Onze zorg bij een verwaarloosde whiplash

Naar schatting lopen in Nederland jaarlijks tussen de 30.000 en 50.000 personen een whiplash op, bijvoorbeeld door een verkeersongeval. Uitsluitend rust nemen is in sommige gevallen niet genoeg, waardoor er vervelende klachten voor lange tijd kunnen overblijven. Het is dan ook ontzettend belangrijk dat er voldoende aandacht wordt besteed aan het herstel. In dit artikel leest u hoe chiropractie de juiste zorg kan bieden bij een verwaarloosde whiplash.

Meer informatie opvragen?

Stuur ons een mailtje of bel ons op 023-5427540

Wat is een whiplash?

Een whiplash is de term die gebruikt wordt voor letsel aan de nek wanneer het hoofd met een hevige kracht naar achteren en vervolgens naar voren wordt geslingerd. Deze slingerbeweging van het hoofd zorgt ervoor dat de halswervelkolom teveel wordt uitgerekt.

Bij een whiplash is er vaak geen duidelijk aantoonbare (hersen)beschadiging te zien op röntgenfoto’s of scans, maar de klachten kunnen wel een enorme impact hebben op de kwaliteit van leven. U kunt bijvoorbeeld erg last hebben van hoofdpijn of nekklachten en deze verschijnselen kunnen u enorm belemmeren in uw dagelijkse bezigheden. 

De oorzaak van een whiplash is meestal een auto-ongeluk (kop-staartbotsing), maar dergelijke klachten kunnen ook ontstaan door het oplopen van een sportblessure, een flinke val of simpelweg door een harde duw van achteren.

Ben Bolsenbroek – Neurologisch Chiropractor

“Het gebeurt vaak dat whiplashklachten pas na verloop van tijd opspelen of erger worden, terwijl dat de dokter in eerste instantie niets heeft ontdekt.”

Symptomen van een whiplash

De klachten die u zou kunnen ervaren als u een whiplash heeft gehad, zijn voornamelijk hoofdpijn, duizeligheid, concentratieproblemen, verminderd zicht en pijn in de nek. Uiteraard zijn de symptomen afhankelijk van de ernst van het letsel. Soms straalt de pijn zelfs uit naar de schouders en armen. Verder kunt u last hebben van een stijve nek, waardoor u minder vrij kunt bewegen.

Het gebeurt vaak dat whiplashklachten pas na verloop van tijd opspelen en steeds erger worden, terwijl de dokter in eerste instantie niets heeft ontdekt. De patiënt krijgt bijvoorbeeld te horen dat rust nemen voldoende zal zijn, maar in de praktijk blijkt dit zeker niet altijd het geval te zijn.

Ben Bolsenbroek – Neurologisch Chiropractor

“In sommige gevallen is rust nemen niet genoeg, daarom is het verstandig om na een ongeval gelijk een afspraak te maken bij de chiropractor.”

Verwaarloosde whiplash

In sommige gevallen is rust nemen dus niet genoeg. Het is daarom verstandig om na het ongeval gelijk een afspraak te maken bij de chiropractor. Ook bij een verwaarloosde whiplash, waarbij er in eerste instantie geen behandeling heeft plaatsgevonden, kan chiropractie een zeer goede uitkomst zijn!

Chiropractische zorg bij een whiplash

Chiropractie richt zich op stoornissen in het functioneren van het bewegingsapparaat en de relatie met het zenuwstelsel. De chiropractor kan op een natuurlijke manier helpen bij het herstel van een verwaarloosde whiplash door manuele druktechnieken toe te passen op het lichaam. Deze zorgen er uiteindelijk voor dat het lichaam weer in staat is om zichzelf te herstellen, waardoor u verlicht wordt van uw klachten.

Allereerst vindt er altijd een intake gesprek plaats, zodat de chiropractor het probleem in kaart kan brengen en samen met u een zorgplan kan opstellen. Iedereen is immers uniek en daarbij hoort ook een uniek en persoonlijk plan van aanpak!

Het intakegesprek gaat ook gepaard met een lichamelijk onderzoek, waarbij de chiropractor de wervelkolom controleert op zenuwblokkades (neurologische blokkades). Deze blokkades zijn namelijk vaak de oorzaak van uw klachten en deze probeert de chiropractor dan ook weg te nemen door het gebruik van eerdergenoemde handmatige druktechnieken.

Neem contact op met Chiropractie Praktijk Kennemerland

Heeft u last van een verwaarloosde whiplash? Ook lange tijd na het oplopen van een whiplash kan chiropractie hulp bieden bij het verlichten van uw klachten! U bent bij Chiropractie Praktijk Kennemerland altijd van harte welkom voor een (geheel vrijblijvend) intake gesprek.
Bij Chiropractie Praktijk Kennemerland kunnen wij u helpen bij het herstel van uw verwaarloosde whiplash, zodat u uw werk, huishoudelijke taken en nevenactiviteiten weer kunt uitvoeren zoals u voorheen altijd deed! Schroom dus niet om contact met ons op te nemen.

Behandeling bij Chiropractie Praktijk Kennemerland

Bij Chiropractie Praktijk Kennemerland zijn wij in het bijzonder gespecialiseerd in het verzorgen en behandelen van langdurige klachten van een hersenschudding. Naast het nemen van voldoende rust kan chiropractie bij Chiropractie Praktijk Kennemerland het herstel bevorderen. Onze neurologisch gespecialiseerde chiropractoren helpen je graag verder dus schroom niet om geheel vrijblijvend contact met ons op te nemen.

Wacht niet langer met het maken van een afspraak bij Chiropractie Praktijk Kennemerland, aangezien PCS wel degelijk schade of disfunctie kan veroorzaken. Een lichte hersenschudding dient dus op tijd te worden herkend en behandeld om zo aanhoudende klachten te voorkomen.

Chiropractische Zorg

Chiropractische zorg is gericht op herstel van het lichaam, nooit op onderdrukken van symptomen.

Lees Ook

Wanneer is het verstandig om naar een chiropractor te gaan?

Wanneer is het verstandig om naar een chiropractor te gaan?

Chiropractie is een vorm in de alternatieve geneeswijze die zich focust op het herstellen en genezen van het lichaam. Waar de standaard geneeskunde zich vaak richt op medicijnen en behandeltrajecten, gaat chiropractie meer over het ondersteunen van het lichaam.

Wat doet een chiropractor anders dan een oefentherapeut?

Wat doet een chiropractor anders dan een oefentherapeut?

Iedereen ervaart weleens problemen met zijn of haar lichaam. Hierbij kan er sprake zijn van bijvoorbeeld mobiliteitsklachten, coördinatieproblemen, krachtafname of pijnklachten. Het is dan gewenst om de juiste behandelaar te kiezen die ervoor kan zorgen dat uw klachten verminderen.

Chiropractie bij ischias door overbelasting van de onderrug

Chiropractie bij ischias door overbelasting van de onderrug

Het menselijk lichaam zit ingewikkeld in elkaar en bestaat uit veel verschillende onderdelen. In al deze delen kan iets fout gaan. Hoe makkelijk het is om deze fout te herstellen is onder andere afhankelijk van hoe ingewikkeld de functie van het lichaamsdeel is.