Ik heb al heel lang last van de nasleep van een hersenschudding, wat kan ik hiertegen doen

Jaarlijks krijgen naar schatting zo’n 85.000 mensen in Nederland te maken met het oplopen van traumatisch hersenletsel, waarvan 80-85% een hersenschudding betreft. In de meeste gevallen verloopt het herstel gelukkig goed, maar in sommige gevallen blijft er restschade over. Deze restschade kan zelfs tot jaren na het incident vervelende klachten veroorzaken, zoals hoofdpijn en vermoeidheid.

In dit artikel leest u wat chiropractie voor u kan betekenen als u nog steeds last heeft van de nasleep van een eerder opgelopen hersenschudding.

Meer informatie opvragen?

Stuur ons een mailtje of bel ons op 023-5427540

Langdurige klachten na een hersenschudding

Maanden, of zelfs jaren na de opgelopen hersenschudding kunt u nog last hebben van overgebleven klachten. Resterende klachten waar u dan aan kunt denken zijn onder andere: last hebben van hoofdpijn, vermoeidheid of moeite hebben met concentreren. De intensiteit van de klachten kan uiteraard per persoon verschillen.

Bovengenoemde restklachten lijken misschien mee te vallen, maar kunnen een enorme impact hebben op uw dagelijkse leven. Zo kunt u bijvoorbeeld last hebben van concentratieproblemen tijdens studie of werk of raakt u snel overprikkeld tijdens sociale gelegenheden. In situaties die enige inspanning vergen kan er ook nog eens hoofdpijn optreden.

Is er nog iets aan te doen aan deze resterende klachten, vraagt u zich wellicht af?
Het antwoord is een volmondige ja!

Zelfs lange tijd nadat u een hersenschudding heeft opgelopen kan chiropractie uitstekende zorg bieden en uw resterende klachten enorm verminderen. Bij Chiropractie Praktijk Kennemerland helpen wij u graag op weg naar een volledig herstel van een hersenschudding uit het verleden.

Ben Bolsenbroek – Neurologisch Chiropractor

“Maanden, of zelfs jaren na de opgelopen hersenschudding kunt u nog last hebben van overgebleven klachten.”

Het plastische brein

Ons brein kenmerkt zich door zijn enorme adaptieve vermogen. De hersenen zijn in staat zich tot op zekere hoogte aan te kunnen passen, te herstellen en nieuwe verbindingen tussen neuronen (zenuwcellen) te kunnen maken. Dit noemt met neuroplasticiteit. Door dit veerkrachtige mechanisme is het mogelijk dat, zelfs lange tijd nadat de hersenschade is opgelopen, het lichaam zichzelf weer kan herstellen en u van uw klachten wordt verlicht.

Ben Bolsenbroek – Neurologisch Chiropractor

“Ons brein kenmerkt zich door zijn enorme adaptieve vermogen. De hersenen zijn in staat zich tot op zekere hoogte aan te kunnen passen, te herstellen en nieuwe verbindingen tussen neuronen (zenuwcellen) te kunnen maken.”

Chiropractische zorg bij restschade van een hersenschudding

Het menselijk brein is dus een plastisch orgaan, wat betekent dat we neuronen door middel van stimulatie kunnen aansporen tot het maken van nieuwe verbindingen. Chiropractie kan hierbij een rol spelen door het toepassen van manuele druktechnieken op het lichaam en het adviseren van bepaalde oefeningen om bijvoorbeeld uw concentratievermogen te verbeteren.

Chiropractie kan hierdoor het herstelproces van een eerder opgelopen hersenschudding bevorderen.

Onze neurologisch gespecialiseerde chiropractoren stellen altijd samen met u een behandelplan op, waarbij eerst in kaart wordt gebracht welke klachten u precies heeft en wat de invloed daarvan is op corresponderende neurologische functies.
Ieder mens is immers anders en daarmee ook de effecten van een hersenschudding en het herstelproces dat daarbij hoort. Hierbij kijken wij bij de behandeling grondig naar uw individuele situatie om een zo passend mogelijk zorgplan voor u op te stellen. Het zorgplan is dus altijd geheel op uw persoonlijke situatie gebaseerd!

Chiropractie Praktijk Kennemerland

Heeft u nog steeds last van een hersenschudding uit het verleden? Zelfs zeer lange tijd na het oplopen van een hersenschudding kunt u namelijk nog klachten ervaren. Bij Chiropractie Praktijk Kennemerland zijn wij in het bijzonder gespecialiseerd in het verzorgen van hersenschuddingen.

Onze neurologisch chiropractoren helpen u graag verder en beantwoorden al uw vragen. Schroom niet om geheel vrijblijvend contact met ons op te nemen! U bent altijd van harte welkom voor een intake gesprek.

Chiropractische Zorg

Chiropractische zorg is gericht op herstel van het lichaam, nooit op onderdrukken van symptomen.

Lees Ook

Wanneer is het verstandig om naar een chiropractor te gaan?

Wanneer is het verstandig om naar een chiropractor te gaan?

Chiropractie is een vorm in de alternatieve geneeswijze die zich focust op het herstellen en genezen van het lichaam. Waar de standaard geneeskunde zich vaak richt op medicijnen en behandeltrajecten, gaat chiropractie meer over het ondersteunen van het lichaam.

Wat doet een chiropractor anders dan een oefentherapeut?

Wat doet een chiropractor anders dan een oefentherapeut?

Iedereen ervaart weleens problemen met zijn of haar lichaam. Hierbij kan er sprake zijn van bijvoorbeeld mobiliteitsklachten, coördinatieproblemen, krachtafname of pijnklachten. Het is dan gewenst om de juiste behandelaar te kiezen die ervoor kan zorgen dat uw klachten verminderen.

Chiropractie bij ischias door overbelasting van de onderrug

Chiropractie bij ischias door overbelasting van de onderrug

Het menselijk lichaam zit ingewikkeld in elkaar en bestaat uit veel verschillende onderdelen. In al deze delen kan iets fout gaan. Hoe makkelijk het is om deze fout te herstellen is onder andere afhankelijk van hoe ingewikkeld de functie van het lichaamsdeel is.