Heb ik een verwaarloosde hersenschudding?
Heb ik een verwaarloosde hersenschudding?
Specialist in Neurologische klachten
Specialist in Neurologische klachten
Belangrijk om te weten voordat u de blog leest.
U bent op de website van Chiropractie-kennemerland.nl. In deze blog zult u de naam “Amsterdam Brain Center” zien. Amsterdam Brain Center is onderdeel van Chiropractie Praktijk Kennemerland. Mocht u contact opnemen via de website, dan wordt er opgenomen door Chiropractie praktijk Kennemerland. Meld dan dat u voor Amsterdam Brain Center belt en vragen heeft over uw klacht of direct een afspraak wil maken voor u klacht.
Dit is gelukkig ook best vaak hoe een (lichte) hersenschudding verloopt. Klap > Rust > Herstel.
Maar u heeft ongetwijfeld ook gehoord van iemand die jaren geleden een blessure aan zijn knie/enkel/schouder heeft opgelopen en die hier nog steeds met enige regelmaat last van heeft.
Niet voor niets lopen heel veel vrouwen/mannen op de sportvelden met kniestukken, liesbroekjes of een brace omdat er toch nog wat restschade is na een blessure.
Deze restschade kan er ook zijn bij een hersenschudding. En net als een verwaarloosde enkelblessure, kan een verwaarloosde hersenschudding ook lang na het oorspronkelijke ongeluk nog veel klachten geven.
U lees in dit artikel of het aannemelijk is dat u nog steeds last ondervindt van een hersenschudding uit het verleden.
Signalen dat u een verwaarloosde hersenschudding heeft
Uw brein heeft een heel aantal taken. Niet alleen zorgen uw hersenen voor bewegen en nadenken. Ook concentratie, energieniveau en stemming worden voor een groot deel in uw hersenen bepaald.
Omdat het brein zoveel verschillende taken heeft en zoveel onderdelen van ons lichaam aanstuurt, kunnen er ook heel veel zaken ontregelt zijn na een hersenschudding. Want een hersenschudding is een tijdelijke blessure/beschadiging van uw brein waardoor dit brein zijn taken tijdelijk niet goed kan uitvoeren. Hierdoor is het brein even niet in staat volledig te functioneren.
De signalen die een brein afgeeft dat een hersenschudding nog niet is verwerkt, zijn dan ook signalen dat het brein zijn taak niet volledig aankan. Hierbij komen er vaak een aantal gebieden vaak naar voren.
Minder Energie (vermoeidheid/anders slapen): We hebben dagelijkse een bepaalde hoeveelheid energie. Dit is meestal geen lichamelijke energie, we zijn immers na een dag reizen of kantoorwerk minstens net zo vermoeid als na een sportwedstrijd. Dit is met name mentale energie.
De kracht om het huis uit te gaan, taken af te werken of te investeren in nieuwe dingen.
Wanneer ons brein niet is opgewassen tegen al de prikkels die wij binnenkrijgen, dan geven onze hersenen aan dat er geen ruimte meer is voor nog meer prikkels.
Het brein zit “vol”. We hebben dus weinig interesse en weinig energie voor nieuwe zaken. Ons brein is namelijk nog niet op haar oude capaciteit en heeft daardoor minder energie dan het vroeger had.
Wanneer u dus maanden/jaren na een hersenschudding of klap op het hoofd nog steeds niet de energie van vroeger hebt, dan is de kans heel reëel dat dit het gevolg is van een hersenschudding die niet geheel is hersteld.
Wij bieden u graag een aantal handvatten om deze periode beter door te komen.
Hoofdpijn: Wij horen van heel veel cliënten dat zij na een hersenschudding nog jaren hoofdpijn houden. Dit gebeurt met name op momenten dat zij vermoeid zijn, gestrest zijn of een ander ritme aanhouden.
Net zoals bij het verminderde energieniveau is ook de hoofdpijn vaak een signaal dat het brein nog niet bestand is tegen te veel prikkels.
Stemmingswisselingen: Dit is een klacht die niet alleen door degene met de hersenschudding wordt ervaren maar ook vaak door de omgeving. Mensen kunnen in de periode na een hersenschudding, sneller geprikkeld raken.
Hier wordt dan op gereageerd met een andere reactie als dat er vroeger gebeurde. Dit hoeft niet alleen een fellere reactie zijn, mensen kunnen ook juist vlakker of stiller worden na een verwaarloosde hersenschudding.
Gesprek met Amsterdam Brain Center
Voor vrijblijvende informatie kunt u het contactformulier invullen. Een van onze assistentes zal u binnen 48 uur bellen om u vragen zo goed mogelijk te beantwoorden.
