Chiropractische zorg bij langdurige terugkomende hoofdpijn

Zowel bij oude als bij jonge mensen kan langdurige en telkens terugkerende hoofdpijn regelmatig voorkomen. Ontzettend vervelend! Hoofdpijn kan een enorm negatieve invloed hebben op uw dagelijkse bezigheden en daarmee ook op de kwaliteit van leven. In dit artikel leest u wat een chiropractor kan betekenen als u last heeft van langdurige hoofdpijn klachten.

Meer informatie opvragen?

Stuur ons een mailtje of bel ons op 023-5427540

Verschillende soorten hoofdpijn

Spanningshoofdpijn
Hoofdpijn bestaat er in allerlei vormen, waarvan spanningshoofdpijn een van de meest bekende. Zoals de naam eigenlijk al verklapt, ontstaat deze hoofdpijn voornamelijk door stress en spanning. Spanningshoofdpijn is merkbaar aan de drukkende pijn aan beide kanten van het hoofd. Deze soort hoofdpijn kan erger worden door het aannemen van een verkeerde houding.

Clusterhoofdpijn
Clusterhoofdpijn is een vrij zeldzame, maar buitengewoon hevige vorm van hoofdpijn die in aanvallen voorkomt. De pijn voelt men aan één kant van het hoofd, rond het oog.

Clusterhoofdpijn kenmerkt zich door aanvallen die zich voordoen in bepaalde periodes (clusters). Deze vorm van hoofdpijn bestaat er in een episodische vorm en in een chronische variant. Bij de chronische variant zijn er geen rustperiodes van weken of maanden tussen de aanvallen, bij de episodische variant wel.

Clusterhoofdpijn komt vaker voor bij mannen dan bij vrouwen. Meestal treden de eerste aanvallen van clusterhoofdpijn op tussen het twintigste en veertigste levensjaar.

Ben Bolsenbroek – Neurologisch Chiropractor

“Hoofdpijn kan een enorm negatieve invloed hebben op uw dagelijkse bezigheden en daarmee ook op de kwaliteit van leven.”

Migraine

Hoofdpijn door migraine is een ander verhaal. Migraine is niet zomaar hoofdpijn, maar wordt zelfs gekenmerkt als een hersenaandoening. U kunt last hebben van ernstige hoofdpijnklachten, vaak aan één kant van het hoofd. Daarnaast treedt er in veel gevallen overgevoeligheid voor licht en geluid op en kan het zelfs zo zijn dat u misselijk wordt en moet overgeven.

Wat kunt u zelf doen aan telkens terugkerende hoofdpijn?

Allereerst is het vanzelfsprekend belangrijk om een gezonde levensstijl te hanteren, waarbij genoeg slaap, gezond eten en voldoende beweging cruciale factoren zijn. Ook een goede houding is van belang. Helaas kan het in sommige gevallen zo zijn dat de hoofdpijn toch blijft opspelen. In dat geval is het zeer raadzaam een chiropractor te raadplegen.

Ben Bolsenbroek – Neurologisch Chiropractor

“Bekkenproblematiek is bij uitstek problematiek waarbij grondige anatomische kennis van pas komt.”

Waarom chiropractie uitkomst kan bieden bij langdurige hoofdpijnklachten

Chiropractie kan voor verlichting zorgen van uw hoofdpijn en daarmee uw klachten aanzienlijk verminderen. Allereerst vindt er altijd een intake gesprek plaats. Zo krijgen we een duidelijk beeld van uw persoonlijke klachten en kunnen we voor uw specifieke situatie een zorgplan opstellen. Geheel afhankelijk van uw toestand, wordt er bepaald hoeveel afspraken er nodig zullen zijn en kan er een planning gemaakt worden.

De oorzaak van langdurige hoofdpijn kan erg verschillen per persoon en is vaak lastig te achterhalen. Om deze reden is de zorgverlening bij langdurige en terugkomende hoofdpijn sterk afhankelijk van waar de pijn vandaan komt. De chiropractor zal dit uitvoerig onderzoeken vóór aanvang van de daadwerkelijke therapie.

Over het algemeen ligt de focus bij chiropractische zorg voor langdurige hoofdpijn op de nek en hals. Deze zullen dan ook uitgebreid bestudeerd worden door de chiropractor.

Wat kan een chiropractor doen aan blijvende hoofdpijn?

Het doel van chiropractische zorg is het stimuleren van de relatie tussen spieren en zenuwstructuren om zo een natuurlijk herstel van het lichaam te bevorderen. Vaak worden klachten met betrekking tot het hoofd, zoals hoofdpijn, veroorzaakt door zenuwblokkades, ook wel neurologische blokkades genoemd.

De chiropractor is in staat om deze blokkades op te heffen door gebruik te maken van manuele druktechnieken. Hiermee wordt de neuroplasticiteit gestimuleerd, wat betekent dat zenuwcellen in staat zijn om nieuwe verbindingen aan te maken. Zo kan chiropractie bijdragen aan een natuurlijk herstel en zorgen voor verlichting van uw hoofdpijnklachten.

Neem contact op met Chiropractie Praktijk Kennemerland

Heeft u last van langdurige hoofdpijnklachten? Blijft de hoofdpijn telkens weer opspelen? Bij Chiropractie Praktijk Kennemerland zijn wij gespecialiseerd in het bieden van zorg bij langdurige hoofdpijnklachten. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor een intake gesprek. Wij helpen u graag!

Chiropractische Zorg

Chiropractische zorg is gericht op herstel van het lichaam, nooit op onderdrukken van symptomen.

Lees Ook

Verbeter uw immuunsysteem door ondersteuning van de chiropractor

Verbeter uw immuunsysteem door ondersteuning van de chiropractor

Het immuunsysteem zorgt ervoor dat het lichaam wordt beschermd tegen aanvallen en indringers van zowel binnenuit als buitenaf. Het is dus een afweersysteem dat virussen, bacteriën, schimmels en parasieten buiten houdt en afvalstoffen en zieke lichaamscellen vanuit het lichaam opruimt.

Chiropractie bij onverklaarbare pijnklachten

Chiropractie bij onverklaarbare pijnklachten

anneer we het hebben over onverklaarbare pijnklachten dan hebben we het over klachten waar, na medisch onderzoek, geen lichamelijke oorzaak voor de klachten te vinden is. Er is geen sprake van ziekte, beschadiging of een andere aandoening die een verklaring voor de klachten zou kunnen geven.

Hoe kan een chiropractor helpen bij evenwichtsklachten

Hoe kan een chiropractor helpen bij evenwichtsklachten

Evenwichtsstoornissen zijn een veel voorkomende klacht, die gelukkig goed te behandelen is. Over het algemeen komt een evenwichtsstoornis tot stand doordat er een verkeerd signaaltje naar de hersenen wordt gestuurd, waardoor het lichaam kort uit balans raakt.