Door chiropractie een gezonde geest in een gezond lichaam

Kunt u zich herinneren wanneer u voor het laatst echt lekker in uw vel zat?
Dit is een lastige vraag, terwijl toch veel mensen streven naar dit gevoel. Het is voor velen helaas niet vanzelfsprekend dat lichaam en geest beiden optimaal functioneren. Misschien doordat we onszelf wegcijferen, niet goed naar ons lichaam luisteren of simpelweg niet weten hoe we het beste voor onszelf kunnen zorgen. En dat terwijl een algehele goede gezondheid toch heel belangrijk is!

In dit artikel bespreken wij hoe chiropractie kan bijdragen aan ‘mens sana in corpore sano’, oftewel een gezonde geest in een gezond lichaam.

Meer informatie opvragen?

Stuur ons een mailtje of bel ons op 023-5427540

Meer aandacht voor geestelijke gezondheid

Het is algemeen bekend dat gevarieerd en gezond eten, voldoende bewegen en rust nemen essentieel zijn voor een goede lichamelijke gezondheid. Hiermee verkleint u niet alleen de kans op overgewicht, maar u loopt ook minder risico op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten, kanker en zelfs vruchtbaarheidsproblemen.

De laatste jaren wordt ook het belang van de mentale gezondheid steeds serieuzer genomen. Dit is belangrijk, omdat het stigma rond psychische problemen verdwijnt door het bespreekbaar te maken. Mentale klachten komen vaak voor. Zo krijgt naar schatting 20% van de volwassenen ooit te maken met depressieve klachten. Vooral met de huidige pandemie nog vers in ons achterhoofd, is het misschien wel belangrijker dan ooit om ook onze psychische gezondheid serieus te nemen.

Ben Bolsenbroek – Neurologisch Chiropractor

“Lichamelijke en mentale gezondheid worden soms los van elkaar beschouwd, terwijl er wel degelijk een relatie bestaat tussen lichaam en geest.”

De relatie tussen lichaam en geest

Lichamelijke en mentale gezondheid worden soms los van elkaar beschouwd, terwijl er wel degelijk een relatie bestaat tussen lichaam en geest. Dit idee wordt in de filosofie ook wel holisme genoemd. Er bestaan verschillende voorbeelden van hoe deze relatie zichtbaar is.

Cijfers laten zien dat wanneer de fysieke gezondheid te wensen overlaat, er een hogere kans bestaat op het ontwikkelen van depressie en angststoornissen, bijvoorbeeld bij obesitas. Ook is bekend dat regelmatig sporten de kans op aandoeningen zoals de Ziekte van Alzheimer kan verkleinen. Daarnaast weten we door onderzoek dat voeding ook een grote invloed kan hebben op de werking van de hersenen en daarmee op onze geest.

Het belang van een gezond zenuwstelsel

Een belangrijk uitgangspunt van chiropractie is het beschouwen van het lichaam als geheel. Chiropractie ziet lichamelijke of geestelijke klachten als symptoom van een algehele lichamelijke disbalans, in plaats van een op zichzelf staand probleem.

Met chiropractie wordt deze disbalans aangepakt door de communicatie in het lichaam te verbeteren, waarbij de nadruk ligt op het zenuwstelsel in relatie tot het bewegingsapparaat. Het zenuwstelsel is een soort fysieke overbrugging tussen lichaam en geest. Het brein stuurt immers de rest van het lichaam aan. Een gezond zenuwstelsel is dus ontzettend belangrijk.

Ben Bolsenbroek – Neurologisch Chiropractor

“Een chiropractor ziet het lichaam als geheel, spoort blokkades van het zenuwstelsel op en behandelt deze door het uitoefenen van handmatige druk.”

Chiropractie als ondersteuning voor een gezonde leefstijl

De chiropractor spoort blokkades van het zenuwstelsel op en behandelt deze door het uitoefenen van handmatige druk. Dit bevordert de doorstroom in het zenuwstelsel en draagt bij aan het terugkeren van de balans in uw lichaam. Er wordt bij chiropractie dus geen gebruik gemaakt van medicijnen, maar uw lichaam wordt op natuurlijke wijze ondersteund om zichzelf te herstellen.

Ook zonder duidelijke klachten kunt u bij de chiropractor terecht. Chiropractie kan namelijk ook preventief werken door vroegtijdig blokkades te verminderen. Hierdoor kunnen klachten voorkomen worden. Zo blijft uw zenuwstelsel optimaal werken en doet u zowel lichaam als geest een plezier.

Chiropractie Praktijk Kennemerland

Onze praktijk is ervan overtuigd dat chiropractie een uitkomst is voor het streven naar een gezonde geest in een gezond lichaam. Wij geloven dat iedereen baat heeft bij chiropractie, mits de behandeling is toegespitst op uw persoonlijke situatie. Daarom wordt er bij Chiropractie Praktijk Kennemerland altijd samen met u een persoonlijk zorgplan opgesteld.

Bent u benieuwd of chiropractie een goede aanvulling is voor u of wilt u meer informatie over onze praktijk? Neem contact met ons op! Wij staan u graag te woord.

Chiropractische Zorg

Chiropractische zorg is gericht op herstel van het lichaam, nooit op onderdrukken van symptomen.

Lees Ook

Wanneer is het verstandig om naar een chiropractor te gaan?

Wanneer is het verstandig om naar een chiropractor te gaan?

Chiropractie is een vorm in de alternatieve geneeswijze die zich focust op het herstellen en genezen van het lichaam. Waar de standaard geneeskunde zich vaak richt op medicijnen en behandeltrajecten, gaat chiropractie meer over het ondersteunen van het lichaam.

Wat doet een chiropractor anders dan een oefentherapeut?

Wat doet een chiropractor anders dan een oefentherapeut?

Iedereen ervaart weleens problemen met zijn of haar lichaam. Hierbij kan er sprake zijn van bijvoorbeeld mobiliteitsklachten, coördinatieproblemen, krachtafname of pijnklachten. Het is dan gewenst om de juiste behandelaar te kiezen die ervoor kan zorgen dat uw klachten verminderen.

Chiropractie bij ischias door overbelasting van de onderrug

Chiropractie bij ischias door overbelasting van de onderrug

Het menselijk lichaam zit ingewikkeld in elkaar en bestaat uit veel verschillende onderdelen. In al deze delen kan iets fout gaan. Hoe makkelijk het is om deze fout te herstellen is onder andere afhankelijk van hoe ingewikkeld de functie van het lichaamsdeel is.