Hulp bij Concentratieverlies en Aandachtsproblemen door het trainen van uw Zenuwen.

Focus en het kunnen behouden van aandacht zijn essentieel voor ons allemaal. Zonder goede focus is het moeilijk om ons werk te doen, auto te rijden of zelfs een gesprek te voeren. Ook het kunnen behouden van aandacht en concentratie zijn van groot belang bij alledaagse handelingen. Dit geldt niet alleen voor volwassenen maar ook voor kinderen. Ook naar school gaan of het het meedoen tijdens een spelletje wordt een heel stuk lastiger zonder goede concentratie. Helaas komen er steeds meer volwassenen en kinderen met allerlei concentratie en aandachtsproblemen. Dit is een ontwikkeling waar wij als Neurologische gespecialiseerde chiropractie praktijk graag een halt toe willen roepen. Om deze reden zijn wij sinds 2 juli 2018 gestart met onze Interactieve Metronoom training (IM). Met deze intensieve maar effectieve training helpen wij kinderen en jongvolwassenen bij neurologische problemen. U kunt hierbij denken aan gedragsproblemen of leerproblemen. IM kan echter ook bij motorische problemen of bij traumaherstel worden ingezet.  

Graag willen wij u een inkijk geven in ideeën achter deze intensieve behandeling.

De naam voor de behandeling is niet voor niets interactieve metronoom TRAINING. We gaan dan ook samen, intensief aan de slag. We gaan namelijk ons neurologische stelsel trainen om op de juiste wijze op prikkels te reageren.

Meer informatie opvragen?

Stuur ons een mailtje of bel ons op 023-5427540

Interactieve Metronoom Training in de Praktijk

Hierbij krijgt de patiënt een serie van signalen van onze computer. Deze signalen kunnen een opdracht tot een beweging of gedraging zijn. De signalen bestaan bijvoorbeeld uit een tonen met achtergrondgeluiden. Ons systeem meet daarna de reactie van de cliënt.

De computer geeft bijvoorbeeld een toon die aangeeft dat er ritmisch met de tenen getrapt moet worden. Een sensorische mat op de grond registreert vervolgens de snelheid en de accuratie van de beweging. De meting hiervan vertelt ons hoe goed het lichaam de prikkel verwerkt.

De timing van de beweging is bijvoorbeeld een indicatie hoe goed het lichaam de toon kan onderscheiden van de achtergrondgeluiden. Eén van de doelen van de behandeling is om na een serie van sessies steeds beter geluiden van de achtergrond te kunnen onderscheiden.

Hierbij is sterke concentratie vereist, om deze reden wordt de concentratie dan ook gestimuleerd tijdens de oefeningen.

Ben Bolsenbroek – Neurologisch Chiropractor

“Een wereld van verschil voor kinderen en jongvolwassenen met neurologische problemen.”

Bewezen Resultaten van Interactieve Metronoom Training

Een groot deel van het onderzoek met en naar Interactieve Metronoom training is gedaan bij kinderen. Hierbij kwam er bijvoorbeeld een sterk positief resultaat voor kinderen met bekende aandachtsstoornissen als ADHD. Na een 15tal sessies, bleken kinderen zich duidelijk beter te kunnen concentreren.

Op dezelfde wijze zijn positieve resultaten verkregen voor schoolprestaties en motorische coördinatie.

Timing als de basis van het Herstel

Bij veel van de beschreven problemen is timing een groot onderdeel van het probleem. Door het missen van signalen of door een gebrekkige verwerking van de signalen, is de timing van de reactie verkeerd. Juist deze timing wordt aangepakt bij IM.

Interactieve Metronoom Training bij Chiropractie Kennemerland

Wij zijn blij en trots dat wij vanaf heden deze training mogen aanbieden. Met slechts een tiental locaties in Nederland, behoren wij graag tot de koplopers.

Wij helpen u graag bij uw (neurologische) problemen. Neemt u contact met ons op voor een startonderzoek zodat ook u of uw kind kan profiteren van een gezond neurologisch systeem.

Chiropractische Zorg

Chiropractische zorg is gericht op herstel van het lichaam, nooit op onderdrukken van symptomen.

Lees Ook

Verbeter uw immuunsysteem door ondersteuning van de chiropractor

Verbeter uw immuunsysteem door ondersteuning van de chiropractor

Het immuunsysteem zorgt ervoor dat het lichaam wordt beschermd tegen aanvallen en indringers van zowel binnenuit als buitenaf. Het is dus een afweersysteem dat virussen, bacteriën, schimmels en parasieten buiten houdt en afvalstoffen en zieke lichaamscellen vanuit het lichaam opruimt.

Chiropractie bij onverklaarbare pijnklachten

Chiropractie bij onverklaarbare pijnklachten

anneer we het hebben over onverklaarbare pijnklachten dan hebben we het over klachten waar, na medisch onderzoek, geen lichamelijke oorzaak voor de klachten te vinden is. Er is geen sprake van ziekte, beschadiging of een andere aandoening die een verklaring voor de klachten zou kunnen geven.

Hoe kan een chiropractor helpen bij evenwichtsklachten

Hoe kan een chiropractor helpen bij evenwichtsklachten

Evenwichtsstoornissen zijn een veel voorkomende klacht, die gelukkig goed te behandelen is. Over het algemeen komt een evenwichtsstoornis tot stand doordat er een verkeerd signaaltje naar de hersenen wordt gestuurd, waardoor het lichaam kort uit balans raakt.