Chiropractie bij Duizeligheidsklachten na een Hersenschudding

De hersenen zijn een complex orgaan en essentieel bij veel van onze capaciteiten. Van plannen tot herinneren, van bewegen tot ruiken; het optimaal functioneren van ons brein is er van groot belang voor.
Helaas kan ook het brein beschadigd raken, met alle gevolgen van dien. Eén van de meest voorkomende vormen van letsel aan de hersenen is een hersenschudding. In 2016 zijn ruim 55.000 Nederlanders naar de huisarts gegaan met een hersenschudding, maar omdat niet iedereen naar de huisarts gaat, is de schatting dat hersenschuddingen nog veel vaker voorkomen.

Meer informatie opvragen?

Stuur ons een mailtje of bel ons op 023-5427540

Bij een hersenschudding krijgen de hersenen op de een of andere manier een klap te verwerken, wat ervoor zorgt dat de functie van de hersenen tijdelijk verminderd is. Dit kan op de korte termijn symptomen opleveren als misselijkheid, hoofdpijn, verwarring en geheugenverlies. De meeste mensen nemen als het goed is rust na een hersenschudding, en hiermee lijkt de kous af. Helaas is dit niet altijd het geval. Sommigen hebben nog op de lange termijn last van klachten als hoofdpijn, concentratieproblemen, vermoeidheid en ook duizeligheid.

Duizeligheid na een Hersenschudding

Duizeligheid is een sensatie die velen weleens mee hebben gemaakt, en velen kijken er niet meteen van op. Dit terwijl het een vervelend gevoel is en het een symptoom kan zijn van een onderliggend probleem. In grote lijnen kunnen twee verschillende typen van duizeligheid van elkaar worden onderscheiden.

Het belangrijkste verschil tussen de twee typen van duizeligheidssensaties zit hem in de aanwezigheid van draaiduizeligheid, ook wel vertigo. Bij deze vorm heeft u echt de sensatie dat de ruimte om u heen draait, vandaar de naam draaiduizeligheid. Dit gevoel kan kort of lang duren en de klachten kunnen spontaan weer verdwijnen. Ook gaat dit type duizeligheid vaak gepaard met misselijkheid en braken. U kunt daarnaast ook een duizelig gevoel hebben zonder dat u echte draaisensaties ervaart. Dit is een ander type duizeligheid. Een andere term die soms voor deze sensatie worden gebruikt, is ‘licht in het hoofd’ zijn. Een vorm hiervan is positieduizeligheid (BPPD), welke kan optreden wanneer u (te snel) van lichaamshouding verandert.
De oorzaak hiervan kan liggen in het de communicatie tussen de hersenen en het evenwichtsorgaan, maar wij zien ook vaak dat blokkades in het wervelgebied kunnen zorgen voor duizeligheidsklachten. Bij een hersenschudding is de oorzaak van duizeligheid soms onduidelijk, maar duidelijk is dat het kan optreden als symptoom van een verstoorde communicatie in de hersenen.

Ben Bolsenbroek – Neurologisch Chiropractor

“Bij een hersenschudding is de oorzaak van duizeligheid soms onduidelijk, maar duidelijk is dat het kan optreden als symptoom van een verstoorde communicatie in de hersenen. “

Neurologische Chiropractie bij Duizeligheid

Als u zich herkent in het beschreven beeld, kunt u vrijblijvend contact opnemen met Chiropractie Praktijk Kennemerland. Wij vinden het zeer belangrijk om eerst samen met u in kaart te brengen wat de klachten zijn, waar ze mogelijk vandaan komen en wat voor zorg wij u het beste kunnen bieden. Eén van de onderscheidende kenmerken van onze praktijk, is dat wij onder andere bij duizeligheidsklachten gebruik maken van neurologische chiropractie. (ook wel functionele neurologie)
Deze manier van toegepaste zorgverlening kenmerkt zich door het stimuleren van de hersenen om nieuwe verbindingen tussen cellen aan te maken, een fenomeen dat ook wel neuroplasticiteit wordt genoemd. Ook vinden wij het belangrijk om voor ieder individueel geval een zorgplan op te stellen, samen met u. Op deze manier kan het brein zichzelf herstellen en wordt de bron van de klachten weggenomen. Dit biedt een optimaal herstelproces van uw hersenschudding, zelfs wanneer deze al jaren geleden is gebeurd.

Chiropractische Zorg

Chiropractische zorg is gericht op herstel van het lichaam, nooit op onderdrukken van symptomen.

Lees Ook

Waarom schrijft een chiropractor geen medicijnen voor?

Waarom schrijft een chiropractor geen medicijnen voor?

Chiropractie richt zich op klachten met betrekking tot de wervelkolom, zoals hoofd-, rug- en nekklachten, of klachten rondom de spieren en gewrichten. Daarnaast richt chiropractie zich ook op de preventie van mogelijke klachten.

Heeft kraken bijwerkingen?

Heeft kraken bijwerkingen?

Steeds meer mensen in Nederland kiezen voor chiropractie. Echter vragen veel mensen zich af of er ook bijwerkingen zijn bij chiropractie, ook wel beter bekend als “kraken”. In dit artikel geven we hier meer uitleg over.