Ik heb nog steeds Last van een Hersenschudding die Ik heb Opgelopen in Mijn jeugd

Wanneer kinderen hun hoofd bezeren door bijvoorbeeld een val of tijdens sport, kunnen zij net zo goed als volwassenen een hersenschudding oplopen.

Door de klap die de hersenen te verduren krijgen tijdens het incident, is de hersenfunctie tijdelijk verminderd. Hierdoor kunnen bij kinderen klachten optreden zoals tijdelijk verlies van bewustzijn, in de war zijn en geheugenverlies. Deze symptomen verschillen in principe niet van die van een hersenschudding bij volwassenen, maar kunnen bij kinderen soms moeilijker te herkennen of te plaatsen zijn.

Dit kan ertoe leiden dat een hersenschudding bij kinderen niet wordt opgemerkt of onvoldoende wordt behandeld. U kunt zich voorstellen dat wanneer de juiste maatregelen niet worden genomen voor optimaal herstel van een hersenschudding, klachten nog zeer lang kunnen blijven aanhouden.

Dit terwijl de herstelperiode van een hersenschudding soms lang is en vraagt om maatregelen (zoals meer rust nemen) die niet altijd adequaat worden nageleefd. U kunt dit vergelijken met iedere andere lichamelijke blessure: wanneer u hiervan niet goed herstelt, blijft het geblesseerde gevoelig.

 

Meer informatie opvragen?

Stuur ons een mailtje of bel ons op 023-5427540

Langdurige Gevolgen Hersenschudding

Het kan dus zeker zo zijn dat u nog last heeft van een hersenschudding die tijdens de jeugd is opgelopen. Wij zien dan ook wekelijks cliënten die nog last hebben van een hersenschudding van soms wel tientallen jaren geleden.

U vraagt zich misschien af: is daar nog wel iets aan te doen?

Het antwoord is: absoluut!

Het brein is gelukkig zeer veerkrachtig en kenmerkt zich door zijn grote adaptieve vermogen, oftewel hersenplasticiteit. Dit houdt in dat het brein zich tot op een zekere hoogte kan herstellen en nieuwe verbindingen tussen hersencellen kan vormen. Dit mechanisme komt zeer goed van pas bij herstel van letsel of een aandoening, zo ook bij een herstel van een hersenschudding.

Vermoedt u dat u nog last heeft van een oude hersenschudding? Wij zullen u nu wat informatie geven over mogelijke symptomen die u nu nog heeft en wat wij wellicht voor u kunnen betekenen.

 

Ben Bolsenbroek – Neurologisch Chiropractor

“U vraagt zich misschien af: is daar nog wel iets aan te doen?
Het antwoord is: absoluut! “

Signalen van een Verwaarloosde Hersenschudding uit de Jeugd

Er zijn veel klachten die mogelijk verklaard kunnen worden door het letsel van een hersenschudding uit uw jeugd. Resterende klachten van een oude hersenschudding kunnen zich uiten door bijvoorbeeld hoofdpijn, moeite met concentreren en vermoeidheid.

Deze symptomen zijn dus anders dan die wij eerder benoemden toen het ging over klachten vlak na het oplopen van de hersenschudding. Dit zou voor verwarring kunnen zorgen bij het herkennen van ouder letsel. Deze restklachten lijken misschien onschuldig, maar kunnen een groot effect hebben in het dagelijks leven. Zo kunt u bijvoorbeeld moeite hebben met het volhouden van een drukke leefstijl en snel overprikkeld raken. Bij inspannende of vermoeiende situaties kan dan ook nog eens hoofdpijn optreden. Er zijn hiernaast nog andere klachten die per persoon verschillen die in verband kunnen worden gebracht met onvoldoende herstel van een hersenschudding tijdens de jeugd. Deze kunnen per persoon verschillen.

 

Zorg bij een Verwaarloosde Hersenschudding bij Chiropractiepraktijk Kennemerland

Wat kunnen wij voor u betekenen? Chiropractie Praktijk Kennemerland maakt gebruik van het eerder benoemde principe van hersenplasticiteit om uw brein aan te sporen zichzelf te herstellen. Hierbij kijken wij bij de behandeling grondig naar uw geval als individu, om een zo passend mogelijk zorgprogramma voor u op te stellen.

Wij bieden u dan ook alleen hulp aan als wij denken dat u baat hebt bij onze behandelmethoden. Bij het opstellen van het zorgplan wordt eerst in kaart gebracht welke hersendelen mogelijk schade hebben opgelopen. Om deze gebieden te herstellen, worden ze gestimuleerd om nieuwe verbindingen tussen de cellen aan te maken. Door gebruik van chiropractie geven wij uw brein dus de kans om zichzelf te herstellen. Dit om het herstelproces van uw hersenschudding te bevorderen.

Herkent u zich in het beschreven beeld? Neem dan alstublieft contact met ons op. Wij kijken graag samen met u wat wij aan uw klachten kunnen doen.

 

Chiropractische Zorg

Chiropractische zorg is gericht op herstel van het lichaam, nooit op onderdrukken van symptomen.

Lees Ook

Chiropractische Zorg bij Niet Aangeboren Hersenletsel

Chiropractische Zorg bij Niet Aangeboren HersenletselIn de medische wereld wordt een sterk onderscheid gemaakt tussen aangeboren en niet aangeboren hersenletsel. Met aangeboren hersenletsel worden dus aandoeningen bedoeld die iemand van voor de geboorte heeft. Deze...

Een Duidelijke Uitleg en een Voorbeeld van Brain Plasticty

Een Duidelijke Uitleg en een Voorbeeld van Brain PlastictyEen term die steeds bekender begint te worden onder mensen met een interesse in gezondheid, is brain plasticity. Brain plasticity is grofweg te vertalen met de plasticiteit van het brein. Wat eigenlijk neerkomt...

Chiropractie bij Pijnklachten

Chiropractie bij Pijnklachten Het zal u misschien verbazen maar chiropractoren behandelen geen pijn. Dit klinkt waarschijnlijk verrassend want veel mensen gaan met pijnklachten toch echt naar chiropractor. En veel van deze mensen zijn na verloop van tijd ook...