“Vandaag mijn zoon gehaald na een week intensieve behandeling. Vorig jaar juni kreeg hij een motorongeluk, met als gevolg een zware hersenschudding. De reguliere zorg kon hem niet verder helpen, het devies was, leer er maar mee leven. Ik heb me grote zorgen gemaakt de afgelopen anderhalf jaar tot we terecht kwamen bij CPK in Haarlem. Vanaf dag 1 hadden we er een goed gevoel bij en na de eerste testen hebben we besloten dat mijn zoon de intensieve week moest volgen. Na 5 dagen intensieve behandeling door Jessie heb ik een andere zoon terug. Hij is weer vrolijk, kan het geluid van z’n moeder en een muziekje tegelijkertijd aan. Het is ongelooflijk wat jullie hebben bereikt in 5 dagen! Ontzettend bedankt voor jullie professionaliteit, goede zorgen en natuurlijk het resultaat wat tot nu toe al is bereikt!”
– Liesje Blue
Functionele neurologie bij een verwaarloosde hersenschudding
Wij beginnen dan altijd eerst met het onderzoeken of er wel sprake is van een hersenschudding die niet voldoende is hersteld.
Wanneer we constateren dat dit inderdaad zo is, dan bieden wij een speciaal programma aan dat volledig is gericht op het herstel van het brein (of meer specifiek bepaalde breinfuncties).
Het eerste onderzoek is het Functioneel Neurologisch Onderzoek. Tijdens dit onderzoek komt u een dagdeel naar onze praktijk in Haarlem, waar u ontvangen wordt door één van onze experts in neurologische klachten.
Het functioneel neurologisch onderzoek
De onderdelen en volgorde van het functioneel neurologisch onderzoek zijn als volgt:
Vraaggesprek
Als eerst zal er een vraaggesprek plaatsvinden. Dit zal gebeuren met twee Functioneel Neurologische experts. Dit zijn Jesse Alexander en Ben Bolsenbroek.
Volledig lichamelijk functioneel neurologisch onderzoek
In dit gedeelte wordt het perifere en het centrale zenuwstelsel onderzocht en geanalyseerd. Het perifere zenuwstelsel is het zenuwstelsel aan de buitenzijde van het lichaam, dit zijn o.a. de ledematen. Onder het centrale zenuwstelsel verstaan wij de hersenen en het ruggenmerg.
Kwantificeren van testuitslagen
In deel 1 van het onderzoek worden veel tests gedaan. In dit deel van het onderzoek worden alle uitslagen gekwantificeerd. Met behulp van machines en apparatuur worden alle uitslagen meetbaar gemaakt. Dit wil zeggen dat alle uitslagen in waardes worden uitgeschreven.
Uitleg gegevens en bevindingen met voorstel tot intensief behandeltraject
In de laatste deel zullen de gekwantificeerde gegevens en bevindingen met u besproken worden. Ook zullen wij het behandeltraject dat wij hebben gemaakt aan u voorstellen.
Gesprek met Amsterdam Brain Center
Voor vrijblijvende informatie kunt u het contactformulier invullen. Een van onze assistentes zal u binnen 48 uur bellen om u vragen zo goed mogelijk te beantwoorden.
Herstel van je hersenletsel
Eén week intensief behandelen
Stap 1
Vrijblijvend intakegesprek (online)
Jij vertelt onze specialist over jouw neurologische klachten. Zo bepalen wij of je geschikt bent voor het functioneel neurologisch onderzoek.
Stap 2
Het Functioneel Neurologisch onderzoek
Een inhoudelijk gesprek met onze specialist in neurologische klachten, lichamelijk onderzoek met diverse testen, bespreken van de uitslagen en mogelijkheid naar intensief behandeltraject.
Stap 3
Het 5 daagse behandeltraject
De weg naar herstel van jouw hersenletsel klachten.
Het 5 daagse behandeltraject
Deze 5 dagen beslaan ook het volledige behandeltraject. Het is een kort, intensief en compleet traject dat na dag 5 wordt afgesloten. Er komt geen vervolg.
In dit behandeltraject kunnen onder meer de volgende testen worden gedaan:
- Meting van oogbeweging
- Meten van draaiduizeligheid
- Balans testen en metingen
- Analyse van oogsprongsbeweging
- Een psychosociale test
Wilt u weten of uw klachten aan een (oude) hersenkneuzing te wijten zijn en of onze behandelingen u kunnen helpen? Plan dan een vrijblijvend telefonisch gesprek in met één van onze neurologische experts in.
Samen met hen kunt u bepalen of een functioneel neurologisch onderzoek u kan helpen en of u in aanmerking komt voor het 5-daagse behandelprogramma.
Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief
U heeft deze blog gelezen omdat u of iemand uit uw omgeving te maken heeft met neurologische klachten. In onze maandelijkse nieuwsbrief worden meer vragen beantwoord rondom deze vaak onbegrepen klachten en wordt meer uitgelegd over onze behandelmethoden en resultaten.
Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief:
Gesprek met Amsterdam Brain Center
Voor vrijblijvende informatie kunt u het contactformulier invullen. Een van onze assistentes zal u binnen 48 uur bellen om u vragen zo goed mogelijk te beantwoorden.