Chiropractie bij onbegrepen pijnklachten

Onbegrepen pijnklachten zijn onwijs frustrerend. De klachten zijn niet goed te verklaren. U wordt doorgestuurd van de ene specialist naar de andere. Uit geen enkele test komt een duidelijk resultaat en op den duur denkt u maar te moeten wennen aan de pijn. Dit komt u wellicht wel bekend voor.

Meer informatie opvragen?

Stuur ons een mailtje of bel ons op 023-5427540

Bij wie kan ik terecht?

Er zijn velen soorten zorgspecialisten die ieder gespecialiseerd zijn in verschillende gebieden van het menselijk lichaam. Dit komt vaak heel goed van pas. Wanneer klachten duidelijk uitwijzen waar het probleem zit, is het natuurlijk fijn een specialist op dat gebied te hebben. Zo wordt u met oorpijn door uw huisarts verwezen naar een oorarts, maar bij knieklachten kunt u vaak beter bij een fysiotherapeut terecht.

Helaas ligt dit bij onbegrepen pijnklachten een stuk ingewikkelder. Er is dan namelijk niks dat logisch uitwijst waar de klachten vandaan komen en dus is er ook niet te zeggen wat voor zorgspecialist u zou moeten zien om het probleem aan te pakken.

Ben Bolsenbroek – Neurologisch Chiropractor

“Alle onderdelen van het lichaam staan met elkaar in verband, alles in het lichaam werkt met elkaar samen.”

Samenwerking in het lichaam

Alle onderdelen van het lichaam staan met elkaar in verband, alles in het lichaam werkt met elkaar samen. Dit kan als gevolg hebben dat de klachten die u ervaart van een hele andere plek in het lichaam komen dan waar u ze voelt. Dat klinkt misschien wat tegenstrijdig, maar dat heeft te maken met de communicatie in het lichaam.

Communicatie in het lichaam

Het lichaam communiceert continu met zichzelf, zo klopt uw hart sneller om meer bloed rond te pompen bij inspanning en transpireert u als u het warm heeft. Dit gebeurt allemaal omdat het hele zenuwstelsel op de hoogte is van de staat van de spieren en organen. Het zenuwstelsel krijgt informatie binnen en stuurt op basis daarvan weer andere systemen aan. Als er iets misgaat in deze communicatie kan het gebeuren dat uw klachten helemaal niet logisch bij een oorzaak passen. Sterker nog, het kan zo zijn dat de klachten helemaal geen lichamelijke oorzaak hebben.

Ben Bolsenbroek – Neurologisch Chiropractor

“Het lichaam communiceert continu met zichzelf, zo klopt uw hart sneller om meer bloed rond te pompen bij inspanning en transpireert u als u het warm heeft.”

Maar wat kan de oorzaak dan zijn?

Het komt vaak voor dat er zonder fysieke reden miscommunicatie plaatsvindt in het zenuwstelsel. Dit kan dan zorgen voor pijn op verschillende plekken in het lichaam, zonder dat daar een aanleiding voor lijkt te zijn. Als er geen directe aanleiding is, is het begrijpelijk dat er geen probleem in het lichaam kan worden gevonden door verschillende zorgspecialisten.

Het zenuwstelsel

Het zenuwstelsel is het verbindingsstuk van het lichaam. Het is een complex netwerk dat bestaat uit het ruggenmerg, de hersenen en vele zenuwen en het heeft invloed op elk deel van het lichaam. Het zenuwstelsel is dus van groot belang en er kunnen vele redenen zijn waarom de communicatie binnen het zenuwstelsel niet optimaal is. Dit kan liggen aan blokkades of knellingen door bijvoorbeeld botten die net niet goed op elkaar staan, maar ook stress kan hier een rol bij spelen.

Wat kan een chiropractor voor u betekenen?

Een chiropractor focust op optimale gezondheid in het hele lichaam. Hierbij vinden we het belangrijk problemen bij de kern aan te pakken, zodat de klachten niet gedempt, maar verholpen worden.

Met chiropractie kunnen wervels en gewrichten worden gemanipuleerd. Dit klinkt spannend, maar betekent eigenlijk dat er door passende druk uit te oefenen op de gewrichten, botten weer op hun plek worden gezet. Dit zorgt ervoor dat de zenuwen die knel zaten weer vrijkomen en dat alle cellen in de zenuwen worden gestimuleerd. Deze stimulatie zorgt er op zijn beurt weer voor dat deze cellen zich kunnen herstellen als ze niet optimaal werkten. Zo kan alle informatie uit het lichaam weer vrij door het zenuwstelsel bewegen, zonder miscommunicatie te veroorzaken.

Chiropractie Prakrijk Kennemerland

Onze praktijk stelt uw persoonlijke situatie voorop. Zo past het behandelplan bij wat u nodig heeft en is de zorg passend en effectief. Herkent u zich in de klachten en bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Dan komen wij graag met u in contact om de mogelijkheden te bekijken!

Chiropractische Zorg

Chiropractische zorg is gericht op herstel van het lichaam, nooit op onderdrukken van symptomen.

Lees Ook

Chiropractie bij een instabiele onderrug

Chiropractie bij een instabiele onderrug

Heeft u last van klachten aan uw onderrug? Dit kan het gevolg zijn van een instabiele onderrug. Maakt u zich geen zorgen! Een behandeling bij de chiropractor kan u van uw klachten af helpen. In dit artikel zal uitgelegd worden hoe klachten ontstaan als gevolg van een instabiele onderrug en hoe een chiropractor u kan helpen.

Wat kan een chiropractor doen tegen een verwaarloosde hernia?

Wat kan een chiropractor doen tegen een verwaarloosde hernia?

Wat kan een chiropractor doen tegen een verwaarloosde hernia? 1 op de 66 mensen in Nederland heeft last van een hernia. Wel is hier duidelijk in te zien dat de grootste groep tussen de 45 en 64 jaar oud is. Wanneer er niet adequaat gehandeld wordt of wanneer de...