1. Chiropractie
 2.  » Hoe snel na een behandeling werkt chiropractie?

Hoe snel na een behandeling werkt chiropractie?

datum
december 2021
leestijd
8 minuten
 1. Chiropractie
 2.  » Hoe snel na een behandeling werkt chiropractie?

Hoe snel na een behandeling werkt chiropractie?

datum
december 2021
leestijd
8 minuten
Behandeling Duurzame Chiropractie

Wat houdt een chiropractische behandeling in?
Chiropractie is een vorm van alternatieve zorg die zich bezighoudt met het zenuwstelsel en blokkades hiervan. Omdat het zenuwstelsel wijdverspreid is door het hele lichaam, is het de overtuiging van chiropractoren en veel positieve (ex-)cliรซnten, dat veel klachten bij de bron kunnen worden aangepakt door het zenuwstelsel als uitgangspunt te nemen.

Verstoringen of blokkades in het zenuwstelsel kunnen optreden door fysieke problemen als een hernia maar ook door bijvoorbeeld stress. Daarnaast kan chiropractie ook preventief werken door de optimale omstandigheden voor een goedwerkend zenuwstelsel te creรซren voordat zich er klachten voordoen. De chiropractor zal u geen medicatie voorschrijven om symptomen te onderdrukken, maar slechts gebruikmaken van het vermogen van uw eigen lichaam om de gezondheid te bevorderen.

Bij onze praktijk merken wij dat de interesse voor chiropractische zorg groeit: volgens de Nederlandse Chiropractie Associatie dreigt er zelfs een tekort aan bekwame chiropractoren. Dit blijkt ook uit de vragen die wij krijgen van belangstellenden voor chiropractische zorg. Zo vragen veel mensen zich wellicht af: Hoe snel na de behandeling werkt chiropractie?

Een duurzaam herstel met Chiropractie

Het is logisch dat wanneer u last heeft van lichamelijke kwaaltjes, u hier zo snel mogelijk vanaf wilt. Waarschijnlijk bent u gewend dat wanneer u met een klacht bij een arts komt, deze wat voorschrijft om uw lasten te verlichten. Echter is hiermee de bron van de klachten niet altijd aangepakt.

Chiropractische zorg werkt anders: onze overtuiging is dat de klachten die wij behandelen voortkomen uit een algehele disbalans in uw lichaam. Wij pakken niet de klachten aan maar de bron ervan, en als fijne bijkomstigheid verdwijnen de symptomen daarmee ook.

Om deze reden is chiropractie een duurzame vorm van zorg, onze zorgverlening is gericht op het voordeel van herstel op de lange termijn en niet op de โ€˜quick fixโ€™. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat de klachten afnemen tijdens het behandeltraject, maar dat de bron van de klachten nog niet genoeg is gecorrigeerd. Te vroeg stoppen met chiropractische zorg is dan ook niet raadzaam, wij adviseren u om de specialist hierin te vertrouwen.

Duurzaam-herstel-chiropractie

Het persoonlijke behandelproces

Hoe snel en gemakkelijk uw herstelproces verloopt is vooral afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Een belangrijke factor hierin is bijvoorbeeld wat de oorzaak is van uw klachten: als u een ernstige aandoening heeft (gehad) dan merkt u wellicht veel minder snel verbetering van uw klachten dan wanneer u alleen maar last heeft van rugpijn.

Daarnaast speelt de duur van de klachten een grote rol, heeft u al lang last van lichamelijke ongemakken of zijn deze recent begonnen? Dit kan een indicatie geven van in welke mate het probleem effect heeft op uw lichaam en dus ook hoe makkelijk het is om de oorzaak weg te nemen met chiropractische zorg.

