Hoe Duur is Chiropractie

Dit is een vraag die regelmatig langskomt op fora of Facebookpost en zelfs in onze eigen chiropractiepraktijk, hoe duur is chiropractie?

Dit is duidelijk een vraag naar de kosten van chiropractie. Wij willen u graag meer vertellen over die kosten.

Wat wij u echter nog liever laten zien, is wat de waarde van chiropractie kan zijn. Immers, chiropractie heeft altijd als doel om een optimale gezondheid te bereiken en het is lastig om daar een prijs aan te verbinden. Een goede gezondheid zorgt vanzelfsprekend ook voor flinke kostenbesparingen en voor minder uitgaven aan zorg.

De vraag hoe duur chiropractie is, is daarom niet zomaar te beantwoorden. We leggen u graag in dit artikel uit wat we daarmee bedoelen.

Het tarief voor een consult is 62,50 euro. Hiervan kan echter een deel worden teruggekregen van de zorgverzekeraar.

En u kunt door het bezoek aan een chiropractor ook fors besparen op andere gezondheidzorg. (wie geeft er geen geld uit aan medicijnen, hulpmiddelen, supplementen of bezoeken van therapeuten?) Wanneer deze zaken worden meegenomen, dan levert het bezoek aan een chiropractor vaak zelfs geld op!

Meer informatie opvragen?

Stuur ons een mailtje of bel ons op 023-5427540

Wordt Chiropractie Vergoed door de Verzekering?

Een belangrijk deel van het antwoord op de vraag hoe duur chiropractie is, ligt aan de vergoeding vanuit de zorgverzekeraar. Inmiddels is chiropractie door nagenoeg alle verzekeraars erkend als gezondheidszorg, wat ervoor zorgt dat de meeste aanvullende pakketten chiropractie vergoeden.

Omdat verschillende verzekeraars verschillende methoden van vergoeding hanteren is het belangrijk dat u dit bij uw eigen verzekeraar controleert. U kunt dan het beste letten op welke aanvullend pakket chiropractie vergoed, hoeveel consulten er worden vergoed en hoeveel de vergoeding per consult is.

Omdat het bezoeken van een chiropractor een investering is in uw gezondheid, vinden wij de vraag belangrijker wat chiropractie u dan oplevert.

Ben Bolsenbroek – Neurologisch Chiropractor

“Omdat het bezoeken van een chiropractor een investering is in uw gezondheid, vinden wij de vraag belangrijker wat chiropractie u dan oplevert.”

Wat levert Chiropractie op?

Heel kort door bocht; u bezoekt een chiropractor om u gezonder te voelen. Dit kan zich op allerlei manieren uiten en hoeft niet altijd te betekenen dat mensen met een daadwerkelijk klacht komen.

Een betere gezondheid kan ook betekenen dat u geconcentreerder kunt werken of dat u zich meer vitaal voelt. Wij hebben ook cliënten die wij mogen bijstaan bij specifieke doelen met betrekking tot productiviteit of slaapcomfort.

Gezondheidswinst kan zo direct en indirect geld opleveren. Wanneer u productiever bent, kan dit direct gevolgen hebben voor zaken als promotie of het sneller afronden van projecten.

Hiernaast kunt u ook flink besparen op andere uitgaven aan uw gezondheid. Veel mensen maken bijvoorbeeld gebruik van slaaptabletten, medische hulpmiddelen of natuurlijk het voorkomen van een bezoek aan een specialistisch arts.

Ben Bolsenbroek – Neurologisch Chiropractor

“Gezondheidswinst kan zo direct en indirect geld opleveren. Wanneer u productiever bent, kan dit direct gevolgen hebben voor zaken als promotie of het sneller afronden van projecten. “

Regelmatige Controles voor een Gezonde Besparing

In onze praktijk adviseren wij mensen altijd om op regelmatige basis een chiropractor te bezoeken. Een dergelijk bezoek hoeft niet lang te duren en hoeft ook niet op een klacht gericht te zijn.

Deze terugkerende checks zijn voornamelijk om uw gezondheid te monitoren. Door tijdig zaken te signaleren kunnen deze in een vroeg stadium worden tegengegaan. Nog beter is het door regelmatige controles en “onderhoud” klachten en functieverlies te voorkomen. U bezoekt immers om dezelfde reden een garage voor een onderhoudsbeurt, hiermee voorkomt u latere grote reparaties. Ditzelfde principe is ook bij chiropractie van toepassing

Kortom, het bezoek aan een chiropractor wordt meestal via een aanvullende verzekering vergoed, dit kun u zelf controleren of bij ons navragen.

De (middel)lange termijn besparing is echter veel groter. Door het bezoek aan een chiropractor kunt u op een hoger niveau presteren en bespaart u fors op gezondheidsuitgaven.

Chiropractische Zorg

Chiropractische zorg is gericht op herstel van het lichaam, nooit op onderdrukken van symptomen.

Lees Ook

Een betere Afweer door Chiropractie (Verbeter uw Immuunsysteem)

  Een betere Afweer door Chiropractie (Verbeter uw Immuunsysteem) Wat de huidige corona crisis duidelijk maakt, is dat wij zowel als samenleving en als persoon, kwetsbaar zijn voor sommige micro-organismen. De gezondheidszorg doet wat zij kan, maar het blijft een...

Heb ik een Hersenschudding gehad

  Heb ik een Hersenschudding gehad Chiropractie praktijk Kennemerland heeft chiropractische neurologie als specialisatie dit betekent dat wij experts zijn op het gebied van aandoeningen, klachten, problemen en verstoringen van het zenuwstelsel. Een groot...

Chiropractie bij Hernia en Zwangerschap

  Chiropractie bij Hernia en Zwangerschap Tijdens de zwangerschap zijn rug- en bekkenklachten een algemeen bekend probleem. Ongeveer 50% van de zwangere vrouwen krijgt hier mee te maken, vaak tussen de 5de en 7de maand. Gedurende een zwangerschap verandert er...