelkolom, zoals hoofd-, rug- en nekklachten, of klachten rondom de spieren en gewrichten. Daarnaast richt chiropractie zich ook op de preventie van mogelijke klachten.

Heeft kraken bijwerkingen?

Heeft kraken bijwerkingen?

Steeds meer mensen in Nederland kiezen voor chiropractie. Echter vragen veel mensen zich af of er ook bijwerkingen zijn bij chiropractie, ook wel beter bekend als “kraken”. In dit artikel geven we hier meer uitleg over.