Chiropractische zorg bij vaak terugkerende duizeligheid

Bij onze praktijk komen wij in contact met veel verschillende cliënten en daarmee een breed scala aan lichamelijke klachten. Eén van de meest voorkomende klachten die wij van cliënten horen is duizeligheid, hoewel dit meestal niet de belangrijkste reden van hun bezoek is. Duizeligheid komt veel voor en wordt misschien hierdoor vaak onderschat.

Toch kan het een aanleiding zijn om op zoek te gaan naar een onderliggend probleem. Dit is niet altijd makkelijk; duizeligheid kan namelijk veel verschillende oorzaken hebben.
Duizeligheid komt in hoofdlijnen voor in twee verschillende typen: duizeligheid met vertigo, oftewel draaisensaties, en duizeligheid zonder vertigo. Deze laatste soort wordt soms ook omschreven als zich ‘licht in het hoofd’ voelen.

Deze vormen van duizeligheid kunnen apart of afwisselend voorkomen en kunnen kort of lang aanhouden. Die variabiliteit in klachten en de duur ervan bemoeilijkt de behandeling en daarom houden mensen vaak lange tijd last van duizeligheidsklachten. De klachten kunnen dan steeds terug blijven komen. Dit kan een groot effect hebben op het dagelijks leven, bijvoorbeeld doordat u geen auto meer durft te rijden, zich veel zorgen maakt over de klachten of sneller vermoeid raakt.

In dit artikel bespreken we wat chiropractische zorg mogelijk kan betekenen wanneer u last heeft van duizeligheid.

Meer informatie opvragen?

Stuur ons een mailtje of bel ons op 023-5427540

Waar komt duizeligheid vandaan?

De oorzaak van duizeligheid is dus lastig te achterhalen. Het kan optreden door problemen met uw evenwichtsorgaan, dat zich in het middenoor bevindt. Dit orgaan interpreteert informatie over uw lichaamshouding en stuurt dit naar de hersenen, zodat er zo nodig een aanpassing gemaakt. De hersenen sturen dan vervolgens een signaal naar de spieren aan de hand van deze informatie, en de spieren kunnen dan zo nodig een correctie maken, zodat uw balans intact blijft.

Wanneer dit proces verstoord is, kan dit dus voor duizeligheid zorgen. Ook kan duizeligheid optreden als symptoom van restschade na een hersenschudding of een andere vorm van hersenletsel.
De exacte bron van duizeligheid is vaak onduidelijk, maar het kan dus optreden als symptoom van een verstoring van signaaloverdracht in de hersenen. Dit klinkt ernstiger dan dat het in werkelijkheid is en wij leggen u graag uit wat hieraan te doen is.

Ben Bolsenbroek – Neurologisch Chiropractor

“Bij onze praktijk komen wij in contact met veel verschillende cliënten en daarmee een breed scala aan lichamelijke klachten. Eén van de meest voorkomende klachten die wij van cliënten horen is duizeligheid, hoewel dit meestal niet de belangrijkste reden van hun bezoek is.”

Neurologische chiropractie als uitkomst

Om de communicatie die constant plaatsvindt tussen verschillende hersengebieden te verbeteren, kan neurologische chiropractie een uitkomst bieden. Bij neurologische chiropractie wordt eerst in kaart gebracht waar in de hersenen zich een mogelijke blokkade bevindt.

Daarna kunnen specifieke hersengebieden onder gecontroleerde omstandigheden worden gestimuleerd. Als reactie op deze stimulatie kunnen er nieuwe verbindingen tussen hersengebieden worden gevormd en kunnen blokkades worden opgeheven. Hierdoor wordt de communicatie tussen verschillende hersengebieden en tussen de hersenen en de rest van het lichaam worden verbeterd.

Met neurologische chiropractie kunnen de hersenen zichzelf dus herstellen en wordt de bron van de klachten weggenomen. Dit leidt tot langdurige verlichting van de duizeligheidsklachten, in plaats een behandeling door het onderdrukken van de symptomen waarbij de bron niet wordt erkend.

Ben Bolsenbroek – Neurologisch Chiropractor

“Om de communicatie die constant plaatsvindt tussen verschillende hersengebieden te verbeteren, kan neurologische chiropractie een uitkomst bieden.”

Wat Chiropractie Praktijk Kennemerland u kan bieden

Chiropractie Praktijk Kennemerland is een zeer ervaren praktijk met een specialisatie in neurologische chiropractie. Daarnaast kenmerkt onze praktijk zich door de aandacht voor iedere individuele situatie van de cliënt, waarmee wij onze zorg zeer persoonlijk kunnen toespitsen. Dit verhoogt natuurlijk de effectiviteit van het zorgplan.

Als u last heeft van regelmatig terugkerende duizeligheid en u benieuwd bent geworden naar wat Chiropractie Praktijk Kennemerland voor u kan betekenen, kunt u vrijblijvend contact opnemen met ons. Wij kijken graag wat wij voor u kunnen betekenen om u zo effectief mogelijk van vervelende duizeligheidsklachten af helpen.

Chiropractische Zorg

Chiropractische zorg is gericht op herstel van het lichaam, nooit op onderdrukken van symptomen.

Lees Ook

Wanneer is het verstandig om naar een chiropractor te gaan?

Wanneer is het verstandig om naar een chiropractor te gaan?

Chiropractie is een vorm in de alternatieve geneeswijze die zich focust op het herstellen en genezen van het lichaam. Waar de standaard geneeskunde zich vaak richt op medicijnen en behandeltrajecten, gaat chiropractie meer over het ondersteunen van het lichaam.

Wat doet een chiropractor anders dan een oefentherapeut?

Wat doet een chiropractor anders dan een oefentherapeut?

Iedereen ervaart weleens problemen met zijn of haar lichaam. Hierbij kan er sprake zijn van bijvoorbeeld mobiliteitsklachten, coördinatieproblemen, krachtafname of pijnklachten. Het is dan gewenst om de juiste behandelaar te kiezen die ervoor kan zorgen dat uw klachten verminderen.

Chiropractie bij ischias door overbelasting van de onderrug

Chiropractie bij ischias door overbelasting van de onderrug

Het menselijk lichaam zit ingewikkeld in elkaar en bestaat uit veel verschillende onderdelen. In al deze delen kan iets fout gaan. Hoe makkelijk het is om deze fout te herstellen is onder andere afhankelijk van hoe ingewikkeld de functie van het lichaamsdeel is.