Eindelijk herstel na een verwaarloosde hersenschudding met interactieve metronoom

In onze praktijk komen geregeld mensen langs met een verwaarloosde hersenschudding. Deze cliënten hebben vaak al van alles geprobeerd maar helaas blijft verbetering uit. Gelukkig kunnen wij wél verbetering bieden!

In onze praktijk maken we namelijk gebruik van een zeer effectief trainingsprogramma, genaamd Interactieve Metronoom.

Problemen die bij een verwaarloosde hersenschudding komen kijken, zijn vaak moeite met concentreren en focussen, vermoeidheid en motorische problemen. De restschade die de verwaarloosde hersenschudding met zich meebrengt heeft een enorme impact op de kwaliteit van leven. Door deze vervelende klachten worden alledaagse bezigheden en handelingen moeilijk.

Het behouden van aandacht en concentratie zijn bijvoorbeeld van groot belang bij dagelijkse bezigheden zoals werk en studie. Gelukkig kunnen we bij Chiropractie Praktijk Kennemerland een intensieve maar zeer effectieve training bieden.

Sinds juli 2018 zijn wij gestart met het uitoefenen van Interactieve Metronoom training (IM). Met het geven van deze training kunnen we verbetering bieden bij neurologische problemen, waaronder resterende klachten na het oplopen van een hersenschudding.

 

Meer informatie opvragen?

Stuur ons een mailtje of bel ons op 023-5427540

Wat houdt Interactieve Metronoom in?

Interactieve Metronoom is een intensieve zorgaanpak en wordt gebruikt als tool om verschillende hersendelen te stimuleren. U kunt hierbij denken aan cognitie, aandacht/ focus, geheugen, spraak en taal maar ook motorische en sensorische vaardigheden. Belangrijk om te vermelden is dat deze training erg intensief is; er zijn dus flink wat sessies nodig (meestal rond de 15 sessies) en het vergt een stevige dosis inzet van u als cliënt.

IM is een trainingsprogramma met behulp van een computer. De cliënt krijgt signalen van de computer die de cliënt herhaaldelijk aanzetten tot het uitvoeren van een beweging of een bepaalde handeling. Deze signalen kunnen bepaalde tonen (“beats”) zijn in combinatie met achtergrondgeluiden. Een voorbeeld hiervan kan zijn dat bij het horen van een toon er een ritmische beweging met de voeten gemaakt moet worden. Een sensorische mat registreert dan vervolgens de accuraatheid en snelheid van de gemaakte beweging. Na de oefening toont de computer de stand van zaken.

Ben Bolsenbroek – Neurologisch Chiropractor

“Sinds juli 2018 zijn wij gestart met het uitoefenen van Interactieve Metronoom training (IM). Met het geven van deze training kunnen we verbetering bieden bij neurologische problemen, waaronder resterende klachten na het oplopen van een hersenschudding.”

Interactieve Metronoom en Neurologische Klachten

Bij neurologische klachten na een hersenschudding, kan de timing van het uitvoeren van handelingen verstoord raken. De communicatie tussen hersendelen is door een neurologische blokkade verstoord en dient weer in balans te worden gebracht.
Het doel van deze training is dat de hersenen uiteindelijk beter onderscheid kunnen maken tussen de signalen en het achtergrondgeluid. Een sterkte concentratie is hiervoor dan ook erg belangrijk en is dan ook juist datgene wat er getraind wordt. Door deze training worden dus verschillende hersendelen geactiveerd en gestimuleerd waardoor de communicatie tussen de hersencellen (neuronen) wordt verbeterd. Hierdoor kunnen klachten zoals concentratie en aandachtsproblemen na een hersenschudding aanzienlijk worden verminderd.

Ben Bolsenbroek – Neurologisch Chiropractor

“Door deze training worden dus verschillende hersendelen geactiveerd en gestimuleerd waardoor de communicatie tussen de hersencellen (neuronen) wordt verbeterd. “

Toepassing van Interactieve Metronoom

IM wordt niet alleen toegepast bij een (verwaarloosde) hersenschudding, maar kan gebruikt worden bij veel neurologische aandoeningen of klachten. Zo is deze methode zeer effectief gebleken bij kinderen met ADHD of ADD. Deze kinderen konden zich na een aantal sessies significant beter concentreren. Daarnaast resulteerden de sessies in verbeterde prestaties op school en motorische coördinatie.

IM training heeft verbeteringen laten zien in onder andere aandacht, concentratie, geheugen en bilaterale (tweezijdige) coördinatie. Daarnaast resulteerde IM in verbeterde motorische vaardigheden en controle over impulsiviteit. Deze verbeteringen in bovengenoemde vaardigheden leidden tot positieve resultaten in alledaagse bezigheden.

 

Interactieve Metronoom training bij Chiropractie Praktijk Kennemerland

Heeft u misschien last van een (verwaarloosde) hersenschudding en bent u benieuwd of Interactieve Metronoom training iets voor u zou kunnen zijn? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Bij Chiropractie Praktijk Kennemerland hebben wij al jaren ervaring met het geven van Interactieve Metronoom training en wij helpen u graag.

Chiropractische Zorg

Chiropractische zorg is gericht op herstel van het lichaam, nooit op onderdrukken van symptomen.

Lees Ook

Wat kunt u doen tegen Migraine

Wat kunt u doen tegen Migraine

Jaarlijks heeft ongeveer 10% van de Nederlandse bevolking last van migraineaanvallen. Gemiddeld krijgen deze mensen twee aanvallen per maand. Iedereen kan in zijn of haar leven wel eens een aanval krijgen.

Het belang van een Regelmatig bezoek aan de Chiropractor

Het belang van een Regelmatig bezoek aan de Chiropractor

We weten allemaal dat als u klachten heeft u daar wat aan laat doen. Dat is logisch want u wilt van de klacht af zijn. Heeft u bijvoorbeeld last van uw rug, dan gaat u bijvoorbeeld naar een chiropractor om van uw rugklachten af te komen.