1. Functionele Neurologie
 2.  » Eindelijk herstel na een verwaarloosde hersenschudding met interactieve metronoom

Eindelijk herstel na een verwaarloosde hersenschudding met interactieve metronoom

datum
december 2021
leestijd
8 minuten
 1. Functionele Neurologie
 2.  » Eindelijk herstel na een verwaarloosde hersenschudding met interactieve metronoom

Eindelijk herstel na een verwaarloosde hersenschudding met interactieve metronoom

datum
december 2021
leestijd
8 minuten
Hersenschudding-Interactieve-Metronoom
Ben Bolsenbroek
Ben Bolsenbroek – Amsterdam Brain Center
Specialist in Neurologische klachten

Ben Bolsenbroek – Amsterdam Brain Center
Specialist in Neurologische klachten

Belangrijk om te weten voordat u de blogs leest.

U bent op de website van Chiropractie-kennemerland.nl. In deze blogs zult u de naam “Amsterdam Brain Center” zien. Amsterdam Brain Center is onderdeel van Chiropractie Praktijk Kennemerland. Mocht u contact opnemen via de website, dan wordt er opgenomen door Chiropractie praktijk Kennemerland”. Meld dan dat u voor Amsterdam Brain Center belt en vragen heeft over uw klacht of direct een afspraak wil maken voor u klacht.

In onze praktijk komen geregeld mensen langs met een verwaarloosde hersenschudding. Deze cliënten hebben vaak al van alles geprobeerd maar helaas blijft verbetering uit. Gelukkig kunnen wij wél verbetering bieden!

In onze praktijk maken we namelijk gebruik van een zeer effectief trainingsprogramma, genaamd Interactieve Metronoom. Problemen die bij een verwaarloosde hersenschudding komen kijken, zijn vaak moeite met concentreren en focussen, vermoeidheid en motorische problemen.

De restschade die de verwaarloosde hersenschudding met zich meebrengt heeft een enorme impact op de kwaliteit van leven. Door deze vervelende klachten worden alledaagse bezigheden en handelingen moeilijk.

Het behouden van aandacht en concentratie zijn bijvoorbeeld van groot belang bij dagelijkse bezigheden zoals werk en studie. Gelukkig kunnen we bij Amsterdam Brain Center een intensieve maar zeer effectieve training bieden.

Sinds juli 2018 zijn wij gestart met het uitoefenen van Interactieve Metronoom training (IM). Met het geven van deze training kunnen we verbetering bieden bij neurologische problemen, waaronder resterende klachten na het oplopen van een hersenschudding.

Wat houdt Interactieve Metronoom in?

Interactieve Metronoom is een intensieve zorgaanpak en wordt gebruikt als tool om verschillende hersendelen te stimuleren. U kunt hierbij denken aan cognitie, aandacht/ focus, geheugen, spraak en taal maar ook motorische en sensorische vaardigheden. Interactieve Metronoom maakt onderdeel uit van de specialisatie Functionele Neurologie. Daarover later in dit artikel meer.

Belangrijk om te vermelden is dat deze training erg intensief is; er zijn dus flink wat sessies nodig (meestal rond de 15 sessies) en het vergt een stevige dosis inzet van u als cliënt. IM is een trainingsprogramma met behulp van een computer.

De cliënt krijgt signalen van de computer die de cliënt herhaaldelijk aanzetten tot het uitvoeren van een beweging of een bepaalde handeling. Deze signalen kunnen bepaalde tonen (“beats”) zijn in combinatie met achtergrondgeluiden.

Een voorbeeld hiervan kan zijn dat bij het horen van een toon er een ritmische beweging met de voeten gemaakt moet worden. Een sensorische mat registreert dan vervolgens de accuraatheid en snelheid van de gemaakte beweging. Na de oefening toont de computer de stand van zaken.

