Heb ik een Verwaarloosde Hersenschudding?

Iedereen kent wel het standaard verhaal van een hersenschudding. Iemand stoot hard zijn hoofd bij een val of een botsing en heeft vervolgens hoofdpijn en is misselijk. Door daarna een tijdje rustig aan te doen, worden de klachten minder en lijkt de schade weer hersteld.

Dit is gelukkig ook best vaak hoe een (lichte) hersenschudding verloopt. Klap > Rust > Herstel.

Maar u heeft ongetwijfeld ook gehoord van iemand die jaren geleden een blessure aan zijn knie/enkel/schouder heeft opgelopen en die hier nog steeds met enige regelmaat last van heeft. Niet voor niets lopen heel veel vrouwen/mannen op de sportvelden met kniestukken, liesbroekjes of een brace omdat er toch nog wat restschade is na een blessure.

Deze restschade kan er ook zijn bij een hersenschudding. En net als een verwaarloosde enkelblessure, kan een verwaarloosde hersenschudding ook lang na het oorspronkelijke ongeluk nog veel klachten geven.

U lees in dit artikel of het aannemelijk is dat u nog steeds last ondervind van een hersenschudding uit het verleden.

 

Meer informatie opvragen?

Stuur ons een mailtje of bel ons op 023-5427540

Signalen dat U een Verwaarloosde Hersenschudding heeft

Uw brein heeft een heel aantal taken. Niet alleen zorgen uw hersenen voor bewegen en nadenken. Ook concentratie, energieniveau en stemming worden voor een groot deel in uw hersenen bepaald.

Omdat het brein zoveel verschillende taken heeft en zoveel onderdelen van ons lichaam aanstuurt, kunnen er ook heel veel zaken ontregelt zijn na een hersenschudding. Want een hersenschudding is een tijdelijke blessure/beschadiging van uw brein waardoor dit brein zijn taken tijdelijk niet goed kan uitvoeren. Hierdoor is het brein even niet in staat volledig te functioneren.

De signalen die een brein afgeeft dat een hersenschudding nog niet is verwerkt, zijn dan ook signalen dat het brein zijn taak niet volledig aankan. Hierbij komen er vaak een aantal gebieden vaak naar voren.

Minder Energie (vermoeidheid/anders slapen): We hebben dagelijkse een bepaalde hoeveelheid energie. Dit is meestal geen lichamelijke energie, we zijn immers na een dag reizen of kantoorwerk minstens net zo vermoeid als na een sportwedstrijd. Dit is met name mentale energie. De kracht om het huis uit te gaan, taken af te werken of te investeren in nieuwe dingen.

Wanneer ons brein niet is opgewassen tegen al de prikkels die wij binnenkrijgen, dan geven onze hersenen aan dat er geen ruimte meer is voor nog meer prikkels. Het brein zit “vol”. We hebben dus weinig interesse en weinig energie voor nieuwe zaken. Ons brein is namelijk nog niet op haar oude capaciteit en heeft daardoor minder energie dan het vroeger had.

Wanneer u dus maanden/jaren na een hersenschudding of klap op het hoofd nog steeds niet de energie van vroeger hebt, dan is de kans heel reëel dat dit het gevolg is van een hersenschudding die niet geheel is hersteld.

 Wij bieden u graag een aantal handvatten om deze periode beter door te komen.

 

Ben Bolsenbroek – Neurologisch Chiropractor

“Een verwaarloosde hersenschudding is één van de meest voorkomende redenen dat mensen onze praktijk bezoeken.”

Hoofdpijn: Wij horen van heel veel cliënten dat zij na een hersenschudding nog jaren hoofdpijn houden. Dit gebeurt met name op momenten dat zij vermoeid zijn, gestrest zijn of een ander ritme aanhouden. Net zoals bij het verminderde energieniveau is ook de hoofdpijn vaak een signaal dat het brein nog niet bestand is tegen te veel prikkels.

Stemminswisselingen: Dit is een klacht die niet alleen door degene met de hersenschudding wordt ervaren maar ook vaak door de omgeving. Mensen kunnen in de periode na een hersenschudding, sneller geprikkeld raken. Hier wordt dan op gereageerd met een andere reactie als dat er vroeger gebeurde. Dit hoeft niet alleen een fellere reactie zijn, mensen kunnen ook juist vlakker of stiller worden na een verwaarloosde hersenschudding.

Hulp bij een Verwaarloosde Hersenschudding

Neurologisch chiropractie is de vorm van chiropractie die zich specialiseert in het helpen van mensen met neurologische problemen. Een verwaarloosde hersenschudding is één van de meest voorkomende redenen dat mensen onze praktijk bezoeken. Wij beginnen dan altijd eerst met het onderzoeken of er wel sprake is van een hersenschudding die niet voldoende is hersteld.

Wanneer we constateren dat dit inderdaad zo is, dan bieden wij een speciaal programma aan dat volledig is gericht op het herstel van het brein (of meer specifiek bepaalde breinfuncties).

Wij komen graag met u in contact wanneer u het vermoeden heeft dat u nog steeds de gevolgen ondervind van een verwaarloosde hersenschudding.

 

Chiropractische Zorg

Chiropractische zorg is gericht op herstel van het lichaam, nooit op onderdrukken van symptomen.

Lees Ook

Betere prestaties met Chiropractie door een gezond zenuwstelsel

De meeste mensen houden er tegenwoordig een drukke leefstijl op na. We werken, we studeren, we hebben hobby’s, we ontmoeten vrienden en familie en we proberen daarnaast zo goed mogelijk voor onszelf te zorgen. (ziet u hoe laat gezondheid in dit rijtje staat…)