Wat zijn de Voordelen van een Sportmassage

Een sportmassage is een massage die vooral gericht is op het herstel van het lichaam na een sportprestatie. Om deze reden is een sportmassage gericht op het afvoeren van afvalstoffen en het aanvoeren van bouwstoffen naar de spieren.

Om dit resultaat te bereiken zijn er specifieke handelingen die de doorbloeding verbeteren.

 

Meer informatie opvragen?

Stuur ons een mailtje of bel ons op 023-5427540

Hoe werkt een Sportmassage

Een sportmassage is meestal een stevige massage. Hierbij wordt zowel het spierweefsel als het bindweefsel gemasseerd. Dit betekent dat de sportmasseur soms flink kracht zal zetten om ook onder de spier te kunnen masseren.

Er kan worden gekneed of worden gewreven. Ook kunnen er actief of passief spieren en ledematen worden bewogen. Door het stimuleren en prikkelen van de spieren wordt de doorbloeding sterker op gang gebracht.

Deze betere doorbloeding zorgt voor meer afvoer van afvalstoffen zoals lactaat (de bekende verzuring) en meer aanvoer van zuurstof en bouwstoffen. Doordat er bijvoorbeeld meer aminozuren naar uw beschadigde spieren worden vervoerd, zullen de spieren sneller herstellen.

Joost Hogervorst – Sportmasseur

“Een sportmassage is een massage die vooral gericht is op het herstel van het lichaam na een sportprestatie. Door het stimuleren en prikkelen van de spieren wordt de doorbloeding sterker op gang gebracht.”

Blessurepreventie door Sportmassages

Zoals genoemd, richt een sportmassage zich op het herstel na een prestatie. Door spieren losser te maken zullen deze beter gaan functioneren. Dat betekent dat spieren beter reageren op prestaties en inspanningen.

Een soepele, goed gevoede spier is daarom minder gevoelig voor blessures dan een al verkrampte spier. Door te zorgen voor spieren die in optimale vorm zijn, zorgt een sportmassage dus ook voor maximale weerstand tegen blessures.

Een Sportmassage: Voor of na de Training?

Een sportmassage is er op gericht om het herstel te bevorderen. Om deze reden is de massage stevig om hierdoor spieren en bindweefsel los te maken.

Hierdoor is het vaak beter om de stevige, volledige sportmassage niet direct na het sporten te laten plaatsvinden. De volledige sportmassage zelf, is namelijk intens en ook van deze intensieve massage zal het lichaam moeten herstellen. Ook de sportmassage is namelijk een belasting van de spieren.

Door enige tijd tussen het sporten en de massage te laten zitten, kan het lichaam al beginnen met het herstel van de spier en staat de massage dit herstel niet in de weg. Wel is het mogelijk om een aangepaste massage te ondergaan. Hierbij ligt de focus meer op stimulatie van de spieren en het bevorderen van de bloedsomloop.

Deze aanpak is minder intensief dan het uitmasseren van spierkrampen en spierknopen en is om deze reden ook beter toepasbaar direct na een training.

Is een Sportmassage Pijnlijk?

Een goede masseur weet hoeveel kracht hij moet uitoefenen. Voor een optimaal resultaat, kan er dus soms enige kracht nodig zijn. Echter, een sportmasseur kent ook zijn cliënt. Door de massage af te stemmen op de specifieke wens van de cliënt, wordt een sportmassage niet pijnlijk. De cliënt geeft aan bij welke intensiteit hij of zij zich prettig voelt.

Binnen dit kader zal de sportmasseur zijn werk doen.

Naast het niet pijnlijk zijn tijdens het masseren, vermindert de spierpijn door een sportmassage. Door het al eerder genoemde optimale herstel, is de spier beter in staat in goede conditie te komen en treedt er minder spierpijn op.

Past een Sportmassage binnen Chiropractie

Wij zin overtuigd van genezingskracht van het lichaam. Dit betekent niet dat het lichaam hierbij niet gestimuleerd kan worden. Als chiropractor richten wij ons vanzelfsprekend op het herstel en de preventie van klachten. De combinatie met sportmassage kan dan krachtig zijn.

Na een sessie bij de chiropractor gaat het lichaam immers zelf aan het werk. Uw lichaam gaat herstellen door de ingreep van de chiropractor. Dit herstel kan verder worden geoptimaliseerd door een massage die zorgt voor meer bloedtoevoer. Juist om deze reden zijn wij begonnen met het ook aanbieden van sportmassage naast onze chiropractische zorg.

Sportmassage bij Chiropractie Praktijk Kennemerland

Om onze cliënten nog beter aan een optimale gezondheid te kunnen helpen, hebben wij onze zorg uitgebreid. Wij bieden nu ook (sport)massages aan. Hierbij kunt u dus denken aan intensieve massages die zorgen voor een betere doorbloeding.

Hierdoor heeft u meer en sneller resultaat van de chiropractische behandelingen!

 

Chiropractische Zorg

Chiropractische zorg is gericht op herstel van het lichaam, nooit op onderdrukken van symptomen.

Lees Ook

Verbeter uw immuunsysteem door ondersteuning van de chiropractor

Verbeter uw immuunsysteem door ondersteuning van de chiropractor

Het immuunsysteem zorgt ervoor dat het lichaam wordt beschermd tegen aanvallen en indringers van zowel binnenuit als buitenaf. Het is dus een afweersysteem dat virussen, bacteriën, schimmels en parasieten buiten houdt en afvalstoffen en zieke lichaamscellen vanuit het lichaam opruimt.

Chiropractie bij onverklaarbare pijnklachten

Chiropractie bij onverklaarbare pijnklachten

anneer we het hebben over onverklaarbare pijnklachten dan hebben we het over klachten waar, na medisch onderzoek, geen lichamelijke oorzaak voor de klachten te vinden is. Er is geen sprake van ziekte, beschadiging of een andere aandoening die een verklaring voor de klachten zou kunnen geven.

Hoe kan een chiropractor helpen bij evenwichtsklachten

Hoe kan een chiropractor helpen bij evenwichtsklachten

Evenwichtsstoornissen zijn een veel voorkomende klacht, die gelukkig goed te behandelen is. Over het algemeen komt een evenwichtsstoornis tot stand doordat er een verkeerd signaaltje naar de hersenen wordt gestuurd, waardoor het lichaam kort uit balans raakt.