Ik heb nog steeds Last van een oude Hersenschudding

Wij zien wekelijks(!) cliënten die kampen met de gevolgen van een oude hersenschudding. Dit kan gaan om trauma’s van jaren, soms zelf tientalen jaren geleden. Deze mensen komen bij ons met twee grote vragen:

  1. Kan het zijn dat ik nog steeds last heb van een vroegere Hersenschudding/Hersenkneuzing?
  2. Als dit zo is, is hier nog iets aan te doen?

Het liefst willen wij op met name de tweede vraag volmondig ja zeggen. Er zijn echter wel een aantal zaken die wij eerst moeten overwegen om u goede raad of goede zorg te verlenen.

Wij willen u daarom graag wat extra informatie geven over de late gevolgen van hersenschuddingen.

 

Meer informatie opvragen?

Stuur ons een mailtje of bel ons op 023-5427540

Kan een Hersenschudding jaren later nog klachten geven?

Dit is een hele eenvoudige vraag om te beantwoorden.

Ja, dat kan zeker! Dit komt zelfs heel vaak voor.

U moet zich indenken dat een hersenschudding of een hersenkneuzing een flinke “blessure” is aan de hersenen. Wanneer u bijvoorbeeld naar de sportschool gaat, voetbalt, hockeyt of rugbyt dan kent u ongetwijfeld mensen die last hebben van een oude blessure. Het kan zelfs zo zijn dat u zelf af en toe nog een pijntje heeft in knie, schouder of enkel.

Wanneer een geblesseerde enkel niet de juiste zorg krijgt en niet voldoende hersteld, dan kan het gewricht altijd gevoelig blijven. Er kan jaren later nog steeds wat zwelling of pijn optreden.

Dit is exact hetzelfde voor de hersenen. Wanneer deze een oud trauma hebben, dan kan dit blijven opspelen wanneer er niet de juiste zorg wordt verleend.

 

Ben Bolsenbroek – Neurologisch Chiropractor

“Wij zien wekelijks(!) cliënten die kampen met de gevolgen van een oude hersenschudding. Dit kan gaan om trauma’s van jaren, soms zelf tientalen jaren geleden.”

Signalen dat u last heeft van een oude Hersenschudding/Hersenkneuzing

Er is een heel aantal klachten dat te verklaren is door een oud trauma van het hoofd. U moet hier met namen denken aan zaken als concentratie, vermoeidheid en hoofdpijn.

Wij zien zeer geregeld mensen die zeggen dat zij jaren later nog steeds niet de oude zijn. Er is bijvoorbeeld nog steeds een snel optredende vermoeidheid. Waar mensen eerst een volle werkweek combineerde met sport en een druk sociaal leven of gezinsleven, blijkt dat na de hersenschudding dit allemaal veel moeilijker gaat. Een volle dag werkt betekent daarna dat ze uitgeteld thuiskomen en een late avond moeten ze bekopen met een paar dagen van herstel.

Ook kan het zo zijn dat taken veel lastiger uit toe voeren zijn. Het focussen op een opdracht is lastiger dan dat het was voor de val/botsing of klap. Het is voor heel veel mensen herkenbaar dat na een hersenschudding/hersenkneuzing het moeilijker is om geconcentreerd te werken of om zelfs in een drukke kamer een gesprek te volgen.

En dan is er de hoofdpijn die maar niet helemaal verdwijnt. Deze kan opkomen bij inspanning of vermoeidheid. Ook kan het zijn dat deze af en toe “zomaar’ terugkomt.

Naast de bovengenoemde oorzaken zijn er nog veel meer (vaak moeilijk te omschrijven) klachten die er zijn gekomen nadat de hersenschudding genezen zou moeten zijn.

Aan al die mensen die dit soort klachten herkennen, willen wij heel graag zeggen:

Neemt alstublieft contact op! Want mogelijk is er iets aan deze klachten te doen!

 

Ben Bolsenbroek – Neurologisch Chiropractor

“Aan al die mensen die dit soort klachten herkennen, willen wij heel graag zeggen:
Neemt alstublieft contact op! Want mogelijk is er iets aan deze klachten te doen!”

Herstel na hersentrauma bij Neurologische Chiropractie Praktijk Kennemerland

Onze intensieve herstelweek is door ons ontwikkeld, speciaal voor mensen die na lange tijd nog steeds last ervaren van een hersenschudding of hersentrauma.

Wij bieden tijdens deze week een zeer intensieve begeleiding aan waarbij we allerlei functies opnieuw stimuleren en het brein actief nieuwe verbindingen laten aangaan.

Deze week vraagt zowel van ons als neurologisch chiropractoren, als van u als client een flinke inspanning. Dit is geen week waarin we “wat dingetjes proberen” maar een persoonlijk schema dat is opgesteld na grondig onderzoek van uw klachten en corresponderende neurologische functies.

Wij bieden deze week dan ook alleen aan nadat zowel u als wij ervan zijn overtuigd dat deze intensieve therapie bij uw klachten behulpzaam kan zijn.

Via onze medewerkers kunt u contact met ons opnemen om samen uit te vinden of wij u kunnen helpen bij het helemaal achter u laten van de hersenschudding.

 

Chiropractische Zorg bij Hersenschudding

Chiropractische zorg is gericht op herstel van het lichaam, nooit op onderdrukken van symptomen.

Lees Ook

Heb ik een Hersenschudding gehad

  Heb ik een Hersenschudding gehad Chiropractie praktijk Kennemerland heeft chiropractische neurologie als specialisatie dit betekent dat wij experts zijn op het gebied van aandoeningen, klachten, problemen en verstoringen van het zenuwstelsel. Een groot...

Hoe Duur is Chiropractie

Hoe Duur is ChiropractieDit is een vraag die regelmatig langskomt op fora of Facebookpost en zelfs in onze eigen chiropractiepraktijk, hoe duur is chiropractie?Dit is duidelijk een vraag naar de kosten van chiropractie. Wij willen u graag meer vertellen over die...

Wordt een Hersenschudding vaak Onderschat?

  Wordt een Hersenschudding vaak Onderschat? De hersenschudding is een vrij bekende aandoening. Iedereen weet wel dat er na een flinke klap op het hoofd een hersenschudding kan optreden. Veel mensen weten ook dat hier misselijkheid en hoofdpijn bij optreden. Dan...