Chiropractische zorg bij langdurige ischias

Wanneer lichamelijke klachten een belemmering vormen in uw dagelijks leven is het van belang om hiervoor hulp te zoeken bij een specialist. Afhankelijk van de aard en ernst van de klacht kunnen medici hun specialisme inzetten om u zo snel mogelijk te verlichten van de klacht. Soms gaat dit helaas niet zonder slag of stoot en kunt u langdurig last houden van lichamelijke ongemakken, of kunnen de klachten steeds terugkomen.

Zo zien wij bij onze Chiropractie Praktijk Kennemerland regelmatig cliënten die al langere tijd kampen met ischias. In dit artikel willen wij u laten zien dat er meerdere typen zorgverlening zijn voor terugkerende klachten als ischias naast reguliere zorg. Het kan namelijk heel goed zo zijn dat alternatieve typen van zorg, zoals chiropractie, veel beter bij u en uw klachten passen.

Meer informatie opvragen?

Stuur ons een mailtje of bel ons op 023-5427540

Wat is ischias?

Bij ischias is er sprake van een geïrriteerde zenuw in ons lichaam, namelijk de nervus ischiadicus. Dit is de langste zenuw die we hebben en hij bevindt zich in de rug. Omdat de ischias zenuw zo lang is en er ook veel vertakking uit ontstaan, kan een irritatie van deze zenuw voor wijdverspreide klachten zorgen die zich niet alleen beperken tot de rug. Wij horen met name cliënten over pijn in de onderrug met een kenmerkende uitstraling naar één van de bovenbenen en billen.

De oorzaak van ischias kan een ontsteking zijn, een beschadiging van de zenuw of een beknelling. Een beknelling van de ischias zenuw kan bijvoorbeeld ontstaan bij een hernia. Ischias wordt daarom vaker gezien als een symptoom van een groter probleem dan een op zichzelf staand verschijnsel. Dit maakt het behandelproces allerminst gemakkelijk.

Ben Bolsenbroek – Neurologisch Chiropractor

“Bij ischias is er sprake van een geïrriteerde zenuw in ons lichaam, namelijk de nervus ischiadicus. Dit is de langste zenuw die we hebben en hij bevindt zich in de rug.”

Chiropractie bij ischias

Bij chiropractie wordt er op zoek gegaan naar de bron van de pijnklachten. De oorzaak van de ischias is dan ook het uitgangspunt van de behandeling. Bij chiropractie wordt door handmatige druktechnieken toe te passen op de rug en nek uw zenuwstelsel gestimuleerd, waardoor blokkades in het zenuwstelsel verminderen, zenuwen meer ruimte krijgen en uiteindelijk uw lichaam zichzelf kan herstellen.

Een ander groot probleem bij ischias is dat mensen hun houding vaak gaan compenseren aan de hand van hun klachten, zij gaan dan bijvoorbeeld anders staan dan gebruikelijk zodat ze minder pijn voelen. Dit compensatiegedrag ligt soms heel diep verankerd en kan daardoor worden aangezien door een oorzaak van de klachten in plaats van een gevolg.

De chiropractor zal dit niet uit het oog verliezen, maar wel in de gaten houden of het lichaam inderdaad de houding van voor de ischias weer aanneemt wanneer de pijn dit niet meer belemmert.

Ben Bolsenbroek – Neurologisch Chiropractor

“Bij chiropractie wordt door handmatige druktechnieken toe te passen op de rug en nek uw zenuwstelsel gestimuleerd, waardoor blokkades in het zenuwstelsel verminderen, zenuwen meer ruimte krijgen en uiteindelijk uw lichaam zichzelf kan herstellen.”

Chiropractie als duurzame oplossing

Maar wat maakt chiropractie dan een goede optie voor het behandelen van ischias in vergelijking met reguliere zorg? In de eerste plaats staat bij chiropractie, zoals eerder benoemd, de oorzaak van de klachten centraal. Het uitgangspunt is dat wanneer de oorzaak wordt aangepakt, de klachten ermee verdwijnen. Bij sommige reguliere zorgverleners wordt vaak snel overgegaan op medicatie om de pijn te verlichten.

Hoewel dit natuurlijk op de korte termijn prettig is, biedt deze manier van werken op de lange termijn geen oplossing. Chiropractie maakt dan ook geen gebruik van medicatie, de aanpak is volledig natuurlijk. Op deze manier kan uw lichaam gestimuleerd worden zichzelf beter te maken zonder onnatuurlijke interventies, en dit maakt chiropractie op de lange termijn veel duurzamer. Dat houdt in dat uw ischias klachten minder vaak zullen terugkeren of zelfs helemaal niet.

Chiropractie Praktijk Kennemerland

Onze praktijk is zeer ervaren met het verlenen van zorg aan mensen met ischias klachten. Zoals wij eerder benoemden, kan ischias veel verschillende oorzaken hebben. Omdat de oorzaak van de klacht bij chiropractisch behandelen zo centraal staat, schenken wij veel aandacht aan uw persoonlijke situatie wanneer wij voor u een behandelplan opstellen. Dat maakt de zorgverlening niet alleen persoonlijker maar ook effectiever.

Bent u benieuwd geworden naar wat Chiropractie Praktijk Kennemerland u kan bieden bij terugkerende ischias-gerelateerde klachten of bent u op zoek naar meer informatie? Neem contact met ons op!

Chiropractische Zorg

Chiropractische zorg is gericht op herstel van het lichaam, nooit op onderdrukken van symptomen.

Lees Ook

Wanneer is het verstandig om naar een chiropractor te gaan?

Wanneer is het verstandig om naar een chiropractor te gaan?

Chiropractie is een vorm in de alternatieve geneeswijze die zich focust op het herstellen en genezen van het lichaam. Waar de standaard geneeskunde zich vaak richt op medicijnen en behandeltrajecten, gaat chiropractie meer over het ondersteunen van het lichaam.

Wat doet een chiropractor anders dan een oefentherapeut?

Wat doet een chiropractor anders dan een oefentherapeut?

Iedereen ervaart weleens problemen met zijn of haar lichaam. Hierbij kan er sprake zijn van bijvoorbeeld mobiliteitsklachten, coördinatieproblemen, krachtafname of pijnklachten. Het is dan gewenst om de juiste behandelaar te kiezen die ervoor kan zorgen dat uw klachten verminderen.

Chiropractie bij ischias door overbelasting van de onderrug

Chiropractie bij ischias door overbelasting van de onderrug

Het menselijk lichaam zit ingewikkeld in elkaar en bestaat uit veel verschillende onderdelen. In al deze delen kan iets fout gaan. Hoe makkelijk het is om deze fout te herstellen is onder andere afhankelijk van hoe ingewikkeld de functie van het lichaamsdeel is.