Chiropractie bij een tinnitus

Tinnitus is een ander woord voor oorsuizen. Het is een veelvoorkomende aandoening die bij bijna 2 miljoen Nederlanders voorkomt. In 1953 is zelfs aangetoond dat iedereen in een perfect stille kamer last heeft van oorsuizen in een zekere mate. Bij sommige mensen is het echter zodanig aanwezig, dat ze er serieuze klachten door ervaren. Bij ernstige klachten is het gunstig om zo snel mogelijk van de klachten af te komen. In dit artikel leggen wij maar al te graag uit hoe chiropractie hier een uitweg bij kan bieden.

Meer informatie opvragen?

Stuur ons een mailtje of bel ons op 023-5427540

Symptomen van tinnitus

Klachten van tinnitus kunnen bestaan uit geluiden zoals ruisen, piepen, fluiten in één of beide oren. Dit geluid kan bij iedereen anders worden ervaren. Het geluid kan hard of zacht zijn, en het kan continu, intermitterend of juist pulserend zijn. Tinnitus kan erg vervelend zijn, en invloed hebben op het dagelijks (sociaal) functioneren. Een veel voorkomende consequentie van tinnitus is moeite hebben met het inslapen. In zeldzame gevallen kan de tinnitus zo vervelend zijn dat ze tot psychologische klachten kunnen leiden.

Ben Bolsenbroek – Neurologisch Chiropractor

“Als chiropractor zijn wij experts op het gebied van klachten die haar oorsprong vinden die te maken hebben met tinnitus.”

Hoe wordt tinnitus veroorzaakt?

De oorzaak van tinnitus is vaak lastig te achterhalen. Hierdoor kan het soms ook lastig zijn om tinnitus goed te behandelen. Meestal is tinnitus het gevolg van een klacht elders in het lichaam, zoals bijvoorbeeld een hersenschudding, diabetes, stress of een afwijking van het zenuwstelsel. Een KNO-arts kan samen met u onderzoeken wat de oorzaak is van de tinnitus.

De meest voorkomende oorzaak van tinnitus is een otogene, vasculaire of neurogene oorzaak. Bij een otogene oorzaak wordt bedoeld dat de oorzaak in het oor zelf ligt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een oorontsteking, lawaaidoofheid, medicatie of oorsmeer. Bij een vasculaire oorzaak hebben mensen last van het geruis van de vaten in het oor, bijvoorbeeld door een arteriosclerose in het oor. Tot slot kan bij een neurogene oorzaak worden gedacht aan een whiplash, multipele sclerose of veroudering van het neuro sensorische systeem. In veel gevallen kan er een probleem zijn met de prikkelgeleiding tussen het oor, de hersenen en de nekwervels.

Ben Bolsenbroek – Neurologisch Chiropractor

“de behandeling van tinnitus is afhankelijk van de oorzaak, maar in de meeste gevallen is de oorzak neurogeen en dan zou chiropractie de oplossing kunnen bieden.”

Wat kun je doen tegen tinnitus?

De behandeling van tinnitus is afhankelijk van de oorzaak. Voordat u kunt nadenken over een behandeling, is het nodig om eerst te laten onderzoeken wat de oorzaak is door een specialist. Aan de hand van de oorzaak zou kunnen worden gekeken naar een oplossing. Een aanpassing in de medicatielijst, het schoonmaken van de oren of oordruppels voor een oorontsteking zijn mogelijke behandelingen. In de meeste gevallen is de oorzaak echter neurogeen, en dan zou chiropractie de oplossing kunnen bieden.

Wat kan een chiropractor doen bij tinnitus?

In eerdere studies is bewezen dat chiropractie effectief is bij de behandeling van tinnitus. Chiropractie is een geneeswijze die door middel van kleine elektrische schokjes, ook wel impulsen genoemd, de zenuwgeleiding in het lichaam terug in balans kan brengen. Bij tinnitus kan er een verstoorde zenuwgeleiding zijn ontstaan waardoor het oor prikkels genereert zonder dat deze van buitenaf worden veroorzaakt. Hierdoor kan de zogenaamde ‘piep’ ontstaan. Het terug in balans brengen van deze zenuwimpulsen, kan veel verlichting bieden.

Hoe ziet een behandeling bij de chiropractor eruit?

Als u besluit om een consult aan te vragen bij de chiropractor, zal er eerst een uitgebreid onderzoek bij u worden uitgevoerd. De chiropractor zal orthopedische, chiropractische en neurologische testen bij u uitvoeren. Vervolgens wordt de wervelkolom in kaart gebracht met behulp van röntgenfoto’s. Hierdoor wordt er een uitgebreid beeld verkregen van uw klacht. Aan de hand van deze onderzoeken en röntgenfoto’s, zal er een behandelplan worden opgesteld. Chiropractie zit in Nederland niet in de basisverzekering, maar wordt wel gedekt in de meeste aanvullende pakketten onder de (alternatieve) geneeswijze.

Behandeling bij Chiropractie Praktijk Kennemerland

Heeft u al langdurig last van oorsuizen? Heeft u tot nu toe nog steeds geen manier gevonden om het oorsuizen te verminderen?
Maak een afspraak bij onze chiropractors voor een uitgebreid onderzoek!

Chiropractische Zorg

Chiropractische zorg is gericht op herstel van het lichaam, nooit op onderdrukken van symptomen.

Lees Ook

Wanneer is het verstandig om naar een chiropractor te gaan?

Wanneer is het verstandig om naar een chiropractor te gaan?

Chiropractie is een vorm in de alternatieve geneeswijze die zich focust op het herstellen en genezen van het lichaam. Waar de standaard geneeskunde zich vaak richt op medicijnen en behandeltrajecten, gaat chiropractie meer over het ondersteunen van het lichaam.

Wat doet een chiropractor anders dan een oefentherapeut?

Wat doet een chiropractor anders dan een oefentherapeut?

Iedereen ervaart weleens problemen met zijn of haar lichaam. Hierbij kan er sprake zijn van bijvoorbeeld mobiliteitsklachten, coördinatieproblemen, krachtafname of pijnklachten. Het is dan gewenst om de juiste behandelaar te kiezen die ervoor kan zorgen dat uw klachten verminderen.

Chiropractie bij ischias door overbelasting van de onderrug

Chiropractie bij ischias door overbelasting van de onderrug

Het menselijk lichaam zit ingewikkeld in elkaar en bestaat uit veel verschillende onderdelen. In al deze delen kan iets fout gaan. Hoe makkelijk het is om deze fout te herstellen is onder andere afhankelijk van hoe ingewikkeld de functie van het lichaamsdeel is.