Chiropractie bij Pijnklachten

Het zal u misschien verbazen maar chiropractoren behandelen geen pijn.

Dit klinkt waarschijnlijk verrassend want veel mensen gaan met pijnklachten toch echt naar chiropractor. En veel van deze mensen zijn na verloop van tijd ook daadwerkelijk pijnvrij.

Waarom behandelt een chiropractor dan geen pijn(klachten).

In dit artikel leggen wij u graag uit waarom mensen van hun pijnklachten afraken bij een chiropractor, zonder dat deze chiropractor de pijn behandeld.

 

Meer informatie opvragen?

Stuur ons een mailtje of bel ons op 023-5427540

Chiropractie en Pijn

De chiropractor behandelt niet. Een chiropractor neemt oorzaken van klachten weg waardoor het lichaam kan herstellen en in balans komen waardoor de klachten afnemen.

Bij behandelen denken mensen vaak aan een medicijn om pijn te onderdrukken of om iemand in slaap te helpen vallen. Dat is niet wat chiropractie aan mensen biedt.

Chiropractie onderdrukt geen klachten/symptomen maar is altijd gericht op het herstellen van de balans en functionaliteit van het lichaam.

Op deze manier zal een chiropractor dus ook nooit direct de pijn willen aanpakken. Pijn is namelijk een signaal, het lichaam wil vertellen dat er iets aan de hand is en doet dit door middel van pijn.

Bij hevige pijn, schreeuwt het lichaam dus om aandacht. Dan is het onvoordeligste wat u kunt doen deze pijn onderdrukken en negeren. Luister naar uw lichaam en onderzoek de oorzaak van de pijn!

 

Ben Bolsenbroek – Neurologisch Chiropractor

“Chiropractie onderdrukt geen klachten/symptomen maar is altijd gericht op het herstellen van de balans en functionaliteit van het lichaam.”

Wat is Pijn en waardoor wordt Pijn veroorzaakt

Pijn is een signaal dat zenuwen uit het lichaam naar de hersenen sturen. In het geval van een snee in onze vinger, wordt deze verwonding door lokale (perifere) zenuwen waargenomen. Deze sturen een signaal naar de hersenen dat er schade is en de hersenen laten ons dit voelen. Hierdoor zijn wij gemotiveerd om iets aan de (oorzaak van de) schade te gaan doen.

Schade is dus eigenlijk de sirene die gaat loeien bij een brand. U kunt natuurlijk die vervelende sirene uitzetten. Maar veel verstandiger is het om de brand te gaan blussen.

Dit werkt op dezelfde wijze in het lichaam. Wanneer u bijvoorbeeld veel hoofdpijn of migraine heeft, dan geeft het lichaam heel duidelijk aan dat er iets aan de hand is.

Is het dan niet heel erg logisch om uit te zoeken wat er aan de hand is en wat de reden is dat het lichaam ons dit signaal geeft?

Ditzelfde geldt voor langdurig aanwezige klachten als rugpijn of gewrichtspijn. Ook deze pijn is een schreeuw van aandacht van ons lichaam.

Uw chiropractor is jarenlang geschoold in het vinden van de reden waarom het lichaam aandacht vraagt en de juiste persoon om vervolgens de oorzaak van de pijn te verzorgen.

 

Ben Bolsenbroek – Neurologisch Chiropractor

“Uw chiropractor is jarenlang geschoold in het vinden van de reden waarom het lichaam aandacht vraagt en de juiste persoon om vervolgens de oorzaak van de pijn te verzorgen.”

Zorg bij Pijnklachten door een Chiropractor

De oorzaak van pijn kan dus heel divers zijn. De pijn kan ook langdurig aanwezig zijn of in patronen voorkomen. Het kan zelfs zo zijn dat pijn die op een bepaalde plek in het lichaam wordt veroorzaakt op een andere plaats gemerkt wordt. Denk bijvoorbeeld aan de uitstralende pijn bij een hernia. Om deze reden zullen we altijd beginnen met het in kaart brengen van de pijn. Wat zijn de patronen en welke lichaamsdelen of lichaamsfuncties zijn er betrokken bij de pijn.

Dit onderzoek kunnen we combineren met het lichamelijke onderzoek of onze chiropractische scan. Al deze informatie biedt een compleet beeld waarmee de chiropractor aan de slag kan.

De volgende stap is namelijk het doen correcties om blokkades in bijvoorbeeld zenuwcommunicatie op te heffen. Het herstellen van balans in de wervelkolom of het stimuleren van gebieden in de hersenen. Wat de passende zorg ook is, deze is altijd gericht op stimulatie van het natuurlijk herstel en nooit gericht op het onderdrukken van signalen van het lichaam.

Wanneer u ervaart dat het tijd is om echt aan uw gezondheid te werken, dan komen wij graag met u in contact om te onderzoeken of onze zorg ook u kan helpen.

 

Chiropractische Zorg

Chiropractische zorg is gericht op herstel van het lichaam, nooit op onderdrukken van symptomen.

Lees Ook

Waarom schrijft een chiropractor geen medicijnen voor?

Waarom schrijft een chiropractor geen medicijnen voor?

Chiropractie richt zich op klachten met betrekking tot de wervelkolom, zoals hoofd-, rug- en nekklachten, of klachten rondom de spieren en gewrichten. Daarnaast richt chiropractie zich ook op de preventie van mogelijke klachten.

Heeft kraken bijwerkingen?

Heeft kraken bijwerkingen?

Steeds meer mensen in Nederland kiezen voor chiropractie. Echter vragen veel mensen zich af of er ook bijwerkingen zijn bij chiropractie, ook wel beter bekend als “kraken”. In dit artikel geven we hier meer uitleg over.