Meer vitaliteit door het regelmatig bezoeken van de chiropractor

Een gezonde leefstijl is voor veel mensen belangrijk, maar zeker niet gemakkelijk. Bij een gezonde leefstijl komen namelijk verschillende aspecten kijken: natuurlijk gezond en gevarieerd eten, voldoende beweging en genoeg slapen. Ook komt de mentale gezondheid de laatste tijd vaker onder de aandacht, waaraan sommigen aandacht besteden door ook tijd te nemen voor ontspanning.

Wanneer uw mentale en fysieke gezondheid op peil zijn, wordt ook de vitaliteit verhoogd. Hiermee wordt bedoeld dat u zich levendiger en energieker voelt, wie wil dat nu niet? In dit artikel bespreken wij hoe zorgverlening van de chiropractor kan bijdragen aan uw vitaliteit.

Meer informatie opvragen?

Stuur ons een mailtje of bel ons op 023-5427540

De voordelen van een vitale leefstijl

Het is algemeen bekend dat een fysieke gezondheid veel voordelen heeft, zowel op de korte als lange termijn. Wanneer u goed voor uw lichaam zorgt door te bewegen en bewust te eten, verlaagt u de kans op overgewicht (obesitas). Hiermee loopt u op de lange termijn een minder risico voor het ontwikkelen van bijvoorbeeld suikerziekte, kanker en hart- en vaatziekten.

Bij een vitale leefstijl speelt ook voldoende slapen een belangrijke rol. Niet voldoende of slecht slapen verhoogt op de lange termijn namelijk de kans op onder andere diabetes, hart- en vaatziekten en depressie. Daarnaast wordt de laatste jaren het belang van een goede mentale gezondheid ook steeds vaker erkend. Een goede geestelijke gesteldheid gaat gepaard met minder stress, en geeft dus ook op de lange termijn een positief effect.

Met een vitale leefstijl kunt u dus niet alleen nu genieten van het moment, maar ook uitkijken naar een gezonde toekomst.

Ben Bolsenbroek – Neurologisch Chiropractor

“Het is algemeen bekend dat een fysieke gezondheid veel voordelen heeft, zowel op de korte als lange termijn. “

De chiropractor als ondersteuner van de gezondheid

Wellicht zou u niet zo snel denken aan het zoeken naar een bekwame chiropractor om uw vitale leefstijl te ondersteunen. Nog steeds heerst een idee dat de chiropractor, ook wel ‘kraker’ genoemd, zich alleen bezighoudt met de wervelkolom en dat de effecten van chiropractie ook tot de wervelkolom beperkt blijven. Maar niets is minder waar!

Een chiropractor is juist erg breed georiënteerd en heeft kennis over het hele menselijk lichaam. Het belangrijkste doel bij chiropractie is het herstellen of behouden van de communicatie tussen het bewegingsapparaat en het zenuwstelsel. Dit komt van pas bij ziektebeelden waarbij er sprake is van een verstoring in het zenuwstelsel, zoals bijvoorbeeld een hernia. Toch hoeft bij een chiropractische behandeling niet altijd een klacht centraal te staan.

Ben Bolsenbroek – Neurologisch Chiropractor

“Een gezonde leefstijl is voor veel mensen belangrijk, maar zeker niet gemakkelijk. “

Hoe kan de chiropractor zorgen voor meer vitaliteit?

Chiropractische zorg kan dus preventief werken doordat er optimale omstandigheden voor het functioneren van uw zenuwstelsel worden gecreëerd. Het doel is dan om de optimale gezondheid van het zenuwstelsel te behouden en hiermee de balans in het lichaam te bewaren.

Dit gebeurt onder andere door subluxaties, kleine verstoringen in de zenuwen, zo snel mogelijk te corrigeren voordat deze voor klachten zorgen. Op deze manier worden klachten voorkomen nog voordat deze zich hebben voorgedaan. De zorgverlening die een chiropractor biedt is bovendien volledig natuurlijk, er komen dus geen medicijnen aan te pas. Het regelmatig bezoeken van de chiropractor zorgt dus voor een gezonder zenuwstelsel, waarmee klachten die zich in het hele lichaam kunnen voordoen, worden voorkomen. En dit werkt eigenlijk hetzelfde als wanneer u gezond eet om problemen op de lange termijn te voorkomen.

Zo draagt de chiropractor bij aan uw vitale leefstijl.

Chiropractie Praktijk Kennemerland

Bent u benieuwd geworden naar op welke manier chiropractie uw vitale leefstijl kan ondersteunen? Onze praktijk heeft jarenlange ervaring met het verlenen van zorg aan cliënten met en zonder lichamelijke klachten. Een belangrijk kenmerk van onze praktijk is dat wij persoonlijk toegespitste zorg leveren en het zorgplan dus altijd in samenspraak met u
opstellen. Als u nog vragen heeft of zich afvraagt wat de mogelijkheden zijn, nodigen wij u van harte uit om contact op te nemen.

Chiropractische Zorg

Chiropractische zorg is gericht op herstel van het lichaam, nooit op onderdrukken van symptomen.

Lees Ook

Wanneer is het verstandig om naar een chiropractor te gaan?

Wanneer is het verstandig om naar een chiropractor te gaan?

Chiropractie is een vorm in de alternatieve geneeswijze die zich focust op het herstellen en genezen van het lichaam. Waar de standaard geneeskunde zich vaak richt op medicijnen en behandeltrajecten, gaat chiropractie meer over het ondersteunen van het lichaam.

Wat doet een chiropractor anders dan een oefentherapeut?

Wat doet een chiropractor anders dan een oefentherapeut?

Iedereen ervaart weleens problemen met zijn of haar lichaam. Hierbij kan er sprake zijn van bijvoorbeeld mobiliteitsklachten, coördinatieproblemen, krachtafname of pijnklachten. Het is dan gewenst om de juiste behandelaar te kiezen die ervoor kan zorgen dat uw klachten verminderen.

Chiropractie bij ischias door overbelasting van de onderrug

Chiropractie bij ischias door overbelasting van de onderrug

Het menselijk lichaam zit ingewikkeld in elkaar en bestaat uit veel verschillende onderdelen. In al deze delen kan iets fout gaan. Hoe makkelijk het is om deze fout te herstellen is onder andere afhankelijk van hoe ingewikkeld de functie van het lichaamsdeel is.