Interactieve Metronoom

Interactieve Metronoom en neurologische klachten

Bij neurologische klachten na een hersenschudding, kan de timing van het uitvoeren van handelingen verstoord raken. De communicatie tussen hersendelen is door een neurologische blokkade verstoord en dient weer in balans te worden gebracht.

Het doel van deze training is dat de hersenen uiteindelijk beter onderscheid kunnen maken tussen de signalen en het achtergrondgeluid. Een sterke concentratie is hiervoor dan ook erg belangrijk en is dan ook juist datgene wat er getraind wordt.

Door deze training worden dus verschillende hersendelen geactiveerd en gestimuleerd waardoor de communicatie tussen de hersencellen (neuronen) wordt verbeterd. Hierdoor kunnen klachten zoals concentratie en aandachtsproblemen na een hersenschudding aanzienlijk worden verminderd.

Toepassing van Interactieve Metronoom

IM wordt niet alleen toegepast bij een (verwaarloosde) hersenschudding, maar kan gebruikt worden bij veel neurologische aandoeningen of klachten. Zo is deze methode zeer effectief gebleken bij kinderen met ADHD of ADD.

Deze kinderen konden zich na een aantal sessies significant beter concentreren. Daarnaast resulteerden de sessies in verbeterde prestaties op school en motorische coördinatie.

IM training heeft verbeteringen laten zien in onder andere aandacht, concentratie, geheugen en bilaterale (tweezijdige) coördinatie. Daarnaast resulteerde IM in verbeterde motorische vaardigheden en controle over impulsiviteit. Deze verbeteringen in bovengenoemde vaardigheden leidden tot positieve resultaten in alledaagse bezigheden.

Interactieve Metronoom training bij Amsterdam Brain Center

Heeft u misschien last van een (verwaarloosde) hersenschudding en bent u benieuwd of Interactieve Metronoom training iets voor u zou kunnen zijn? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Bij Amsterdam Brain Center hebben wij al jaren ervaring met het geven van Interactieve Metronoom training en wij helpen u graag.

Interactieve Metronoom is onderdeel van de specialisatie functionele neurologie en richt zich op het verminderen van neurologische klachten bij mensen. En dan met name klachten waarmee men niet geboren wordt, maar die ontstaan na bijvoorbeeld een val of ongeluk. Neurologische klachten door een verwaarloosde hersenschudding vallen hier dus zeker onder.

Met functionele neurologie brengen wij u weer terug in de conditie zoals u was, voor de hersenschudding. Rehabilitatie noemen we dat. Samen met u maken wij een zorgplan dat bestaat uit een aantal lichamelijke en neurologische testen en onderzoeken.

Hierbij starten we met het Functioneel Neurologisch Onderzoek. Tijdens dit onderzoek komt u een dagdeel naar onze praktijk in Haarlem, waar u ontvangen wordt door één van onze experts in neurologische klachten.

Gesprek met Amsterdam Brain Center

Voor vrijblijvende informatie kunt u het contactformulier invullen. Een van onze assistentes zal u binnen 48 uur bellen om u vragen zo goed mogelijk te beantwoorden

  Functionele Neurologie

  Het 5-daagse traject heeft mij enorm veel gebracht

  Ik zat thuis met een zware concentratie en vermoeidheidsproblemen na een aanrijding en was uit het veld geslagen. Na een aantal tests bleek dat ik helemaal uit balans was en jullie konden dat rechtzetten. Ik voelde mij begrepen. Ik ga de dag weer door met energie! - Jan, deelnemer 5-daagse behandeltraject

  Functionele Neurologie

  Wij willen dat mensen weer worden zoals ze waren voor het incident

  Soms kunnen mensen met 10% verbetering het leven alweer aan. Ik zou iedereen aanraden die nog een zorgvraag heeft, in elk geval te laten onderzoek of we iets voor ze kunnen betekenen - Ben, specialist in functionele neurologie

  Functionele Neurologie

  Ik voel mij weer gewoon mens!

