Chiropractie bij Chronische Hoofdpijn klachten

Chronische hoofdpijn is één van de meest voorkomende klachten van de cliënten die bij ons in de praktijk langskomt. Hoewel er misschien niet gelijk aan chiropractie wordt gedacht bij het hebben van klachten zoals chronische hoofdpijn, kan chiropractie juist een goede uitkomst bieden!

In dit artikel wordt verder uitgelegd wat chiropractie voor u kan betekenen als u last heeft van chronische hoofdpijn.

Chiropractie is al ruim 100 jaar een begrip en valt onder de alternatieve zorg. Dat wil zeggen, dat de werkwijze die gehanteerd wordt vooral geheel natuurlijk is. Chiropractie is een alternatieve geneeswijze, dus er wordt geen gebruik gemaakt van medicatie of chemicaliën.

Puur en alleen natuurlijke processen worden gestimuleerd om uw lichaam naar een optimale gezondheid te begeleiden. Door het zenuwstelsel aan te pakken, kan met chiropractie de balans van het lichaam weer worden hersteld.

Meer informatie opvragen?

Stuur ons een mailtje of bel ons op 023-5427540

Wat doet een Chiropractor?

Een chiropractor richt zich op verstoringen in de functionaliteit van het bewegingsapparaat en de relatie met het zenuwstelsel. De focus ligt hierbij op blokkades van de wervelkolom. De chiropractor gaat dan op zoek, waar de blokkades zich precies bevinden en probeert deze te corrigeren. Dit wordt gedaan door middel van handmatige stimulering (druktechnieken) van het lichaam. Zo wordt de doorstroming bevorderd, neuronale (zenuw)netwerken gestimuleerd en is het lichaam in staat om zichzelf op natuurlijke wijze te herstellen.

Een functionele chiropractor gaat hierbij nog verder, deze specialist richt zich op de functies van het zenuwstelsel en de onderlinge samenhang hiertussen. Juist de samenhang tussen verschillende systemen, is het onderwerp waar de functioneel chiropractor zich op richt.

Nu vraagt u zich wellicht af: hoe gaat een (functionele) chiropractor dan precies te werk in het geval van chronische hoofdpijn?

Ben Bolsenbroek – Neurologisch Chiropractor

“Een functionele chiropractor gaat hierbij nog verder, deze specialist richt zich op de functies van het zenuwstelsel en de onderlinge samenhang hiertussen. “

Wat is chronische hoofdpijn?

Chronische hoofdpijn, is elementair anders dan hoofdpijn die zo nu en dan optreedt.
Er zijn natuurlijk ontzettend veel verschillende soorten hoofdpijnen. Chronische hoofdpijn is één van deze soorten en kenmerkt zich doordat er hoofdpijn klachten optreden op meer dan 15 dagen binnen één maand. De hoofdpijn blijft dus maar terugkomen.

Chronische hoofdpijn wordt dan ook vaak verward met migraine, maar hier zit weldegelijk een verschil in. Vanzelfsprekend is er veel overlap in klachten tussen deze twee soorten hoofdpijn, maar bij migraine treedt vaak naast de kenmerkende aanvallen ook nog overgevoeligheid voor bepaalde prikkels op. Met name licht en geluid. Daarnaast uit migraine zich vaak aan één kant van het hoofd en hoeft migraine ook niet altijd chronisch te zijn.

Chronische hoofdpijn is dus weldegelijk iets anders dan migraine. En dient dus ook andere zorg te krijgen!

Ben Bolsenbroek – Neurologisch Chiropractor

“Chronische hoofdpijn is dus weldegelijk iets anders dan migraine. En dient dus ook andere zorg te krijgen!”

Chiropractie bij chronische hoofdpijn

Allereerst vindt er altijd een intake gesprek plaats. Zo krijgen we inzicht in uw persoonlijke klachten en kunnen we voor uw specifieke situatie een zorgplan opstellen. Geheel afhankelijk van uw situatie, bepalen we hoeveel afspraken er nodig zullen zijn en maken we een planning.

De oorzaak van chronische hoofdpijn kan erg verschillen per persoon. Om deze reden is de zorgverlening bij chronische hoofdpijn sterk afhankelijk van waar de pijn vandaan komt. Dit zal uitvoerig onderzocht worden door de chiropractor, voor aanvang van de daadwerkelijke therapie.

Over het algemeen ligt de focus bij chiropractische zorg voor chronische hoofdpijn op de nek en hals, deze zullen dan ook uitgebreid bestudeerd worden door de chiropractor. Het doel van chiropractische zorg is het stimuleren van de relatie tussen spieren en zenuwstructuren om zo een natuurlijk herstel van het lichaam te bevorderen. Onze cliënten ervaren deze zorg als bijzonder effectief!

Chiropractie Praktijk Kennemerland

Heeft u last van chronische hoofdpijn en overweegt u chiropractische zorg? Bij Chiropractie Praktijk Kennemerland bent u altijd van harte welkom om te kijken of chiropractie voor u een goede keuze is. Bij onze praktijk gaan we altijd voor een persoonlijke aanpak.
Aan de hand van uw individuele klachten stellen wij samen met u een zorgplan op, zodat wij u uiteindelijk van uw klachten kunnen verlichten. Mocht u interesse of vragen hebben over bijvoorbeeld onze werkwijze, schroom dan niet om contact met ons op te nemen!

Chiropractische Zorg

Chiropractische zorg is gericht op herstel van het lichaam, nooit op onderdrukken van symptomen.

Lees Ook

Waarom schrijft een chiropractor geen medicijnen voor?

Waarom schrijft een chiropractor geen medicijnen voor?

Chiropractie richt zich op klachten met betrekking tot de wervelkolom, zoals hoofd-, rug- en nekklachten, of klachten rondom de spieren en gewrichten. Daarnaast richt chiropractie zich ook op de preventie van mogelijke klachten.

Heeft kraken bijwerkingen?

Heeft kraken bijwerkingen?

Steeds meer mensen in Nederland kiezen voor chiropractie. Echter vragen veel mensen zich af of er ook bijwerkingen zijn bij chiropractie, ook wel beter bekend als “kraken”. In dit artikel geven we hier meer uitleg over.