Uiteindelijk spelen ontzettend veel factoren mee in het verloop van uw herstel. Hierbij kunt u denken aan uw leeftijd, fysieke conditie of gemoedstoestand. Hoelang het duurt tot genezing optreedt is echt voor iedereen anders, en wij kunnen hier op voorhand of tijdens het behandeltraject geen indicatie van geven. Ieder mens en ieder lichaam is anders, sommige cliรซnten met dezelfde klachten vereisen meer behandelingen dan anderen zonder dat daar soms een duidelijke aanleiding voor is.

Het heeft dan ook weinig zin om uw eigen traject naar herstel te vergelijken met die van een ander. Daarvoor zijn de verschillen tussen mensen echt te groot.

Chiropractie Praktijk Kennemerland

Bij Chiropractie Praktijk Kennemerland kunt u erop vertrouwen dat wij transparant zijn over het verloop van uw herstel. Wij kunnen u advies geven over de duur van het behandelen op basis van onze expertise en zullen dit eerlijk doen. Uiteindelijk bent u natuurlijk altijd vrij om meer of minder behandelingen in te plannen wanneer dat voor u goed voelt.

Chiropractie Praktijk Kennemerland hecht daarnaast grote waarde aan persoonlijk toegespitste zorg. Wij zullen u alleen in behandeling nemen wanneer wij geloven dat u baat heeft bij chiropractie en nemen ten alle tijde uw persoonlijke situatie in acht.
Bent u benieuwd geworden naar wat Chiropractie Praktijk Kennemerland voor u kan betekenen of heeft u nog verdere vragen?

U bent van harte welkom om vrijblijvend contact op te nemen met onze praktijk.

Gesprek met Chiropractie Praktijk Kennemerland

Voor vrijblijvende informatie kunt u het contactformulier invullen. Een van onze assistentes zal u binnen 48 uur bellen om u vragen zo goed mogelijk te beantwoorden.

 

  Functionele Neurologie

  Het 5-daagse traject heeft mij enorm veel gebracht

  Ik zat thuis met een zware concentratie en vermoeidheidsproblemen na een aanrijding en was uit het veld geslagen. Na een aantal tests bleek dat ik helemaal uit balans was en jullie konden dat rechtzetten. Ik voelde mij begrepen. Ik ga de dag weer door met energie! - Jan, deelnemer 5-daagse behandeltraject

  Chiropractie

  Vakkundig & aardig!

  In verband met RSI klachten bij Ben gekomen en na jaren van fysio zonder resultaat hielp de behandeling bij Ben binnen weken. Vakkundig personeel en altijd aardig!

  Functionele Neurologie

  Wij willen dat mensen weer worden zoals ze waren voor het incident

  Soms kunnen mensen met 10% verbetering het leven alweer aan. Ik zou iedereen aanraden die nog een zorgvraag heeft, in elk geval te laten onderzoek of we iets voor ze kunnen betekenen - Ben, specialist in functionele neurologie

  Chiropractie

  Hier kom je ECHT van je klachten af

  Hier kom je echt van je klachten af. Echt aan te raden!

  Functionele Neurologie

  Ik voel mij weer gewoon mens!

  Sporten, fietsen, traplopen, autorijden, het ging allemaal niet meer. Halverwege het traject had ik al minder pijn en lukte kleine dingen weer. Inmiddels kan ik weer gewoon van het leven genieten - Pearl, deelnemer 5-daagse behandeltraject

  Chiropractie

  Echte aanrader!

  Hier kom je echt van je klachten af. Echt aan te raden!

  “Ik ervaarde veel pijnklachten in mijn nek en schouder. Dat straalde zich uit naar mijn onderrug en rechterbeen. Na mijn eerste afspraak bij Ben Bolsebroek zijn mijn klachten voor 80 % verbeterd. Ik ervaarde gelijk verlichting. Ik kon eindelijk een nacht door slapen zonder pijnklachten, minder last van oorsuizingen en meer stabiliteit in mijn lichaam. Echt een verbetering. Geen 5 sterren maar 10 sterren waard.”

  – Van Bosch