  Sporten, fietsen, traplopen, autorijden, het ging allemaal niet meer. Halverwege het traject had ik al minder pijn en lukte kleine dingen weer. Inmiddels kan ik weer gewoon van het leven genieten - Pearl, deelnemer 5-daagse behandeltraject

  “Vandaag mijn zoon gehaald na een week intensieve behandeling. Vorig jaar juni kreeg hij een motorongeluk, met als gevolg een zware hersenschudding. De reguliere zorg kon hem niet verder helpen, het devies was, leer er maar mee leven. Ik heb me grote zorgen gemaakt de afgelopen anderhalf jaar tot we terecht kwamen bij Amsterdam Brain Center. Vanaf dag 1 hadden we er een goed gevoel bij en na de eerste testen hebben we besloten dat mijn zoon de intensieve week moest volgen. Na 5 dagen intensieve behandeling door Jessie heb ik een andere zoon terug. Hij is weer vrolijk, kan het geluid van z’n moeder en een muziekje tegelijkertijd aan. Het is ongelooflijk wat jullie hebben bereikt in 5 dagen! Ontzettend bedankt voor jullie professionaliteit, goede zorgen en natuurlijk het resultaat wat tot nu toe al is bereikt!”

  – Liesje Blue

  Het functioneel neurologisch onderzoek bij Amsterdam Brain Center

  Tijdens het functioneel neurologisch onderzoek vertel jij onze experts over jouw klachten, die mogelijk de symptomen van hersenletsel zijn. Uit dit onderzoek kan blijken dat je in aanmerking komt voor ons intensieve, 5-daagse behandeltraject.

  De onderdelen en volgorde van het functioneel neurologisch onderzoek zijn als volgt:

  Vraaggesprek
  Als eerst zal er een vraaggesprek plaatsvinden. Dit zal gebeuren met twee Functioneel Neurologische experts. Dit zijn Irving Fox, Jesse Alexander en Ben Bolsenbroek.

  Volledig lichamelijk functioneel neurologisch onderzoek
  In dit gedeelte wordt het perifere en het centrale zenuwstelsel onderzocht en geanalyseerd. Het perifere zenuwstelsel is het zenuwstelsel aan de buitenzijde van het lichaam, dit zijn o.a. de ledematen. Onder het centrale zenuwstelsel verstaan wij de hersenen en het ruggenmerg.

  Kwantificeren van testuitslagen
  In deel 1 van het onderzoek worden veel tests gedaan. In dit deel van het onderzoek worden alle uitslagen gekwantificeerd. Met behulp van machines en apparatuur worden alle uitslagen meetbaar gemaakt. Dit wil zeggen dat alle uitslagen in waardes worden uitgeschreven.

  Uitleg gegevens en bevindingen met voorstel tot intensief behandeltraject
  In de laatste deel zullen de gekwantificeerde gegevens en bevindingen met u besproken worden. Ook zullen wij het behandeltraject dat wij hebben gemaakt aan u voorstellen.

  Gesprek met Amsterdam Brain Center

  Voor vrijblijvende informatie kunt u het contactformulier invullen. Een van onze assistentes zal u binnen 48 uur bellen om u vragen zo goed mogelijk te beantwoorden

   Functionele Neurologie

   Het 5-daagse traject heeft mij enorm veel gebracht

   Ik zat thuis met een zware concentratie en vermoeidheidsproblemen na een aanrijding en was uit het veld geslagen. Na een aantal tests bleek dat ik helemaal uit balans was en jullie konden dat rechtzetten. Ik voelde mij begrepen. Ik ga de dag weer door met energie! - Jan, deelnemer 5-daagse behandeltraject

   Functionele Neurologie

   Wij willen dat mensen weer worden zoals ze waren voor het incident

   Soms kunnen mensen met 10% verbetering het leven alweer aan. Ik zou iedereen aanraden die nog een zorgvraag heeft, in elk geval te laten onderzoek of we iets voor ze kunnen betekenen - Ben, specialist in functionele neurologie

   Functionele Neurologie

   Ik voel mij weer gewoon mens!

