Is het verstandig om tijdens de Zwangerschap naar een Chiropractor te gaan?

Tijdens de zwangerschap kunnen vrouwen last hebben van veel verschillende soorten klachten. Dit is ook niet zo vreemd, gezien de enorme transformatie die het vrouwelijke lichaam doormaakt tijdens het voldragen van een kind. Deze klachten zijn onder andere afhankelijk van de fase van de zwangerschap en van persoonlijke aanleg. U kunt hierbij denken aan misselijkheid tijdens vooral de beginfase van de zwangerschap, vermoeidheid die tegen het einde van de zwangerschap optreedt, of vaak moeten plassen.

 

Meer informatie opvragen?

Stuur ons een mailtje of bel ons op 023-5427540

Rugpijn tijdens de Zwangerschap

Een andere veelvoorkomende klacht is pijn in de (onder)rug, die in alle fasen van de zwangerschap aanwezig kan zijn. Deze pijn wordt vaak beschreven als een lage, zeurende pijn. Geschat wordt dat rond de 50% van de zwangere vrouwen op een gegeven moment met deze pijn te maken krijgt.

Rugpijn tijdens de zwangerschap kan optreden na lang lopen, staan of juist zitten. Dit komt doordat er gedurende de zwangerschap een steeds grotere druk op de wervelkolom en het bekken komt te staan. Daardoor verandert de  conditie van deze structuren.

Deze problemen kunnen erger worden naarmate de zwangerschap vordert. Terwijl een goede stand van de wervelkolom en het bekken zeer belangrijk is voor de bevalling. Met name de stand van de bekken, kan de positie van het kind in de buik beïnvloeden en daarmee mede het verloop van de bevalling bepalen.

 

Ben Bolsenbroek – Neurologisch Chiropractor

“Onze chiropractische zorg is volledig veilig tijdens de zwangerschap.”

Bekkenproblemen tijdens de Zwangerschap

Hiernaast kunnen problemen met de wervelkolom en het bekken zorgen voor minder mobiliteit en stijfheid, wat ook na de zwangerschap nog last kan geven. Zowel voor moeder en kind is het dus raadzaam om de wervelkolom en bekken goed te ondersteunen tijdens de zwangerschap. Nu vraagt u zich misschien af; hoe kan ik dit dan het beste doen?

De chiropractor is specialist op het gebied van problemen in het zenuwstelsel. Met de focus op de nek en rug. Daarom is ook rugpijn een van de meest voorkomende klachten waarmee patiënten naar de chiropractor komen, maar ook een van de klachten waarmee een chiropractor het meeste resultaat behaalt.

 

Ben Bolsenbroek – Neurologisch Chiropractor

“De ervaring leert dat juist deze vrouwen veel baat kunnen hebben bij chiropractie.”

Chiropractie tijdens de Zwangerschap is absoluut veilig

Bij chiropractie wordt het zenuwstelsel gestimuleerd, waardoor het zenuwstelsel beter communiceert met het bewegingsapparaat, waardoor problemen als bijvoorbeeld rugpijn verminderd kunnen worden. Omdat chiropractie nog niet bij iedereen bekend is, kunnen wij ons voorstellen dat u zich afvraagt of het verstandig is u zich chiropractisch te laten verzorgen tijdens een zwangerschap.

Ons antwoord hierop is: Zeker!

Onze chiropractische zorg is volledig veilig tijdens de zwangerschap. Omdat er bij chiropractie gebruik wordt gemaakt van de handen (chiropractie betekent vrij vertaald ‘behandelen met de handen’), is de zorg die u ontvangt makkelijk aan te passen op uw situatie. De zorg is naast persoonlijk dus compleet natuurlijk.

Omdat wij ons kunnen voorstellen dat u graag zeker weet dat er rekening wordt gehouden met uw situatie, zoals bijvoorbeeld tijdens een zwangerschap, vinden wij het erg belangrijk om u te betrekken in het zorgproces.

Zorg tijdens de Zwangerschap bij Chiropractie Praktijk Kennemerland

Bij Chiropractie Praktijk Kennemerland zijn wij bekend met het chiropractisch verzorgen van vrouwen die in verwachting zijn. De ervaring leert dat juist deze vrouwen veel baat kunnen hebben bij chiropractie. Zoals eerder benoemd heeft de stand van de wervelkolom en de bekken volgens onderzoek invloed op het verloop van de zwangerschap. Met chiropractie kan deze stand verbeterd worden, waardoor het lichaam beter kan omgaan met de grote veranderingen die optreden tijdens de zwangerschap en bevalling.

Wanneer de bekken goed staan, heeft dit ook invloed op de ligging van het kind, wat weer kan bijdragen aan de ontwikkeling van het kind. Hiernaast kan ook preventief verzorgen van de wervelkolom en bekken zinvol zijn tijdens de zwangerschap, voordat u pijn ervaart. Deze verzorging heeft dan hetzelfde effect.

Het kan dus van belang zijn om rugpijn die u ervaart tijdens uw zwangerschap, chiropractisch te laten verzorgen. Bij Chiropractie Praktijk Kennemerland vinden we het zeer belangrijk om in overleg met u een zorgplan samen te stellen, zodat al uw wensen gehoord worden.

Zeker in een delicate situatie zoals bij een zwangerschap. Herkent u de beschreven klachten of bent u benieuwd of wij preventief iets voor u kunnen betekenen om bij te dragen aan een optimale zwangerschap en bevalling? Neem dan vooral contact met ons op.

 

 

Chiropractische Zorg

Chiropractische zorg is gericht op herstel van het lichaam, nooit op onderdrukken van symptomen.

Lees Ook

Is een kraker hetzelfde als een chiropractor?

Is een kraker hetzelfde als een chiropractor?

Er worden met name twee benamingen gebruikt voor degene die chiropractische zorg verlenen: allereerst is dit natuurlijk de chiropractor, maar “kraker” is ook een welbekende term. In dit artikel leest u meer over de werkzaamheden van een chiropractor, oftewel een kraker.

Wat is het verschil tussen Mensendieck Therapie en Chiropractie?

Wat is het verschil tussen Mensendieck Therapie en Chiropractie?

Alternatieve geneeswijzen nemen een steeds prominentere rol aan binnen ons zorgstelsel. Dit is onder andere te zien in de cijfers: in 1977 kenden we in Nederland nog maar 5 soorten alternatieve geneeswijzen, terwijl er in 2004 al 404 soorten waren te onderscheiden (Bron: CBS).