Is chiropractie iets voor mij

Chiropractie is een milde behandelvorm en is daardoor geschikt voor mensen van jong tot oud. Het is begrijpelijk dat niet iedereen direct weet wat chiropractie precies inhoudt en daardoor kan het soms best lastig zijn om erachter te komen of chiropractie wel echt iets voor u is.

In dit artikel leest u wat voor soort klachten chiropractie kan verminderen en wat de mogelijke gezondheidsvoordelen kunnen zijn.

Meer informatie opvragen?

Stuur ons een mailtje of bel ons op 023-5427540

Klachtenvermindering na chiropractie

Als u klachten heeft met betrekking tot de wervelkolom, zoals hoofd-, nek- en rugklachten, of klachten rondom de spieren en gewrichten, zou chiropractie iets voor u kunnen zijn.

Naast pijnklachten in deze gebieden, kunt u ook last hebben van andere specifieke klachten waarbij u wellicht minder snel aan chiropractie als mogelijke uitkomst zou denken.

Voorbeelden van dit soort klachten zijn:

  • migraine
  • slaapproblemen
  • tintelingen/gevoelloosheid in benen en voeten
  • ischias
  • menstruatiepijn
  • duizeligheid
  • bekkenklachten (o.a. tijdens de zwangerschap)
  • groeipijn bij kinderen
  • sportblessures

De chiropractor is dus waarschijnlijk veel meer “all round” dan dat u in eerste instantie zou denken.

 

Ben Bolsenbroek – Neurologisch Chiropractor

“U kunt last hebben van specifieke klachten waarbij u wellicht minder snel aan chiropractie als mogelijke uitkomst zou denken. “

Hoe pakt een chiropractor klachten aan?

Het ondersteunen van het zenuwstelsel, zodat klachten verminderen, staat bij chiropractie centraal. Chiropractische zorg is dan ook gericht op herstel van het gehele lichaam en nooit op het onderdrukken van symptomen.

De chiropractor is door zijn uitgebreide kennis in de anatomie van de mens in staat om pijn en klachten te koppelen aan specifieke zenuwbanen. Vaak wordt pijn namelijk veroorzaakt door zenuwblokkades (neurologische blokkades).

Zenuwen worden dan geprikkeld door een bepaalde beknelling, bijvoorbeeld in de nek regio als u last heeft van hoofdpijn. Wat de chiropractor dan doet, is deze blokkade met behulp van handmatige druktechnieken proberen weg te nemen en te verzorgen, zodat de pijnprikkeling afneemt en u van uw klachten verlicht wordt. De chiropractor stelt op deze manier het lichaam weer in staat om zichzelf te herstellen.

De aanpak is dus geheel natuurlijk!

Complexe neurologische klachten

Naast eerder beschreven klachten, zijn wij bij Chiropractie Praktijk Kennemerland ook gespecialiseerd in het kunnen diagnosticeren en behandelen van complexe neurologische aandoeningen. Hierbij kunt u denken aan een hersenkneuzing/hersenschudding maar ook ADHD bijvoorbeeld. Onze praktijk is een van de weinige klinieken die succesvolle intensieve rehabilitatie voor dit soort klachten verzorgt.

Ben Bolsenbroek – Neurologisch Chiropractor

“Bij Chiropractie Praktijk Kennemerland zijn wij gespecialiseerd in het kunnen diagnosticeren en behandelen van complexe neurologische aandoeningen.”

Chiropractie om uw gezondheid te bevorderen

Naast gezondheidsproblematiek, richt chiropractie zich ook op het voorkomen van klachten. Chiropractie biedt daarom ondersteuning bij een optimale gezondheid. De essentie van chiropractie is het ongestoord laten functioneren van het zenuwstelsel. Dit zenuwstelsel bestuurd immers het hele lichaam en is dus ontzettend belangrijk! Een ongestoord zenuwstelsel (neurologisch stelsel) is dan ook essentieel voor een goede gezondheid. Doordat chiropractie naar een optimale gezondheid streeft, kan chiropractie een preventieve werking hebben op eventuele toekomstige klachten.

Gezondheidsvoordelen van chiropractie kunnen bijvoorbeeld een gezondere rug en nek zijn. Doordat de chiropractor handmatig gewrichtscorrecties kan aanbrengen, kan dit leiden tot een betere houding en kan het ervoor zorgen dat het zenuwstelsel meer ruimte krijgt en dus efficiënter te werk kan gaan. Daarnaast kan chiropractie een boost zijn voor je immuunsysteem. Als de wervelkolom netjes in verhouding is, vindt er een efficiënte signaaloverdracht tussen het centrale zenuwstelsel en de rest van de zenuwbanen plaats. Als de wervelkolom niet goed in verhouding staat, kunnen signalen minder goed hun doel bereiken, waardoor lichamelijke functies niet optimaal werken. Chiropractie kan deze verhouding weer in balans brengen en zo zorgen voor een sterker immuunsysteem.

Chiropractie als preventie van klachten

Veel mensen streven tegenwoordig naar een bewuste en gezonde levensstijl. Chiropractie past met haar natuurlijke aanpak erg goed bij de tijdgeest van nu. Als u bewuster wilt leven, geen gebruik van medicijnen wilt maken als dit niet nodig is en een natuurlijke basis belangrijk vindt, zou chiropractie wel eens bij u kunnen passen! Ook als u (nog) geen klachten ervaart, maar wel een levensstijl heeft waarbij snel klachten zouden kunnen ontstaan (denk bijvoorbeeld aan (top)sporters, (zwaar) fysiek werk of juist een sedentair beroep waarbij u lange tijd achter een computer moet doorbrengen), zou chiropractie zeker een goede uitkomst kunnen zijn!

Chiropractie Praktijk Kennemerland

Overweegt u een chiropractische behandeling bij onze praktijk? U kunt bij Chiropractie Praktijk Kennemerland altijd geheel vrijblijvend een afspraak maken. Zo kunt u zelf ervaren of chiropractie bij u past. Heeft u vragen? Neem dan zeker contact met ons op! Wij geven u graag meer informatie en beantwoorden uw vragen.

Chiropractische Zorg

Chiropractische zorg is gericht op herstel van het lichaam, nooit op onderdrukken van symptomen.

Lees Ook

Wat kunt u doen tegen Migraine

Wat kunt u doen tegen Migraine

Jaarlijks heeft ongeveer 10% van de Nederlandse bevolking last van migraineaanvallen. Gemiddeld krijgen deze mensen twee aanvallen per maand. Iedereen kan in zijn of haar leven wel eens een aanval krijgen.

Het belang van een Regelmatig bezoek aan de Chiropractor

Het belang van een Regelmatig bezoek aan de Chiropractor

We weten allemaal dat als u klachten heeft u daar wat aan laat doen. Dat is logisch want u wilt van de klacht af zijn. Heeft u bijvoorbeeld last van uw rug, dan gaat u bijvoorbeeld naar een chiropractor om van uw rugklachten af te komen.