Ik hoor altijd een ruis in mijn oor, kan een chiropractor helpen?

Heb jij last van permanente, vervelende geluiden in je oren zoals: piepen, fluiten, zoemen, brommen, ruisen of suizen en word je hier steeds maar weer mee geconfronteerd? Dan heb je waarschijnlijk last van oorsuizen. Oorsuizen maakt veel mensen in Nederland het leven erg zuur. Zo’n 1 op de 10 Nederlanders heeft er last van. Het is een kwaal waar over het algemeen niet veel aan gedaan kan worden, je moet er maar mee zien te leven.

Toch bestaat er een geneeswijze waar mensen met oorsuizen baat bij kunnen hebben, namelijk chiropractie. Voordat je je erbij neer gaat leggen of een onomkeerbare ooroperatie ondergaat, is het zeker de moeite waard om chiropractie te proberen.

Meer informatie opvragen?

Stuur ons een mailtje of bel ons op 023-5427540

Wat zijn oorsuizen?

Oorsuizen wordt in de medische wereld aangeduid met de term tinnitus aurium. Deze term is afgeleid van de Latijnse woorden tinnire, dat bellen of rinkelen betekent, en het woord aures dat oren betekent. Tinnitus is een vorm van gehoorschade waarbij mensen vervelende geluiden horen die er eigenlijk niet zijn. Deze geluiden lopen sterk uiteen, maar de beroemde ‘piep in het oor’ is het meest voorkomend.  

Als je last hebt van oorsuizen dan hoor je geluiden die afkomstig zijn van binnenuit. Deze geluiden kun je horen in zowel één van de oren als in beide, of zelfs vanuit binnenin het hoofd. Ze worden dus niet veroorzaakt door voorwerpen in de direct omgeving, maar kunnen wel minder worden als geluiden van buitenaf sterker zijn de oorsuizen zelf. Overdag zullen de oorsuizen minder opvallen dan ’s avonds, omdat er overdag meer omgevingsgeluiden zijn die op de voorgrond staan en de aandacht trekken.

Ben Bolsenbroek – Neurologisch Chiropractor

“Oorsuizen manifesteren zich op verschillende manieren; ze kunnen zowel constant als ritmisch aanwezig zijn.”

Symptomen die horen bij oorsuizen

Oorsuizen kun je herkennen als je last hebt van een geluid in één of zelfs in beide oren. Dit kunnen geluiden zijn als piepen, fluiten, zoemen, brommen, ruisen of suizen. Oorsuizen manifesteren zich op verschillende manieren; ze kunnen zowel constant als ritmisch aanwezig zijn. Bovendien kunnen de geluiden in hoge of lage tonen voorkomen, maar ook erg luid of juist heel stil.

Last hebben van oorsuizen kan in veel verschillende vormen opduiken en gaat vaak ook gepaard met andere klachten als concentratieproblemen, slaapproblemen, vermoeidheid, hoofdpijn, nekspanningen, angst, gevoelens van wanhoop en boosheid, deprimerende gevoelens en snel geïrriteerd zijn.

De oorzaak van oorsuizen

Oorsuizen ontstaat doordat het gehoororgaan of de zenuwbanen signalen doorgeven, die er eigenlijk helemaal niet zijn, aan de hersenen die op dat moment de betekenis ‘geluid’ krijgen. De oorzaak hiervan zijn beschadigingen in het laatste gedeelte van het gehoororgaan of veranderingen in de zenuwbanen of de hersenen. Met name een beknelling van de zenuwen die zich in de nek bevinden, ter hoogte van de bovenste ruggenwervels, kunnen de klachten veroorzaken.

Daarnaast is blootstelling aan te harde muziek in de meeste gevallen de boosdoener zoals in discotheken, op festivals of tijdens het luisteren naar muziek via oordopjes. Vooral jongeren onder de dertig lopen regelmatig gehoorschade op door te harde muziek.

Naast te harde muziek zijn er nog veel meer aanleidingen voor oorsuizen zoals bijvoorbeeld een oorinfectie, middenoorontsteking of de ziekte van Ménière. Daarnaast kan het ook een symptoom zijn van andere ziekten of een bijwerking van een medicijn.

Ben Bolsenbroek – Neurologisch Chiropractor

“Oorsuizen ontstaat doordat het gehoororgaan of de zenuwbanen signalen doorgeven, die er eigenlijk helemaal niet zijn, aan de hersenen die op dat moment de betekenis ‘geluid’ krijgen.”

Behandeling van oorsuizen bij Chiropractie praktijk Kennemerland

Helaas is de behandeling van oorsuizen complex en is er nog geen methode om de oorsuizen volledig te laten verdwijnen. Wel is er sinds de laatste jaren meer aandacht besteed aan oorsuizen en kan chiropractie verlichting bieden als de oorzaak van de oorsuizen vanuit een beknelde zenuw komt. Het blijkt namelijk dat wanneer de bovenste nekwervels, het oor en de kaak te dicht bij elkaar zitten, deze invloed op elkaar kunnen hebben.

De chiropractoren van chiropractie praktijk Kennemerland kunnen ervoor zorgen dat de verstoring of blokkade door middel van een vakkundige behandeling opgeheven wordt. Hierdoor zullen de zenuwen niet langer geprikkeld worden en zal de oorzaak van het oorsuizen worden wegenomen met als gevolg dat de klachten zullen afnemen.

Heb jij ook last van oorsuizen en ben je benieuwd naar de behandeling? Wacht dan niet langer met het maken van een afspraak bij Chiropractie praktijk Kennemerland

Chiropractische Zorg

Chiropractische zorg is gericht op herstel van het lichaam, nooit op onderdrukken van symptomen.

Lees Ook

Wanneer is het verstandig om naar een chiropractor te gaan?

Wanneer is het verstandig om naar een chiropractor te gaan?

Chiropractie is een vorm in de alternatieve geneeswijze die zich focust op het herstellen en genezen van het lichaam. Waar de standaard geneeskunde zich vaak richt op medicijnen en behandeltrajecten, gaat chiropractie meer over het ondersteunen van het lichaam.

Wat doet een chiropractor anders dan een oefentherapeut?

Wat doet een chiropractor anders dan een oefentherapeut?

Iedereen ervaart weleens problemen met zijn of haar lichaam. Hierbij kan er sprake zijn van bijvoorbeeld mobiliteitsklachten, coördinatieproblemen, krachtafname of pijnklachten. Het is dan gewenst om de juiste behandelaar te kiezen die ervoor kan zorgen dat uw klachten verminderen.

Chiropractie bij ischias door overbelasting van de onderrug

Chiropractie bij ischias door overbelasting van de onderrug

Het menselijk lichaam zit ingewikkeld in elkaar en bestaat uit veel verschillende onderdelen. In al deze delen kan iets fout gaan. Hoe makkelijk het is om deze fout te herstellen is onder andere afhankelijk van hoe ingewikkeld de functie van het lichaamsdeel is.