Bezoek onze chiropractie praktijk in Haarlem

Een chiropractor houdt zich bezig met de communicatie in het lichaam tussen het zenuwstelsel en de gewrichten van de wervelkolom. Door een goede communicatie kan het lichaam zonder klachten bewegen en functioneert het zenuwstelsel optimaal. 

Meer informatie opvragen?

Stuur ons een mailtje of bel ons op 023-5427540

Passende hulp waar nodig

Door alle dagelijkse bewegingen die we uitvoeren, kan het gebeuren dat er eens iets vastloopt. Bepaalde bewegingen kunnen pijn gaan doen of er ontstaat en zogenaamde chronische pijn, die zeurend en consequent aanwezig is. Professionele hulp is altijd aan te raden wanneer er klachten optreden in uw dagelijks leven.

Ben Bolsenbroek – Neurologisch Chiropractor

“De behandeling van de chiropractor wordt afgestemd op de soort klachten die u ervaart.”

Ons team in de praktijk

Ons team is breed opgeleid. Hierdoor kunnen we u op ieder vlak te hulp staan. Bij ons in de praktijk zijn we veel bezig met gewrichtsklachten zoals bekken- en rugklachten, maar wat ons onderscheid is ons specialisme in neurologische klachten. Hierover later meer.

Onze aanpak

We kennen bij ons in de praktijk verschillende behandelingen voor verschillende klachten. Daarom doen we altijd eerst een uitgebreid vraaggesprek om zo de oorsprong van uw klachten en uw algehele gezondheidssituatie in kaart te brengen. Hierna volgt het lichamelijk onderzoek. Dit kan worden onderverdeeld in een orthopedisch, een neurologisch en een chiropractisch deel.

Vanuit dit onderzoek kunnen we bepalen hoe het behandelplan eruit gaat zien, welke hulp u nodig heeft. Hierbij wordt altijd met u overlegd, zodat u duidelijk voor ogen heeft waar u aan toe bent en of u zich in het plan kunt vinden. Vervolgens wordt de behandeling opgedeeld in drie fasen. 

Ben Bolsenbroek – Neurologisch Chiropractor

“Bij ons in de praktijk zijn we veel bezig met gewrichtsklachten zoals bekken- en rugklachten, maar wat ons onderscheid is ons specialisme in neurologische klachten.”

De drie fasen van behandelen

De eerste fase heeft als uitgangspunt uw klachten in een zo kort mogelijke periode te verminderen. Hierbij wordt de oorsprong van het probleem nog niet aangepakt, maar kunt u wel weer (relatief) pijnvrij verder met uw dagelijkse bezigheden. 

In de tweede fase wordt uw wervelkolom gestabiliseerd en daarmee de communicatie tussen het zenuwstelsel en de ledematen en het brein hersteld. Hiermee wordt uw klacht bij de kern aangepakt en verholpen.

Tot slot de derde fase, deze staat voor goed onderhoud. Dat betekent dat wij samen met u een mogelijke terugkeer van de klachten in de gaten houden. Ons uitgangspunt is het behandelen van de cliënt, niet de klacht. 

Wat zijn neurologische klachten?

Naast de standaard chiropractische zorg bieden wij dus ook neurologische zorg. Bij neurologische klachten kunt u bijvoorbeeld denken aan een hersenschudding, maar ook duizeligheid, ADHD, burn-outklachten en de ziekte van Parkinson vallen hieronder. Dit zijn niet altijd stoornissen die volledig te verhelpen zijn, maar wel kunnen de klachten die erbij komen kijken behandeld worden.

Neurologische behandeling

Het behandelen van neurologische klachten vergt veel aandacht, kennis en wetenschap. Vandaar dat er speciaal plan van aanpak voor nodig is. Voordat een neurologische behandeling van start gaat, wordt er een Functioneel Neurologisch onderzoek gedaan. Ook dit bestaat uit drie delen. 

In het eerste deel vindt er een vraaggesprek en een volledig lichamelijk neurologisch onderzoek plaats. Dit doen onze neurologische experts. Zij stellen de juiste vragen, hebben de juiste kennis en analyseren het zenuwstelsel.

In het tweede deel worden de testuitslagen gekwantificeerd. In het eerste deel van het onderzoek zijn tests gedaan, de uitslagen daarvan worden hier gemeten en in waardes uitgeschreven.

In het derde deel worden de gevonden metingen uitgelegd, waarna een behandelplan kan worden opgesteld. In een neurologisch onderzoek is dit plan vrij intensief, het bestaat altijd uit vijf behandeldagen, waarbij er op elke dag drie uur behandeld zal worden. Hier wordt in het derde deel ook meer uitleg over gegeven. 

Sportmassages

Tot slot bieden wij ook intensieve sportmassages aan om de doorbloeding te verbeteren. De toevoer van zuurstof en bouwstoffen verbetert, terwijl tegelijkertijd afvalstoffen juist beter worden afgevoerd. Dit optimaliseert het herstel van blessures en klachten en kan een fijne toevoeging zijn aan de chiropractische zorg.

Kom langs bij chiropractie praktijk Kennemerland

Mocht u benieuwd zijn geworden naar onze praktijk en een klacht hebben die niet duidelijk te diagnosticeren is? Schroom dan niet om eens langs te komen! Een afspraak maken kan telefonisch of via de website. Door onze uitgebreide openingstijden kunt u binnen 24 uur al terecht. 

Chiropractische Zorg

Chiropractische zorg is gericht op herstel van het lichaam, nooit op onderdrukken van symptomen.

Lees Ook

Wanneer is het verstandig om naar een chiropractor te gaan?

Wanneer is het verstandig om naar een chiropractor te gaan?

Chiropractie is een vorm in de alternatieve geneeswijze die zich focust op het herstellen en genezen van het lichaam. Waar de standaard geneeskunde zich vaak richt op medicijnen en behandeltrajecten, gaat chiropractie meer over het ondersteunen van het lichaam.

Wat doet een chiropractor anders dan een oefentherapeut?

Wat doet een chiropractor anders dan een oefentherapeut?

Iedereen ervaart weleens problemen met zijn of haar lichaam. Hierbij kan er sprake zijn van bijvoorbeeld mobiliteitsklachten, coördinatieproblemen, krachtafname of pijnklachten. Het is dan gewenst om de juiste behandelaar te kiezen die ervoor kan zorgen dat uw klachten verminderen.

Chiropractie bij ischias door overbelasting van de onderrug

Chiropractie bij ischias door overbelasting van de onderrug

Het menselijk lichaam zit ingewikkeld in elkaar en bestaat uit veel verschillende onderdelen. In al deze delen kan iets fout gaan. Hoe makkelijk het is om deze fout te herstellen is onder andere afhankelijk van hoe ingewikkeld de functie van het lichaamsdeel is.