Chiropractie bij oorsuizen

‘Een piep in je oor hebben’, onder veel Nederlanders een welbekend verschijnsel. Veel mensen hebben wel eens last van zo’n hoog piepend geluid in het oor. In eerste instantie is dit geheel onschuldig, maar in sommige gevallen kan het geluid zo hard en vaak te horen zijn dat mensen er echt last van krijgen. Maar, wat is dit geluid eigenlijk? En in het geval dat de klachten zo ernstig zijn dat het storend is; hoe komt u er weer van af?

Meer informatie opvragen?

Stuur ons een mailtje of bel ons op 023-5427540

Wat is oorsuizen?

Oorsuizen, in de medische wereld ook wel tinnitus genoemd, is een aandoening waarbij mensen constant een geluid horen. Dit geluid kunt u horen in zowel één als in beide oren, of zelfs vanuit binnenin uw hoofd. Het geluid wordt dus niet veroorzaakt door dingen van buitenaf, maar kan wel minder worden als de geluiden van buitenaf sterker zijn dan de oorsuizen.

Voor ieder persoon is het geluid dat zij horen anders. Sommige mensen horen een piep, anderen horen een ruis. Ook de sterkte verschilt van persoon tot persoon. Bij sommige mensen is het geluid zacht en hebben zij er niet zo veel last van, maar bij anderen is het geluid zo hard of scherp, dat zij er in het dagelijks leven door worden beperkt.

In dat laatste geval hebben mensen ontzettend veel baat bij een behandeling die verlichting van de klachten zou kunnen geven. Er zijn echter tot op heden nog niet veel efficiënte behandelingen bekend, maar chiropractie lijkt in veel gevallen de klachten te verhelpen.

Ben Bolsenbroek – Neurologisch Chiropractor

“Oorsuizen, in de medische wereld ook wel tinnitus genoemd, is een aandoening waarbij mensen constant een geluid horen.”

Komt oorsuizen veel voor?

Veel mensen hebben wel eens te maken een vorm van oorsuizen. Verwacht wordt dat zo’n 3 op de 10 Nederlanders wel eens tekenen van tinnitus ondervindt. Dit betekent daarentegen niet dat al deze mensen hier daadwerkelijk last van hebben.

In totaal geven ongeveer 250.000 Nederlanders aan ongemak te ondervinden ten gevolge van de oorsuizen. Dat houdt in dat maar liefst 15 op de 1000 mensen in Nederland vindt dat hun dagelijks leven wordt beperkt door de klachten. Veel van hen klagen voornamelijk over slaapproblemen, duizeligheid, concentratieproblemen en hoofdpijn. Een effectieve behandeling zou dus veel Nederlanders kunnen helpen.

Ben Bolsenbroek – Neurologisch Chiropractor

“Verwacht wordt dat zo’n 3 op de 10 Nederlanders wel eens tekenen van tinnitus ondervindt.”

Waardoor wordt oorsuizen veroorzaakt?

We weten niet precies hoe oorsuizen wordt veroorzaakt, maar er lijken verschillende dingen een rol te kunnen spelen. Het zou kunnen komen door beschadiging van het gehoororgaan, bijvoorbeeld door lange blootstelling aan harde muziek of het kan een gevolg zijn van het gebruik van bepaalde medicijnen.

Een andere oorzaak is een verstoorde werking van zenuwen, wat vermoedelijk bij een groot deel van de mensen de oorzaak is. Met name een beknelling van de zenuwen die zich in de nek bevinden, ter hoogte van de bovenste ruggenwervels, kunnen de kenmerkende klachten geven. Zo’n blokkade zorgt voor onterechte prikkelingen aan deze zenuwen, met oorsuizen als gevolg.

Wat is een chiropractor?

Chiropractie heeft als uitgangspunt de gezondheid van mensen te verbeteren. Door het uitoefenen van een korte gedoseerde druk op gewrichten, welke in verband staan met het zenuwstelsel, kunnen blokkades worden opgeheven. Veel klachten worden veroorzaakt door een verstoorde wisselwerking tussen zenuwen en de wervelkolom. Een chiropractor is opgeleid om de juiste druktechnieken toe te passen om deze verstoorde werking op te lossen. Hierdoor worden zenuwen en doorbloeding in het lichaam gestimuleerd, waarna het lichaam zichzelf kan herstellen.

Wat kan een chiropractor betekenen bij oorsuizen?

We hebben eerder gezien dat in veel gevallen oorsuizen wordt veroorzaakt door een verstoorde werking tussen de wervels en zenuwen in de nek. De chiropractoren van Chiropractie Praktijk Kennemerland kunnen deze verstoring en blokkade met behulp van een vakkundige behandeling opheffen. Daaropvolgend zullen de zenuwen in uw nek niet langer geprikkeld worden en wordt de oorzaak van de oorsuizen weggenomen. Als gevolg hiervan zullen de klachten afnemen en kunt u snel weer in alle stilte genieten!

Chiropractische Zorg

Chiropractische zorg is gericht op herstel van het lichaam, nooit op onderdrukken van symptomen.

Lees Ook

Wanneer is het verstandig om naar een chiropractor te gaan?

Wanneer is het verstandig om naar een chiropractor te gaan?

Chiropractie is een vorm in de alternatieve geneeswijze die zich focust op het herstellen en genezen van het lichaam. Waar de standaard geneeskunde zich vaak richt op medicijnen en behandeltrajecten, gaat chiropractie meer over het ondersteunen van het lichaam.

Wat doet een chiropractor anders dan een oefentherapeut?

Wat doet een chiropractor anders dan een oefentherapeut?

Iedereen ervaart weleens problemen met zijn of haar lichaam. Hierbij kan er sprake zijn van bijvoorbeeld mobiliteitsklachten, coördinatieproblemen, krachtafname of pijnklachten. Het is dan gewenst om de juiste behandelaar te kiezen die ervoor kan zorgen dat uw klachten verminderen.

Chiropractie bij ischias door overbelasting van de onderrug

Chiropractie bij ischias door overbelasting van de onderrug

Het menselijk lichaam zit ingewikkeld in elkaar en bestaat uit veel verschillende onderdelen. In al deze delen kan iets fout gaan. Hoe makkelijk het is om deze fout te herstellen is onder andere afhankelijk van hoe ingewikkeld de functie van het lichaamsdeel is.