Neurologische chiropractie bij verschillende soorten hoofdpijn

Veel mensen hebben wel eens last van hoofdpijn. Vaak is hoofdpijn een onschuldige klacht en bent u er na een nacht goed slapen van af. Dit geldt echter niet voor alle soorten hoofdpijn. Vooral wanneer de pijn heftig is, kan deze zogenaamd onschuldige klacht soms opeens een grote invloed hebben op het dagelijks leven. Dit artikel gaat over verschillende soorten hoofdpijn en hoe neurologische chiropractie kan bijdragen aan het verminderen van de klachten. 

Meer informatie opvragen?

Stuur ons een mailtje of bel ons op 023-5427540

Verschillende soorten hoofdpijn

De meest voorkomende typen hoofdpijn zijn:

  • Clusterhoofdpijn: heftige vorm van hoofdpijn die voorkomt in aanvallen, welke wordt gevoeld rond het oog aan één kant van het hoofd. Waar de pijn vandaan komt, is niet altijd duidelijk.
  • Migraine: ernstige hoofdpijn met overgevoeligheid voor licht en geluid. De bron van de pijn is vaak onduidelijk. Migraine wordt gezien als een op zichzelf staande aandoening.
  • Cervicogene hoofdpijn: zeurderige pijn in het achterhoofd en rond de ogen. De oorzaak ligt in de nek.
  • Spanningshoofdpijn: drukkende pijn aan de zijkanten van het hoofd, welke wordt veroorzaakt door spanning en stress.

Deze typen hoofdpijn variëren in duur, kans op terugkeren en de locatie van de pijn.

Migraine staat met name bekend als hinderlijk, omdat de pijn heftig is en de aanvallen terugkeren en uren tot dagen kunnen duren. In 2019 waren er ongeveer 280.000 patiënten met migraine bekend bij de huisarts in Nederland. De andere typen hoofdpijn kunnen echter als minstens zo heftig en belemmerend worden ervaren. Met name clusterhoofdpijn is vaak veel pijnlijker dan migraine.

Ben Bolsenbroek – Neurologisch Chiropractor

“Niet iedereen maakt zich direct zorgen wanneer zij hoofdpijn hebben, maar toch is oplettendheid belangrijk om een patroon in de pijn te herkennen.”

Waar komt hoofdpijn vandaan?

Hoofdpijn kan verschillende oorzaken hebben, zoals stress, verkoudheid, niet genoeg water drinken of hormonale schommelingen. Sommige oorzaken zijn minder acuut of ernstig dan anderen. Hoofdpijn wordt gezien als een neurologische klacht. Dat wil zeggen dat men aanneemt dat de oorzaak ervan ligt in de zenuwbanen en de communicatie tussen zenuwen. 

Veel mensen maken zich niet direct zorgen wanneer zij hoofdpijn hebben, maar toch is oplettendheid belangrijk om een patroon in de pijn te herkennen. Dit maakt het makkelijker om de oorzaak van de pijn te achterhalen en daarmee te bepalen wat er tegen de klachten gedaan kan worden. Chiropractie is een uitstekende keuze van zorgverlening wanneer u last heeft van hoofdpijn en de pijn bij de bron wilt aanpakken. 

Neurologische chiropractie bij hoofdpijn

Neurologische chiropractie bij hoofdpijn
Chiropractie gaat uit van een optimale communicatie tussen het zenuwstelsel en het bewegingsapparaat als een belangrijke basis voor een algehele balans in het lichaam. Bij klachten zoals hoofdpijn, is deze communicatie verstoord door een blokkade. De chiropractor probeert deze blokkade weg te nemen. De neurologische chiropractor doet dit op een andere wijze dan een reguliere chiropractor. 

Bij neurologische chiropractie wordt eerst in kaart gebracht waar in de hersenen zich een mogelijke blokkade bevindt. Daarna kunnen specifieke hersengebieden onder gecontroleerde omstandigheden worden gestimuleerd. Als reactie op deze stimulatie worden er nieuwe verbindingen tussen hersengebieden gevormd en worden blokkades opgeheven. De communicatie tussen verschillende hersengebieden en tussen de hersenen verloopt dan weer een stuk beter. 

Met neurologische chiropractie kunnen de hersenen zichzelf dus herstellen. De bron van de klachten (de blokkade) wordt weggenomen. Dit leidt tot langdurige verlichting van de hoofdpijnklachten, in plaats van een behandeling die zich allen richt op het onderdrukken van de symptomen.

Ben Bolsenbroek – Neurologisch Chiropractor

“Met neurologische chiropractie wordt de bron van de klachten (de blokkade) weggenomen en kunnen de hersenen zichzelf herstellen.”

Chiropractie Praktijk Kennemerland

Chiropractie Praktijk Kennemerland is een zeer ervaren praktijk en gespecialiseerd in neurologische chiropractie. Wij hechten veel waarde aan aandacht voor iedere individuele situatie om onze zorg zo persoonlijk mogelijk te maken. Wij zijn er van overtuigd dat dit de effectiviteit van onze zorg verbetert. Bent u benieuwd geworden naar de mogelijkheden? U kunt vrijblijvend contact opnemen met onze praktijk. Wij kijken graag wat wij voor u kunnen betekenen om u zo goed mogelijk van uw hoofdpijnklachten af te helpen.

Chiropractische Zorg

Chiropractische zorg is gericht op herstel van het lichaam, nooit op onderdrukken van symptomen.

Lees Ook

Wanneer is het verstandig om naar een chiropractor te gaan?

Wanneer is het verstandig om naar een chiropractor te gaan?

Chiropractie is een vorm in de alternatieve geneeswijze die zich focust op het herstellen en genezen van het lichaam. Waar de standaard geneeskunde zich vaak richt op medicijnen en behandeltrajecten, gaat chiropractie meer over het ondersteunen van het lichaam.

Wat doet een chiropractor anders dan een oefentherapeut?

Wat doet een chiropractor anders dan een oefentherapeut?

Iedereen ervaart weleens problemen met zijn of haar lichaam. Hierbij kan er sprake zijn van bijvoorbeeld mobiliteitsklachten, coördinatieproblemen, krachtafname of pijnklachten. Het is dan gewenst om de juiste behandelaar te kiezen die ervoor kan zorgen dat uw klachten verminderen.

Chiropractie bij ischias door overbelasting van de onderrug

Chiropractie bij ischias door overbelasting van de onderrug

Het menselijk lichaam zit ingewikkeld in elkaar en bestaat uit veel verschillende onderdelen. In al deze delen kan iets fout gaan. Hoe makkelijk het is om deze fout te herstellen is onder andere afhankelijk van hoe ingewikkeld de functie van het lichaamsdeel is.