Hernia laten verzorgen door een Chiropractor

De hernia is een zeer veelvoorkomende oorzaak van rugklachten. Een hernia geeft een uiteenlopend patroon van klachten die niet alleen in de rug hoeven op te treden.

De oorzaak van een hernia ligt in de beknelling van zenuwen in de rug of nek. Heel kort gezegd, is er sprake van een beklemming van een tussenwervelschijf die een zenuw irriteert.

 

Meer informatie opvragen?

Stuur ons een mailtje of bel ons op 023-5427540

Het ontstaan van een Hernia

Een rug hernia of een nek hernia, ontstaat dus door een beknelling in de rug. Deze beknelling komt doordat een tussenwervelschijf beklemd wordt door omliggende structuren zoals de ruggenwervels. De beknelde tussenwervelschijf, drukt vervolgens op een zenuw.

Waar in een gezonde situatie, de tussenwervelschijf zorgt voor veerkracht en flexibiliteit in de rug, is er bij een hernia sprake van te weinig ruimte of onevenredige druk op die tussenwervelschijf.

De tussenwervelschijf kan op zijn beurt dan uitpuilen tegen een zenuw, hiermee raakt de zenuw geïrriteerd. Omdat zenuwenprikkels kunnen uitstralen naar bijvoorbeeld de benen of de rug, kan de pijn of het ongemak bij een hernia ook op die plaatsen gevoeld worden.

Ben Bolsenbroek – Neurologisch Chiropractor

“Een Hernia ontstaat door verdrukking van een zenuw in de rug of nek, de oorzaken van die verdrukking kunnen echter sterk uiteenlopen.”

Veel voorkomende klachten bij een Hernia

Een hernia geeft dus irritatie van zenuwen en daardoor klachten. Deze klachten kunnen echter zeer divers zijn in zowel locatie als in hoedanigheid. Dit zorgt voor een diffuus beeld van symptomen.

Het is bijvoorbeeld niet ongebruikelijk dat mensen komen met forse pijn in hun rug. Bukken, zitten of zelfs lopen zijn lastig om uit te voeren omdat deze handelingen erg veel pijn doen.

Het is echter evenzogoed mogelijk dat een hernia zich openbaart door een doof gevoel in het linkerbeen. Wanneer de zenuw die zorgt gevoel in uw benen bekneld zit, dan kan deze dus zorgen voor het verlies van gevoel in uw been.

Er kunnen dus overal in het lichaam neurologische klachten optreden, als gevolg van de irritatie van de zenuw.

Doordat de hernia zich op zoveel verschillende manieren kan openbaren, kan het soms lastig zijn om de juiste diagnose te stellen. Wij zien dan ook helaas regelmatig mensen die veel te lang zijn blijven doorlopen met hun klachten.

Dit kan komen door bijvoorbeeld een onjuiste diagnose of doordat er te laat contact wordt opgenomen met een gezondheidsexpert.

Chiropractisch onderzoek van de Hernia

Vaak worden hernia’s behandeld als één en dezelfde aandoening: Namelijk een uitstulping van de tussenwervelschijf, die tegen een zenuw drukt.

Feitelijk gezien is dit juist. In de praktijk pakken wij de zaak anders aan!

De uitstulping kan namelijk door verschillende problemen worden veroorzaakt:

  • Is er bijvoorbeeld een scheefstand van de rug waardoor er onevenredig veel kracht komt te staan op een deel van de wervels?
  • Is er sprake van jarenlange slijtage waardoor onderdelen van de rug hun vorm beginnen te verliezen?
  • Is er sprake van een plotselinge beweging of trauma waardoor er misschien structuren in de rug van hun plaatst geraak zijn?

Al deze zaken kunnen druk op een zenuw in de rug veroorzaken, al deze zaken vallen onder het begrip hernia.

Toch kan er een compleet andere behandeling nodig zijn. Om deze reden zoeken wij altijd naar de aanleiding voor de verdrukking.

Onze chiropractische behandeling van de hernia

Omdat er grote verschillen kunnen zijn de oorzaak of de aanleiding van hernia klachten. Zijn er ook verschillende methoden die wij hanteren om de klachten aan te pakken.

Wij proberen altijd de onderliggende oorzaak van de klachten te vinden. Dus het meest primaire probleem dat de klachten veroorzaakt.

  • Dat kan betekenen dat wij een pijnlijk gevoel in de rug zullen verhelpen door een betere houding aan te leren.
  • Dit kan ook betekenen dat wij corrigerende sessies zullen uitvoeren om de stand van de wervels te verbeteren.

Naast het behandelen van de hernia, kunnen wij ook de beschadigde zenuw weer stimuleren om te genezen. Om deze reden is onze behandeling van de hernia niet in een paar zinnen uit te leggen.

De behandeling is wel uiterst effectief!

Wij nodigen u graag uit om contact met ons op te nemen. Wij kunnen dan gezamenlijk in kaart brengen op welke wijze uw hernia het best te verhelpen is.

Chiropractische Zorg

Chiropractische zorg is gericht op herstel van het lichaam, nooit op onderdrukken van symptomen.

Lees Ook

Chiropractische zorg bij vaak terugkerende duizeligheid

Chiropractische zorg bij vaak terugkerende duizeligheid

Bij onze praktijk komen wij in contact met veel verschillende cliënten en daarmee een breed scala aan lichamelijke klachten. Eén van de meest voorkomende klachten die wij van cliënten horen is duizeligheid, hoewel dit meestal niet de belangrijkste reden van hun bezoek is.