   Sporten, fietsen, traplopen, autorijden, het ging allemaal niet meer. Halverwege het traject had ik al minder pijn en lukte kleine dingen weer. Inmiddels kan ik weer gewoon van het leven genieten - Pearl, deelnemer 5-daagse behandeltraject

   Herstel van je hersenletsel

   Eén week intensief behandelen

   Stap 1

   Vrijblijvend intakegesprek (online)

   Jij vertelt onze specialist over jouw neurologische klachten. Zo bepalen wij of je geschikt bent voor het functioneel neurologisch onderzoek.

   Stap 2

   Het Functioneel Neurologisch onderzoek

   Een inhoudelijk gesprek met onze specialist in neurologische klachten, lichamelijk onderzoek met diverse testen, bespreken van de uitslagen en mogelijkheid naar intensief behandeltraject.

   Stap 3

   Het 5 daagse behandeltraject

   De weg naar herstel van jouw hersenletsel klachten.

   Het 5 daagse behandeltraject bij Amsterdam Brain Center

   Na het bespreken van het behandeltraject kan met u de uitvoering ingepland worden. Dit traject bestaat uit 5 behandeldagen. Per dag zal er 3 uren behandeld worden. In totaal zal het behandeltraject ongeveer 15 uur duren.

   Deze 5 dagen beslaan ook het volledige behandeltraject. Het is een kort, intensief en compleet traject dat na dag 5 wordt afgesloten. Er komt geen vervolg.

   In dit behandeltraject kunnen onder meer de volgende testen worden gedaan:

   • Meting van oogbeweging
   • Meten van draaiduizeligheid
   • Balans testen en metingen
   • Analyse van oogsprongsbeweging
   • Een psychosociale test

   Wilt u weten of uw klachten aan hersenletsel te wijten zijn en of onze behandelingen u kunnen helpen? Plan dan een vrijblijvend telefonisch gesprek in met één van onze neurologische experts in.

   Samen met hen kunt u bepalen of een functioneel neurologisch onderzoek u kan helpen en of u in aanmerking komt voor het 5-daagse behandelprogramma.

   Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief

    

   Wilt u op de hoogte worden gehouden van nieuwe ontwikkelingen en behandelmogelijkheden voor neurologische klachten?

   Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief:

   Gesprek met Amsterdam Brain Center

   Voor vrijblijvende informatie kunt u het contactformulier invullen. Een van onze assistentes zal u binnen 48 uur bellen om u vragen zo goed mogelijk te beantwoorden

    Functionele Neurologie

    Het 5-daagse traject heeft mij enorm veel gebracht

    Ik zat thuis met een zware concentratie en vermoeidheidsproblemen na een aanrijding en was uit het veld geslagen. Na een aantal tests bleek dat ik helemaal uit balans was en jullie konden dat rechtzetten. Ik voelde mij begrepen. Ik ga de dag weer door met energie! - Jan, deelnemer 5-daagse behandeltraject

    Functionele Neurologie

    Wij willen dat mensen weer worden zoals ze waren voor het incident

    Soms kunnen mensen met 10% verbetering het leven alweer aan. Ik zou iedereen aanraden die nog een zorgvraag heeft, in elk geval te laten onderzoek of we iets voor ze kunnen betekenen - Ben, specialist in functionele neurologie

    Functionele Neurologie

    Ik voel mij weer gewoon mens!

    Sporten, fietsen, traplopen, autorijden, het ging allemaal niet meer. Halverwege het traject had ik al minder pijn en lukte kleine dingen weer. Inmiddels kan ik weer gewoon van het leven genieten - Pearl, deelnemer 5-daagse behandeltraject

    Gesprek met Amsterdam Brain Center

    Voor vrijblijvende informatie kunt u het contactformulier invullen. Een van onze assistentes zal u binnen 48 uur bellen om u vragen zo goed mogelijk te beantwoorden.

     verbergen