1. Chiropractie
 2.  » Wat zijn de bijwerkingen van het kraken van mijn rug?

Wat zijn de bijwerkingen van het kraken van mijn rug?

datum
december 2021
leestijd
8 minuten
 1. Chiropractie
 2.  » Wat zijn de bijwerkingen van het kraken van mijn rug?

Wat zijn de bijwerkingen van het kraken van mijn rug?

datum
december 2021
leestijd
8 minuten
Bijwerken Kraken Onderrug

Als u last heeft van rugpijn kunt u ervoor kiezen om naar de chiropractor te gaan en uw rug te laten β€œkraken”. Zelfs zonder duidelijke klachten kunt u gebruik maken van chiropractie. Vaak vragen mensen zich af of een sessie bij de chiropractor bijwerkingen heeft. In dit artikel leest u of er bijwerkingen optreden door het kraken van uw rug en wat u eventueel zou kunnen merken van een chiropractische behandeling.

Geen bijwerkingen van chiropractie

Eigenlijk kan de vraag van dit artikel vrij kort beantwoord worden: over het algemeen zijn er namelijk geen bijwerkingen van chiropractie en dus ook niet van het kraken van de rug! Het fijne van chiropractie is dan ook dat u geen ellenlange bijsluiters met eventuele bijwerkingen hoeft te verwachten: alle zorg wordt geheel op een natuurlijke wijze uitgeoefend.

Er komen bij een chiropractische behandeling dus geen medicijnen of andere farmaceutische middelen aan te pas. Daardoor is er ook geen kans op sufheid waardoor u bijvoorbeeld niet zou mogen autorijden, of een kans op schommelingen in uw bloeddruk waardoor u duizelig wordt: dit is allemaal niet het geval bij chiropractie! Verder heeft u ook geen verwijzing van de huisarts nodig om gebruik te maken van chiropractische zorg. Iedereen kan te allen tijde een bezoek brengen aan een chiropractor.

Chiropractie, ook wel bekend onder de term β€œkraken” is een alternatieve zorgmethode en bestaat inmiddels al ruim 100 jaar. Bij klachten rondom de wervelkolom, zoals pijn in de rug, kunt u terecht bij de chiropractor. Bij chiropractie staat het aanpakken van de oorzaak van het probleem centraal, en niet het onderdrukken van symptomen.

Als het gaat om rugpijn, kunnen daar verschillende oorzaken voor zijn. Voorbeelden zijn een scheefstand van de wervelkolom, Ischias of een hernia, maar vaak hebben klachten met betrekking tot de rug simpelweg te maken met een verkeerde houding. Denk bijvoorbeeld aan het aannemen van een verkeerde, kromme houding achter een laptop of computer. Tijdens de huidige Coronacrisis zijn we massaal thuis aan het werken en nemen rugklachten ook toe. Een chiropractor kan gelukkig uitstekende zorg bieden, en dan ook nog eens zonder bijwerkingen!

Bijwerken Chiropractie

Wat kunt u wel merken na het kraken van uw rug?

Bij chiropractie komen dus geen vervelende bijwerkingen kijken. Maar is er wellicht wel iets dat u zou kunnen merken van een sessie bij de chiropractor? Na een consult zou u eventueel wat last kunnen hebben van spierpijn of stijfheid. Dat is ook helemaal niet zo gek, omdat de chiropractor door middel van manipulatietechnieken correcties aan de wervelkolom heeft aangebracht. Deze manipulatie- en mobilisatietechnieken die de chiropractor gebruikt zijn handmatig en hebben het doel de beweeglijkheid van de wervelkolom of andere gewrichten te herstellen.

Het lichaam is actief aan het werk gezet door de chiropractor en heeft dus even tijd nodig om deze correcties te verwerken. De spierpijn kan vergeleken worden met de spierpijn die u na het sporten kunt hebben. Dit is volkomen normaal en valt verder ook niet toe te rekenen aan de term β€œbijwerking”.

Chiropractie Praktijk Kennemerland

Heeft u last van uw rug en overweegt u chiropractie? Of bent u nieuwsgierig geworden naar de werkwijze van chiropractie? Maak dan geheel vrijblijvend een afspraak voor een intake gesprek. Bij Chiropractie Praktijk Kennemerland helpen wij u graag. Mocht u na het lezen van dit artikel nog overige vragen hebben, schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

Gesprek met Chiropractie Praktijk Kennemerland

Voor vrijblijvende informatie kunt u het contactformulier invullen. Een van onze assistentes zal u binnen 48 uur bellen om u vragen zo goed mogelijk te beantwoorden.

 

  Functionele Neurologie

  Het 5-daagse traject heeft mij enorm veel gebracht

  Ik zat thuis met een zware concentratie en vermoeidheidsproblemen na een aanrijding en was uit het veld geslagen. Na een aantal tests bleek dat ik helemaal uit balans was en jullie konden dat rechtzetten. Ik voelde mij begrepen. Ik ga de dag weer door met energie! - Jan, deelnemer 5-daagse behandeltraject

  Chiropractie

  Vakkundig & aardig!

  In verband met RSI klachten bij Ben gekomen en na jaren van fysio zonder resultaat hielp de behandeling bij Ben binnen weken. Vakkundig personeel en altijd aardig!

  Functionele Neurologie

  Wij willen dat mensen weer worden zoals ze waren voor het incident

  Soms kunnen mensen met 10% verbetering het leven alweer aan. Ik zou iedereen aanraden die nog een zorgvraag heeft, in elk geval te laten onderzoek of we iets voor ze kunnen betekenen - Ben, specialist in functionele neurologie

  Chiropractie

  Hier kom je ECHT van je klachten af

  Hier kom je echt van je klachten af. Echt aan te raden!

  Functionele Neurologie

  Ik voel mij weer gewoon mens!

  Sporten, fietsen, traplopen, autorijden, het ging allemaal niet meer. Halverwege het traject had ik al minder pijn en lukte kleine dingen weer. Inmiddels kan ik weer gewoon van het leven genieten - Pearl, deelnemer 5-daagse behandeltraject

  Chiropractie

  Echte aanrader!

  Hier kom je echt van je klachten af. Echt aan te raden!

  “Ik ervaarde veel pijnklachten in mijn nek en schouder. Dat straalde zich uit naar mijn onderrug en rechterbeen. Na mijn eerste afspraak bij Ben Bolsebroek zijn mijn klachten voor 80 % verbeterd. Ik ervaarde gelijk verlichting. Ik kon eindelijk een nacht door slapen zonder pijnklachten, minder last van oorsuizingen en meer stabiliteit in mijn lichaam. Echt een verbetering. Geen 5 sterren maar 10 sterren waard.”

  – Van Bosch