Chiropractie bij onverklaarbare pijnklachten

Wanneer we het hebben over onverklaarbare pijnklachten dan hebben we het over klachten waar, na medisch onderzoek, geen lichamelijke oorzaak voor de klachten te vinden is. Er is geen sprake van ziekte, beschadiging of een andere aandoening die een verklaring voor de klachten zou kunnen geven. Artsen noemen dit soort klachten SOLK. Dit staat voor Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten. Somatisch is Grieks voor lichamelijk.

Naar schatting blijft 20 tot 50 procent van de klachten waarmee patiënten hun huisarts consulteren lichamelijk onverklaard. Er is dus een redelijk grote groep van de bevolking die te maken heeft met onverklaarbare pijnklachten.

Meer informatie opvragen?

Stuur ons een mailtje of bel ons op 023-5427540

Voorbeelden van onverklaarbare pijnklachten

Onverklaarde pijn kan eigenlijk op alle plaatsen in het lichaam voorkomen. Bekende plekken zijn onder andere in de rug, schouders, nek, buik of maag, hoofd en de gewrichten. Het is zeker ook niet zeldzaam dat de pijn zich op meerdere plaatsen tegelijk voordoet.

Ben Bolsenbroek – Neurologisch Chiropractor

“Onverklaarbare pijn kan eigenlijk op alle plaatsen in het lichaam voorkomen en kan door allerlei oorzaken ontstaan.”

Oorzaken voor de onverklaarbare pijnklachten

Hoe ontstaan deze onverklaarbare pijnklachten nu eigenlijk? Er zijn een aantal dingen die de kans op onverklaarbare pijnklachten vergroten. We zullen de belangrijkste even kort bespreken. 

Aanleg voor bepaalde klachten 
Je kunt aanleg hebben of een zwakke plek waardoor de kans groter is dat jij bepaalde klachten ervaart. Dit resulteert vaak in herhalende klachten rondom hetzelfde gebied. 

Gevoeligheid voor bepaalde klachten
Het kan ook zo zijn dat jij sneller lichamelijke klachten opmerkt. Je bent dus extra gevoelig voor lichamelijke pijnprikkels waardoor je eerder klachten ervaart. 

Een heftige gebeurtenis 
Een ongeluk, ziekte of een operatie zijn stuk voor stuk voorbeelden van oorzaken waar onverklaarbare klachten vandaan kunnen komen. Iemand met een hele heftige buikgriep kan daarna nog langdurig buikpijnklachten blijven ervaren. 

Overbelast 
Overbelasting is vaak ook een oorzaak van lichamelijke klachten. Bij overbelasting en stress bouwt de spierspanning zich in het lichaam op. Deze spierspanning kan vervolgens resulteren in lichamelijke pijnklachten.

Ben Bolsenbroek – Neurologisch Chiropractor

“Bij onverklaarbare pijnklachten is de behandeling multidisciplinair gericht en zal de fysieke klachten doen verminderen.”

Wat kunnen de gevolgen zijn van onverklaarde klachten op jouw leven?

Onverklaarbare pijnklachten kunnen vervelende gevolgen hebben op jouw dagelijkse leven. Allereerst is het natuurlijk super frustrerend wanneer je wel pijn hebt maar niet weet waardoor dit komt. De pijn die je ervaart kan invloed hebben op dingen zoals:

  • Je emoties; Je raakt bijvoorbeeld sneller geïrriteerd omdat je niet lekker in je vel zit.
  • Je gedrag; Door de pijn zal je onbewust je houding bijvoorbeeld aanpassen zodat je minder pijn ervaart bij het zitten of liggen.
  • Je sociale leven; Wanneer de pijn heel hevig is zal het lastiger worden om bepaalde dingen te doen zoals bijvoorbeeld urenlang stilzitten in het theater of urenlang op je benen staan tijdens een festival. Hierdoor ben je eerder geneigd om deze sociale gelegenheden over te slaan.
  • Je werk; De pijn kan zelfs zo erg zijn dat je je werk niet meer goed kunt uitvoeren.

Chiropractie als oplossing voor onverklaarbare pijnklachten

Bij onverklaarbare pijnklachten is de behandeling vaak multidisciplinair gericht. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie van een psycholoog, medicijnen, fysiotherapeut of een chiropractor.

De chiropractor houdt zich met name bezig om de fysieke klachten te doen verminderen. Chiropractoren hebben enorm veel kennis over het menselijk lichaam. Tijdens een behandeling zal de chiropractor het lichaam als het ware resetten. Dit doet hij of zij door het welbekende ‘kraken’ van de wervels in de nek en/of rug waardoor de balans in het zenuwstel wordt hersteld.

Doordat een behandeling bij een van onze chiropractoren niet gericht is op individuele klachten maar op de patiënt zijn welzijn in het geheel is de kans groot dat de symptomen van de onverklaarbare pijnklachten weg zullen trekken.

Waarom Chiropractie Kennemerland?

Wij zijn een praktijk met enorm veel ervaring op het gebied van chiropractie. Bij Chiropractie Kennemerland zijn we er voor al jouw klachten en helpen we je enorm graag weer van deze klachten af! Mocht je graag eens een keer een behandeling willen krijgen van een van onze chiropractoren? Wacht dan niet langer en neem contact met ons op!

Chiropractische Zorg

Chiropractische zorg is gericht op herstel van het lichaam, nooit op onderdrukken van symptomen.

Lees Ook

Chiropractie bij een instabiele onderrug

Chiropractie bij een instabiele onderrug

Heeft u last van klachten aan uw onderrug? Dit kan het gevolg zijn van een instabiele onderrug. Maakt u zich geen zorgen! Een behandeling bij de chiropractor kan u van uw klachten af helpen. In dit artikel zal uitgelegd worden hoe klachten ontstaan als gevolg van een instabiele onderrug en hoe een chiropractor u kan helpen.

Wat kan een chiropractor doen tegen een verwaarloosde hernia?

Wat kan een chiropractor doen tegen een verwaarloosde hernia?

Wat kan een chiropractor doen tegen een verwaarloosde hernia? 1 op de 66 mensen in Nederland heeft last van een hernia. Wel is hier duidelijk in te zien dat de grootste groep tussen de 45 en 64 jaar oud is. Wanneer er niet adequaat gehandeld wordt of wanneer de...